اخبار اقتصادی روز

آغاز طرح آزمایشی تخصیص سهمیه سوخت با کارت بانکی تا پایان تیرماه



به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، برنامه امروز جدول اقتصادی شبکه خبر به موضوع ساماندهی کارت سوخت اختصاص داشت. رضا نواز سخنگوی انجمن جایگاه داران کشور و محمد صادقی مدیرعامل سامانه هوشمند سوخت حضوری مهمان بودند و سردار حسین رمضانی مهمان تلفنی این برنامه بود و به سوالات زیر پاسخ داد. :

در مورد استفاده از کارت سوخت در جایگاه ها چطور؟

سخنگوی انجمن صنفی جایگاه داران کشور: مشکلات نسبت به شروع پروژه کاهش چشمگیری داشته است. چون اطلاعیه کاملی نبود. شیب اجرا نیز از ابتدا کاهش یافته است که سریعتر بوده است، زیرا مردم در ابتدا استقبالی از طرح نداشتند.

اکنون وضعیت بهتر شده و آمار استفاده از کارت سوخت شخصی برای استفاده از سهمیه بنزین آزاد در حال افزایش است.

مهم ترین مشکل تاخیر در صدور کارت سوخت یا مشکلات تحویل است که به دلایل مختلفی به وجود می آید.

آیا زیرساخت های لازم در جایگاه ها برای واگذاری سهم سوخت با کارت بانکی وجود دارد؟

سخنگوی انجمن کاغذسازان کشور: هدف از ایجاد. سامانه هوشمند سوخت از ابتدا به صورت یارانه ای یا سهمیه ای یارانه سوخت را برای هر خودرو اختصاص می داد، اما اکنون باید با فناوری های پیشرفته شیوه توزیع سوخت را تغییر داد.

در ماه های اخیر چندین میلیون کارت سوخت المثنی یا جدید صادر شده که هر کدام 100 هزار تومان قیمت دارد. با این روند نه تنها مردم ناراضی می شوند بلکه شخص صادر کننده کارت یا واردکننده تراشه نیز متضرر می شود.

از این پس کارت های سوخت جز نمایش رقم (میزان باقیمانده سهمیه سوخت) نقش دیگری ندارند. وقتی صحبت از لغو کارت سوخت می شود به این معناست که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با کارت های بانکی که مردم دارند می تواند همان یارانه و همان سهمیه را مدیریت کند، اما لزومی به استفاده از دو کارت متفاوت نیست.

از نظر فنی امکان توزیع سوخت با کارت بانکی در جایگاه ها وجود دارد. با بانک مرکزی هم جلساتی داشتیم. الان تاکسی اینترنتی داریم، با کارت بانکی سهمیه می گیرند.

در حال حاضر در هر سکوی پمپ بنزین چند کارت سوخت وجود دارد؟

صادقی مدیر سامانه هوشمند سوخت: در طرح ساماندهی کارت زنجیره تامین بر اساس قانون ابلاغی امسال، ۹۰ درصد مردم تا پایان شهریورماه سال جاری باید از کارت سوخت خود استفاده کنند. جایگاه ها همچنان کارت سوخت دارند، اما کارت سوخت مبتنی بر فروش خواهند داشت.

ما یک نقشه رایگان برای هر مکان در مکان های کم فروش ارائه کرده ایم. در بالاترین مکان های فروش، چهار نقشه برای هر دو سکو تولید می کنیم که یکی از آنها در اختیار صاحب جایگاه و بقیه در اختیار خود محله ها قرار می گیرد تا در صورت اتمام سقف مبلغ کارت های ایستگاه رایگان، محله های ما بتوانند از آن استفاده کنند. کارت را پس بده

در شهرهای بزرگ دو نقشه برای هر سکو و یک نقشه برای هر سکو در اختیار ایستگاه ها قرار گرفت و در مجموع برای هر سکو چهار نقشه تهیه شد.

مشکل کارت های بانکی که چهار سال و نیم است جایگزین کارت های بانکی نشده اند چیست؟

صادقی، مسئول سامانه هوشمند سوخت: در نگاه اول کارت بانکی بسیار ساده به نظر می رسد. این در حالی است که در حوزه تاکسی های اینترنتی دیگر واقعاً از کارت بانکی برای سوخت گیری استفاده نمی کنند و فقط برای پرداخت استفاده می کنند، همیشه از کارت هوشمند سوخت استفاده می کنند.

ما موقعیت هایی داریم، آنها نمی توانند این بستر را آنلاین نگه دارند. عرضه فرآورده های نفتی را به صورت کامل تصور کنید، کارت بانکی شما به این معناست که شبکه شما باید 24 ساعته آنلاین باشد، گاهی اوقات ما شرایطی داریم که اصلا نمی توانیم آنلاین باشیم، اما اینطور نیست که از بانک استفاده نکرده باشیم. کارت اکنون که طرح ها و برنامه هایی را در دفتر خاطرات خود داریم، هم از کارت بانکی و هم از کارت های مغناطیسی دیگر استفاده می کنیم.

استفاده از کارت های بانکی به جای کارت سوخت چقدر طول می کشد تا پر شوند؟

مدیر سامانه هوشمند سوخت: برای استقرار آن تا یک ماه دیگر در تهران جایگاه آزمایشی خواهیم داشت، یعنی کارهای اولیه انجام شده، برنامه نویسی انجام شده است، نیازمند این است که به دستگاه های دیگری متصل شویم. می‌خواهیم در این اکشن بازی کنیم، باید مانند پلیس راهنمایی و رانندگی وصل شویم، پیوند داشته باشیم که اکنون به شرکت توسعه تحقیقات ناجی منتقل می‌شود و باید از طریق آن اطلاعات را دریافت کنیم.

ما اطلاعات لازم را داریم، مثلاً برای احراز هویت شخص، باید به شرکت مخابرات وصل شود تا تلفن او وصل شود. اینها چیزهایی است که باید در بانکداری اتفاق بیفتد، زیرا می دانید کارت بانکی پلاک یا کلاس خودرو ندارد، فقط بارکد دارد، فرض کنید شماره حساب فردی دارد. من شماره حساب شخص را در پایگاه داده خود ندارم. این بدان معناست که باید فرآیندی دیده شود که بتواند این موضوع را پوشش دهد.

چرا پلیس راهور اطلاعات مورد نیاز را در اختیار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قرار نمی دهد؟

سردار رمضانی، معاون اجرایی پلیس راهنمایی و رانندگی پلیس راهور: پلیس صداقت و عملکرد خود را در مرحله اول کارت سوخت به اثبات رسانده است. کارت های سوختی که زمانی به طور کامل در کشور ایجاد شد و به مالکان خودرو داده شد و همکاری صددرصدی پلیس با صدا و سیما وجود داشت و هنوز هم هست و ما توانستیم این طرح را انجام دهیم.
THE
ما می خواهیم کارت سوخت و خدمات رسانی به مردم ارائه دهیم، قطعاً می خواهیم به چندین بانک اطلاعاتی نهادهای مختلف مانند بانک مرکزی و نیروی انتظامی متصل شویم، از شرکت ملی پالایش و صدا و سیما تقاضا دارم بدون بررسی کامل این موضوع را انجام دهد. عجله

ما در پلیس راهنمایی و رانندگی آماده هستیم، اولین جلسه را با مهندس نژادعلی داشتیم و قرار است از هفته آینده جلسات دیگری آغاز شود.

در جلسات گذشته متوجه شدیم که آنها غیرحرفه‌ای کار می‌کنند و گاهی متوجه می‌شویم که حجم اطلاعات درخواستی فراتر از خدمات و مأموریتی است که می‌خواهند ارائه کنند و ما متولی اطلاعات افراد در زمینه پلاک هستیم. و محرمانه بودن آنها، ما نمی توانیم اطلاعات را به راحتی ارائه دهیم.

ما کاری به زیرساخت های فنی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی نداریم، اگر در جلسات کارشناسان با هم به یقین برسیم، اطلاعات مورد نیاز خود را در حوزه خودرو و خودرو ارائه می دهند که خدایا به آن می رسیم. مایلیم مجوزهای قانونی را که می گیریم به آنها می دهیم و مطمئنا کمک می کنیم که حتی یک لیتر هم به این کشور قاچاق نشود، اما باید راهکارهای سخت افزاری را کنار بگذاریم. خودمان در کارخانه‌های خودروسازی که به مردم عرضه می‌کردیم، تراشه فیزیکی و سخت‌افزاری که روی بردها نصب می‌شد برایمان مشکل ایجاد می‌کرد، مردم ناراضی بودند.

به جای این سخت‌افزار، از کم‌هزینه‌ترین نرم‌افزار کدهای QR سه‌بعدی استفاده کردیم و امروز می‌توانید نقشه‌های چاپ شده پلیس را در کمتر از ۷۲ ساعت مشاهده کنید.

قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی در آبان ماه سال گذشته از سوی رئیس‌جمهور به دستگاه‌های اجرایی مختلف ابلاغ شد و تاکید می‌کند که برای رسیدگی به این موارد، دستگاه‌های اجرایی باید داده‌ها را از طریق مرکز ملی داده‌ها به اشتراک بگذارند. آیا شما این کار را انجام می دهید؟

مدیر سامانه هوشمند سوخت: آخرین مکاتباتی که انجام شد در برج سه بود، تمام مکاتباتمان را انجام دادیم، مکاتباتمان را با سردار رادان و سردار هادیان فر انجام دادیم. مشکلی که این وسط وجود دارد این است که هرکس به کلانتری مراجعه می کند برای کارت سوخت خود ثبت نام می کند، اطلاعات در آنجا تغذیه می شود، شرکت نفت به این اطلاعات دسترسی ندارد، این اطلاعات توسط شرکت تحقیق و توسعه ناجی ارائه می شود. که به عنوان یک شرکت یا خصوصی یا دولتی که اطلاعات کافی در مورد آن ندارم.

اطلاعات در آنجا پالایش می شود، اطلاعات آنها به ما منتقل می شود. اطلاعات کامل نیست، فقط بقیه افرادی که پرسیدند. چقدر سوخت باقی مانده است؟ باز هم به آنها می دهیم، همان اطلاعات را به کارخانه ای که قرار است آن کارت سوخت تولید شود، می فرستند.

هیچکدام آنلاین نیستند، یعنی خود ناجی آنلاین است، اما بعد از حادثه آبان 1400 دیگر آنلاین نیستیم. خود اطلاعات برای تهیه کارت سوخت است.

تنها چیزی که من به عنوان شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی دارم. من فقط نقشه بنزین را دارم. من شماره ثبت نام را می دانم نه کد ملی افرادی که می خواهم کارت بانکی را به آنها لینک کنم. اطلاعاتی که آقای رمضانی بیان کردند قرار نیست کارت بانکی را به بانک مرکزی یا شاپرک یا دستگاه های دیگر وصل کنیم. فقط این شخص خود را با کارت بانکی خود به عنوان کارت سوخت معرفی می کند. خودش را بیان می کند.

روشی که ما این کارت سوخت را طراحی می کنیم جمع آوری می شود، این کارت بانکی که وجود دارد، شخص یکی از کارت های بانکی خود را به عنوان کارت سوخت معرفی می کند، کارتی که در بانک است، به همین دلیل گفتند که باید احراز هویت شود، شخصی که او کارت بانکی خود را دارد و آن را به عنوان کارت سوخت اعلام می کند.

این پروسه می گذرد، وارد سیستم من می شود، وارد سیستم من می شود، این کد ملی فرد باید در سیستم من درج شود. وقتی از این کد استفاده می کند می توانند سهمیه اش را برایش درج کنند. این کار را تا پایان تیرماه در یکی از سایت های استان تهران انجام خواهیم داد.

سردار رمضانی، معاون اجرایی پلیس راهور: زمانی که زیرساخت های یکدیگر را به خوبی نمی شناسیم، شاید توقعات درستی از یکدیگر نداشته باشیم و این می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

در زمینه خودرو و وسایل نقلیه؛ چیزی که به سرعت در حال تغییر است این است که هر روز شاهد تعویض 28000 تعویض پلاک در مراکز تعویض پلاک در سراسر کشور هستیم و هر سال یک یا دو میلیون خودروی شماره گذاری شده جدید به ما اضافه می شود، یعنی بانک شماره خودروهای ما دائماً همین است. چرا ما کاملا آماده همکاری کامل با شرکت ملی پالایش و صدا و سیما و پرتال تعاملی هستیم، اما انتظار داریم سطح اطلاعاتی که از بانک های اطلاعاتی پلیس راهنمایی و رانندگی نیاز دارند در حدی باشد که ماموریت پلیس است.

در یکی دو جلسه کارشناسی بعدی این موضوع مشخص می شود و جای نگرانی نیست. هفته آینده اولین جلسه خود را برای بررسی این اطلاعات برگزار خواهیم کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *