نیاز به مهارت مجدد بیش از یک میلیارد نفر تا سال 2030
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم تعریف آموزش های واجد شرایط در برنامه های درسی دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: تا سال 2030 بیش از یک میلیارد نفر در دنیا باید صلاحیت مجدد شوند.
غلامحسین حسینی نیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز، دنیای امروز را نیازمند انقلابی در حرفه آموزی دانست و گفت: در سال 2022 با کاهش رشد اقتصادی در بخش های دولتی و خصوصی، اقدامات لازم برای ارتقای مهارت ها انجام شده است. در سال 2024 با تسریع ابتکارات در حوزه ارتقای مهارت، زمینه رشد بهره وری نیروی کار در رشد اقتصادی فراهم می شود، اما در سال 2028 شکاف مهارتی برطرف می شود و شاهد افزایش 6.5 میلیون دلاری خواهیم بود. در تولید ناخالص داخلی جهانی
به گفته وی، در سال 2030 با افزایش 3 درصدی بهره وری جهانی، کاهش نابرابری ها، افزایش کیفیت اشتغال و نیاز به نوآوری و فرآیندهای دیجیتال در شرکت ها مواجه خواهیم بود.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: با توجه به پیچیدگی های عصر حاضر و تغییر حرفه ها که تحت تاثیر فناوری های امروزی و روند شتابان آن ایجاد شده است، بیش از یک میلیارد نفر باید در سال 2030 بازآموزی شوند.
حسینی نیا در عین حال بر ضرورت آموزش و حرفه آموزی متناسب با نیاز بازار کار تاکید کرد و گفت: برای تحقق این هدف، اجرای طرح های آموزشی جدید صلاحیتی مانند کهاد (آموزش ترکیبی) برای دانش آموزان و پروژه نخلستان برای فارغ التحصیلان دانشگاهی و طرح آموزشی در دنیای واقعی کار امری عادی است.
وی از راه اندازی 302 مرکز آموزش حرفه ای مدیریت و هدایت حرفه ای در دانشگاه ها خبر داد و گفت: در حال حاضر 16 هزار و 500 آموزشگاه فعال، 4 هزار و 838 کارگاه و 3 هزار و 181 مرکز مجاور و بین کارگاهی از ظرفیت های بخش آموزش فنی و حرفه ای غیردولتی وجود دارد. سازمان آموزش و پرورش.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای در پایان به افتتاح اولین اردوی حرفه آموزی دانش آموزان در کشور اشاره کرد و گفت: این اردو در اشترد البرز آغاز شده و در تلاش هستیم در 31 استان کشور اردوهای مهارتی برگزار کنیم. کشور با همکاری دانشگاه های مادر به منظور توسعه حرفه های جدید.
انتهای پیام