سایر موضوعات

انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری از سر گرفته می شود



ای بی اس نیوز/مرکزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در شورای اسلامی گفت: اجرای طرح انتقال آب سد کوچری ساوه به عنوان بزرگترین پروژه عمرانی استان مرکزی از 10 خرداد ماه سال جاری از سر گرفته می شود.

حجت الاسلام محمد سبزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اتمام مراحل مناقصه اجرای این پروژه بزرگ عمرانی را عامل تاخیر یک ساله اجرای این پروژه بزرگ عمرانی دانست و گفت: در سال گذشته، وی با بیان اینکه در بین شرکت کنندگان در مناقصه قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) برنده شد.با تجهیز کارگاه در نقاط مختلف خط انتقال آب سهام ساوه، اجرای این طرح از عصر روز چهارشنبه 10 خردادماه از سر گرفته می شود. حضور مسئولان وزارت نیرو و استانداری مرکزی

وی با اشاره به اینکه تاکنون 35 کیلومتر خط لوله از خط انتقال این پروژه از منطقه دودک از دیلیجان به ساوه انجام شده است، افزود: در سفر هیئت دولت به استان مرکزی 500 میلیارد تومان اعتبار انجام شده است. برای ادامه این پروژه به طول حدود 95 کیلومتر اختصاص یافته است.

این نماینده مردمی خانه ملت با اشاره به اینکه خط انتقال سهم آب ساوه از سد کوچری از دودک به سلفچگان به اتمام رسیده است، گفت: بزرگترین پروژه عمرانی ملی در استان مرکزی نیاز به تخصیص بیش از هزار میلیارد تومان دارد. با تخصیص کل اعتبار عملیات اجرایی خود را تسریع خواهد کرد.

وی با اشاره به تنش آبی در ساوه گفت: ساوه و زرندیه کمترین بارندگی را دارند و زمان صرف شده برای انتقال آب از سد کوچری حتی برای مصارف مصرفی این منطقه را دچار بحران آب می کند. در اسرع وقت.

حجت الاسلام سبزی با بیان اینکه مدت زمان اجرای پروژه باید 18 ماه باشد، گفت: قرارگاه خاتم الانبیاء یکی از توانمندترین مجموعه های کشور در اجرای پروژه های عمرانی است و با پیش بینی پیش بینی شده است. از اعتبار مورد نیاز در موعد مقرر، پیش بینی اجرای 18 ماهه از شروع عملیات اجرایی تا بهره برداری محقق خواهد شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، سد کوچری در هشت کیلومتری جنوب غربی شهرستان گلپایگان ساخته شده است.

هدف از ساخت این سد اجرای طرح انتقال 182 میلیون مترمکعب آب در سال از سرشاخه های دز به سد کوچری با هدف تامین آب شرب طولانی مدت به شهرهای قم است. خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، خمین، ساوه و سلوچگان و همچنین اختصاص بخشی از صنعت آب انتقالی یافتن برای جبران کمبود روزافزون آب در شهرهای پرجمعیت.

طرح انتقال آب مسیر بالا از دز به قمرود از سه قسمت اصلی تونل ها و حوضه های انتقال اصلی، سد و خط لوله آبرسانی کوچری و سیستم انتقال آب مسیر فوقانی تشکیل شده است که دز علیا شامل سرچشمه سرداب، رودخانه های دره لکو، دره دزدان و دره دی تا مخزن سدکوچری پایین دست سد گلپایگان.

حجم ذخیره آب سد کوچری 207 میلیون متر مکعب است. کوچری تنها سد کشور است که سه استان اصفهان، مرکزی و قم از آن استفاده می کنند.

طرح انتقال آب مسیر بالا از دز به «قمرود» از سه قسمت اصلی تونل ها و حوضه های انتقال اصلی، سد کوچری و خط لوله آبرسانی تشکیل شده است.

سهم آب اختصاص یافته به شهرستان ساوه 444 لیتر در ثانیه است که از این میزان 335 لیتر در ثانیه سهم شهرستان ساوه، 65 لیتر در ثانیه سهم روستاها و 44 لیتر در ثانیه به صنعت اختصاص می یابد. .

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا