ایجاد مناطق آزاد مشترک با کشورهای همسایه
معاون وزیر امور خارجه افزود: تصمیم گرفته ایم در صورت تمایل کشورها، پا را فراتر بگذاریم و این مناطق را ایجاد کنیم. امکان ایجاد این مناطق مشترک با پاکستان، ارمنستان، ترکمنستان و کشورهای دیگر مانند امارات متحده عربی وجود دارد.
او گفت: «ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا این کار را انجام می دهید.
وی افزود: ما محیط بسیار خوبی برای صادرات محصولات آبزی به چین داریم. ما ظرفیت بالایی برای محصولاتی مانند عسل و داروهای گیاهی داریم و این مشکل ربطی به جریمه ندارد بلکه به تلاش و پیگیری ما بستگی دارد.
آقای صفری گفت: محصول عسل ایرانی یکی از مواردی است که در چین در حال بررسی است و طرف چینی اعلام کرده به زودی مجوز می دهد. ضمنا به زودی پروانه آبزیان نیز صادر خواهد شد. اگر بتوانیم روی این مشکل کار کنیم، می توانیم صادرات داشته باشیم. » تجارت غیر نفتی خود را به ویژه در شیلات، صیفی جات و این گونه کالاها دو یا سه برابر کنیم.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، مهدی صفری در گفت و گو با اشاره به جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی با موضوع مناطق آزاد، اظهار داشت: آقای سعید محمد رئیس مناطق آزاد کشور را ابقا کردیم.
صفری افزود: در حوزه عسل و سایر محصولات کشاورزی نیز به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده ایم که روی این موضوع تمرکز کنند. اگر به هفت تا هشت کشور مانند روسیه، آسیای میانه، قفقاز، هند و چین محصولات کشاورزی و آبزیان را صادر کنیم، درآمد خوبی خواهیم داشت.
معاون وزیر امور خارجه در خصوص توافق 25 ساله با چین که از روز گذشته اجرایی شده است، ادامه داد: پس از سفر وزیر امور خارجه به چین و دیدار با امور خارجه چین، دو طرف اعلام کردند که این توافق اجرایی می شود کار آغاز خواهد شد.» بود. وزارتخانه های بهداشت، گردشگری و شیلات در حال اجرای این توافق هستند.
وی افزود: مناطق آزاد می توانند منبع ارزآوری مهمی برای صادرات، تولید و صادرات خدمات مهندسی باشند.
وی افزود: در این جلسه موضوعات مورد بررسی دقیق قرار می گیرد که این مناطق از تحریم ها مستثنی هستند و می توانیم از این امتیاز استفاده کرده و از آن برای ترانزیت کالا از کشورهایی مانند هند و چین، سریلانکا و بنگلادش به مقصد استفاده کنیم. شمال.”
معاون وزیر امور خارجه افزود: برخی کشورها علاقه مند هستند کالاهای خود را به منطقه چابهار ترانزیت کنند و در همین راستا امروز یا فردا هیاتی از ازبکستان به ایران آمده و به چابهار سفر می کنند تا انبارها و دپوهای خود را مستقر و بررسی کنند. امنیت صادرات و واردات».
معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: به گفته آقای محمد در مناطق آزاد و در کنار وزارت امور خارجه در حوزه صادرات گام های خوبی برداشته شده است.
وی گفت: اگر تلاش کنیم با این مجوزها بین دو تا سه میلیارد دلار صادرات خواهیم داشت. اکنون تقاضا در بخش های آبزی پروری و میگو چهار تا پنج برابر چیزی است که ما نتوانستیم تولید کنیم و باید زیرساخت ها ایجاد شود.
صفری ادامه داد: این کار با کشورهای غیر همسایه از جمله چین در حال انجام است که مسائل و مشکلات بررسی شده و مناطق آزاد می توانند در رفع آن موثر باشند و ترانزیت و حمل و نقل انجام شود. صحبت از بندر کاسپین در شمال و بندر چابهار در جنوب برای رفع موانع بود.
وی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع، نشست بعدی کمیته حمل و نقل بین المللی جمعه آینده در چابهار برگزار می شود و ارگان های مختلف در این نشست حضور خواهند داشت.
معاون وزیر امور خارجه همچنین با اشاره به جنبه دیگری از توافق ایران و چین، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت نیز می تواند روابط خود را در حوزه علم، فناوری و پارک مشترک فناوری ادامه دهد. وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران تفاهم نامه مشترکی با همتای چینی خود دارد که مفاد آن در حال پیگیری است.
صفری با اشاره به جمعیت بالای چین گفت: این کشور دارای جمعیت بالا و مصرف بالایی است. اگر ظرفیت تولید میگو را افزایش دهیم یکی از مجوزهایی که چین به ما داده است میگو است که می توانیم تا 4 برابر فعلی صادر کنیم.
وی گفت: مشکل اصلی این است که بسیاری از قوانین مناطق آزاد ما نقض شده است. قبلا مناطق آزاد ما واردات می کردند اما اکنون فشار ما این است که در این مناطق تولید کنیم و این محصولات را صادر کنیم.
صفری با تاکید بر اینکه اولویت ما همکاری با کشورهای همسایه است، گفت: هفت کشور غیر همسایه کشورهای هدف ما هستند. به خصوص اگر دارای مناطق مشترک رایگان باشند. اما ما باید با این کشورها سرمایه گذاری مشترک ایجاد کنیم تا طرفین بتوانند با یکدیگر همکاری کنند. در نتیجه می توانیم به جای واردات از ماشین آلات و فناوری برای صادرات محصولات استفاده کنیم.