معاون فرهنگی و اجتماعی روستایی و مناطق محروم کشور انحلال جهاد سازندگی و تشکیل شورای جهاد سازندگی با هدف رسیدگی به روستاهای محروم را تشریح کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سید وحید سعادت، معاون فرهنگی و اجتماعی توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: بحث ادغام جهاد سازندگی در واقع به معنای انحلال آن است. اقدامات جهاد سنزنگدی با وزارت جهاد کشاورزی کاملا متفاوت است و ادغام این دو به معنای انحلال جهاد سنگدی بود.
وی ادامه داد: جهاد سازندگی به روستاهای مناطق محروم رسیدگی کرد. یک موسسه ویژه در خدمت روستاها بود و ما آن موسسه را تخریب کردیم. سعادت تصریح کرد: جهاد نرم افزاری بود که امام خمینی(ره) آن را ایجاد کرد و با حذف آن شتاب مقابله با روستاها را از بین برد.
معاون فرهنگی و اجتماعی رئیس جمهور در امور روستایی و مناطق محروم کشور ادامه داد: برخی معتقدند خود نهادهای محروم محرومیت زدایی ایجاد محرومیت می کنند در صورتی که اصلا اینطور نیست. مثلا کمیته امداد تعداد افراد بی بضاعت را افزایش داده است؟ ? خیر این نهادها محرومیت ها را شناسایی و نسبت به رفع آنها اقدام می کنند.
سعادت ادامه داد: در اوایل انقلاب در کشور ما سرانه استقبال از بسیاری از خدمات اعم از بهداشت، آموزش و پرورش و… پایین بود. در حالی که در همان زمان شرایط در بسیاری از کشورهای جهان متفاوت بود. در حال حاضر دریافت سرانه از این خدمات نسبت به میانگین جهانی افزایش یافته است.
معاون فرهنگی و اجتماعی توسعه روستایی و محلات محروم کشور در پاسخ به این سوال که چرا برخی از استان های محروم همچنان محروم هستند؟ وی خاطرنشان کرد: دلیل آن تغییر شاخص های محرومیت است. اوایل انقلاب اگر آموزش و پرورش و بهداشت بود محرومیت زدایی می شد، اما این شاخص ها به مرور زمان تغییر می کند، به همین دلیل است که دوباره بر اساس آمار، مناطق محروم داریم.
وی در برنامه زنده تهران 20 با عنوان جهاد سازندگی خاطرنشان کرد: زمانی که قرار بود جهاد سازندگی در وزارت جهاد کشاورزی ادغام شود، رهبری وجود آن را ضروری اعلام کردند. در حال حاضر تعداد زیادی موسسات خیریه موثر با شبکه گسترده مردمی در کشور داریم، اما وقتی این گروه ها می خواهند خدماتی ارائه کنند با دستگاه های اجرایی مختلفی مواجه می شوند که از اقدامات آنها حمایت نمی کنند.
سعادت ادامه داد: گروه های جهادی مردمی نتوانستند کاری از پیش ببرند زیرا فاقد اقتدار و قدرت اجرایی بودند. دبیرخانه شورای عالی جهاد سازندگی با این رویکرد ایجاد شد تا با همسویی تمهیدات موجود و استفاده از گروه های مردمی کارها انجام شود.
به گفته این مسئول، مرکز کنترل و پایش روستاهای مناطق محروم راه اندازی شده و به برکت آن وضعیت روستاها رصد می شود تا اطلاعات آنها در اختیار گروه های جهادی قرار گیرد. در این شورا تمامی اقدامات محرومیت زدایی با کمک گروه های جهادی و بدون کمک دولت اجرا می شود.
سعادت افزود: گروه های جهادی به سایت معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور مراجعه و نسبت به محرومیت زدایی از روستاها اقدام کنند.
هدف از تشکیل شورای جهاد سازندگی
یک کارشناس مسائل جهاد سازندگی نیز هدف از تشکیل شورای جهاد سازندگی را تشریح کرد. کوروش اکبری فرد گفت: جهاد سازندگی در فضایی اتفاق افتاد که مردم سال ها در محرومیت بودند و با این اقدام بسیاری از مشکلاتشان حل شد.
وی در ادامه بیان کرد: جهاد سازندگی آنقدر رشد کرده که اسدالله علم اعلام کرد قصد دارد این غول بی شاخ و دم را بازیابی کند. به گفته کارشناسان آمریکایی، جهاد نهادی قوی بود که سعی در رفع محرومیت های روستاها داشت.
این کارشناس جهاد سازندگی تصریح کرد: قرار نیست شورای جهاد سازندگی جهاد سازندگی باشد، بلکه این شورا بناست تا زمینه احیای اقدامات جهاد سازندگی در راستای محرومیت زدایی روستاها را فراهم کند.
اکبری خاطرنشان کرد: این ادعا که وجود موسسات محرومیت زدایی منوط به وجود محرومیت است باید رد شود چرا که این موسسات عمدتاً توسط گروه های داوطلب اداره می شوند. وی در ادامه خاطرنشان کرد: بسیج سازندگی به جای جهاد سازندگی استفاده نشد. گروه های جهادی کشور با وجود چندین سال فعالیت جهاد سازندگی هنوز به مرحله جهاد سازندگی نرسیده اند.
انتهای پیام