چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

میزبانی یک رویداد صرفا برای گزارش قطعا رقابت قابل قبول/جهانی برای جذب تیم های فناوری نیست


رئیس پارک فناوری پردیس معتقد است: بحث تیم سازی و تجاری سازی ایده ها دغدغه همه کشورهاست که منجر به شکل گیری رقابت جهانی برای جذب نیروی انسانی شایسته شده است، بنابراین در این رقابت جهانی، کشورها سعی می کنند بیشتر از اینها بپردازند. امتیاز برای جذب تیم

مهدی صفری نیا در گفت وگو با ای بی اس نیوز. وی از رویدادهای فناوری به عنوان یکی از ارکان زنده نگه داشتن اکوسیستم کشورها یاد کرد و گفت: این رویدادها باعث می شود بازیگران و عناصر این اکوسیستم یکدیگر را بشناسند و اگر این رویدادها در مقیاس بین المللی برگزار شود، شبکه بزرگ تری از عناصر و عناصر تشکیل می شود. فعالان این اکوسیستم به یکدیگر متصل هستند.

وی با اشاره به برخی رویدادهای بزرگ فناوری در کشورهای همسایه و سایر کشورها، افزود: بحث جذب تیم های فناوری و افرادی که بتوانند ایده ای را به مرحله تجاری سازی ببرند، یکی از چالش های همه کشورهای جهان است. از این رو شاهد بوده ایم که بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی و اخیرا کشورهای آسیای شرقی اقدام به اجرای «ویزای استارتاپی» کرده اند.

صفری نیا بیان کرد: این رویکرد نشان می دهد که بحث تیم سازی و تجاری سازی ایده ها در مرحله بعدی دغدغه همه کشورها است و می توان گفت رقابت جهانی برای جذب نیروی کار ماهر شکل گرفته است و در این رقابت جهانی، کشورها در تلاش برای کسب امتیاز بیشتر برای جذب تیم هستند.

رئیس پارک فناوری پردیس خاطرنشان کرد: در این بین اتفاقاتی که شبکه سازی، فرصت های سرمایه گذاری و حضور سرمایه گذاران و ایجاد فرصت های جدید بازار محسوب می شود، رونق اکوسیستم ها و حتی جذب تیم های زیادی است، به طوری که امروز شاهد رقابت هستیم. بین استان ها ما کشورهای مختلف برای جذب تیم هستیم.

وی با بیان اینکه در این راستا اگر نتوانیم فرصت ها و مزایای موجود در کشور را به جامعه نخبگان کشور ارائه کنیم، نتوانسته ایم برای فارغ التحصیلان و دانش آموزان دانش آموز امید ایجاد کنیم، گفت: در حال حاضر تحولات زیادی ایجاد شده است. در این زمینه و حتی می توان آن را انجام داد. مقایسه ای با 5 سال گذشته وجود ندارد و وضعیت اقتصاد دانش بنیان تغییر کرده است به گونه ای که هر ماه و گاهی هر هفته فرصت های جدیدی توسط دستگاه های اجرایی تعریف می شود.

صفری نیا تاکید کرد: همه این عوامل اهمیت برگزاری رویدادهایی را نشان می دهد که می تواند این فرصت ها را به خوبی تبیین کند، بازیگران جدید را معرفی کند و فرصت های سرمایه گذاری جدید مانند تامین مالی و توسعه بازار و فرصت های همکاری بین المللی را توضیح دهد. .

وی افزود: در رصدی که در سال های گذشته داشتیم، مشاهده کردیم که تعداد زیادی از شرکت ها در سایر کشورهای منطقه و مناطق اطراف در این گونه رویدادها شرکت می کنند و این نشان می دهد که عطش در این زمینه در بین شرکت ها و دانشگاه ها وجود دارد. فارغ التحصیلانی که مایل به توسعه شبکه، یافتن سرمایه گذاران و بازارهای جدید و حتی کسب فناوری هستند.

اینوتکس با رویکرد دوره ای تمامی بازیگران عرصه فناوری

رئیس پارک فناوری پردیس بیان کرد: چیزی که به عنوان خلاء اصلی دیدیم این است که رویداد ملی نداریم که بتواند این بازیکنان را دور هم جمع کند. به این ترتیب رویکرد نمایشگاه اینوتکس از سال گذشته به سمت اکوسیستم فناورانه کشور معطوف شد تا بتواند اکثر فعالان این حوزه را تحت پوشش خود قرار دهد.

به گفته وی، نمایشگاه اینوتکس در گذشته رویکرد انتقال فناوری داشت، اما با رویکردی جدید، گامی به سوی بازیگرانی از کل اکوسیستم مانند شتاب دهنده های نوآوری، سرمایه گذاری صندوق ها، پارک های فناوری، دانشگاه ها، مراکز دانش برداشته است. شرکت های مبتنی بر فناوری، استارت آپ ها و سرمایه گذاران.

صفری نیا بیان کرد: پس از دو سال تمرکز روی این موضوع به این نتیجه رسیده ایم افرادی که از نمایشگاه اینوتکس بازدید می کنند ممکن است بیشتر جذب محیط مناسب دیگری شوند تا محیط نمایشگاه. از این رو رویکرد اینوتکس برای برگزاری این رویداد در پارک فناوری پردیس تعریف شده و مشاهده کرده ایم که با این اقدام مردم عادی نیز از این نمایشگاه بازدید می کنند و فرصتی برای اکوسیستم نوآوری کشور است. زیرا این امکان را به نوجوانان می دهد که از زمان دانش آموزی زمینه های نوآوری را بشناسند.

این فعال حوزه فناوری خاطرنشان کرد: بر این اساس تلاش کرده ایم که مخاطبان اینوتکس تنها افراد متخصص نباشند و این نمایشگاه نوجوانان و جوانان را نیز پوشش دهد، بنابراین با رویکرد کسب و کار حرفه ای تلاش کرده ایم به این هدف دست یابیم. پتو

وی افزود: با این رویکرد شاهد رشد خوب اینوتکس هستیم به گونه ای که با وجود برگزاری این رویداد در پارک فناوری پردیس و دورتر از تهران، مردم از این نمایشگاه بازدید می کنند. امسال آنقدر بازدید زیاد بود که مشکل ظرفیت داشتیم.

صفری نیا با تصریح بر اینکه حجم حضور در نمایشگاه اینوتکس باید به گونه ای برنامه ریزی شود که تاثیرگذاری بیشتری در سطح ملی داشته باشد، افزود: علاوه بر این مولفه بین المللی این رویداد در سال های اخیر افزایش یافته است و امسال ما ما هیئت های خارجی از اینوتکس داشتیم، شرکت های زیادی از کشورهایی مانند روسیه، پاکستان و ترکیه در این نمایشگاه غرفه داشتند.

مدیر پارک فناوری پردیس هدف اصلی این پارک را برگزاری رویداد اینوتکس، ارائه ظرفیت های کشور، شبکه سازی و شناخت بازیگران مختلف و ایجاد امید برای شرکت عنوان کرد.

یک رویداد ترتیب دهید

صفری نیا در خصوص برگزاری رویدادهای فناوری در گستره وسیعی از کشور، با اشاره به اینکه برگزاری گسترده این نوع رویدادها هم فرصت و هم از دست دادن فرصت است، گفت: از یک سو، رویدادهای متنوعی داریم. رشته هایی در کشور که عمق و نفوذ زیادی در کشور پیدا کرده اند مانند فناوری نانو، فناوری اطلاعات و ارتباطات و بیوتکنولوژی و این رشته ها می توانند نمایشگاه ها و رویدادهای خاص خود را داشته باشند.

وی تعدد شرکت های دانش بنیان و سهم بازار آنها را یکی از عواملی دانست که حوزه های فناوری تاثیرگذار را به برگزاری رویدادهای مستقل می پردازد و ادامه داد: برخلاف برخی حوزه ها، حوزه های جدیدی وجود دارد که نباید نمایشگاه برای آنها برگزار شود؛ در حالی که این حوزه ها در حوزه های مختلف حضور دارند. زیرا بسیاری از شرکت ها در این حوزه های نوظهور فعال نیستند، اما می توان رویدادهایی را در این حوزه ها برای توضیح و ایجاد فرصت برگزار کرد.

رئیس پارک فناوری پردیس هوش مصنوعی و کوانتومی را از جمله این حوزه های نوظهور در کشور دانست و ادامه داد: اگر رویداد یا نمایشگاهی هدفی را دنبال نکند و فقط موظف به گزارش دهی باشد، قطعا قابل قبول نیست. اما اگر هدف خاصی مانند سرمایه گذاری و توسعه فناوری را دنبال کند و به آن برسد، تعداد رویدادها مانعی ندارد.

وی افزود: اما از سوی دیگر برخی کشورها را به عنوان رویدادهای بزرگ می شناسیم. به عنوان مثال، پرتغال به رویداد “سران خردمندان” معروف است و بهتر است کشور ما حداقل یک رویداد معتبر بین المللی داشته باشد و در این راستا باید برنامه های موثری برای ارتقای رتبه جهانی کشورها در نوآوری بین المللی ترتیب دهیم. و فرصت ها تضمین توسعه بازار برای شرکت ها در سطح جهانی.

صفری نیا تاکید کرد: برای بسیاری از شرکت ها بازار داخلی برای پایداری کافی نیست و نیاز به بازار بزرگتری دارند. بنابراین کشور نیاز به حضور و ظهور بیشتری در بازارهای جهانی دارد و برگزاری رویدادهای فناوری می تواند در این زمینه به ما کمک کند به شرطی که هدف گذاری روی آنها انجام شود.

رئیس پارک فناوری پردیس خاطرنشان کرد: برگزاری مگا رویدادهای فناوری و نوآوری در سطح بین المللی به تنهایی اتفاق نمی افتد و نیازمند همکاری نهادهای دیگر مانند وزارت امور خارجه است.

جذب سرمایه گذاری

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به ظرفیت جذب سرمایه رویداد اینوتکس گفت: در اینوتکس تلاش می کنیم این رویداد صرفا نمایشگاهی برای بازدیدکنندگان نباشد و بتوانیم مسائل روز اقتصاد دانش را در آن تحلیل کنیم. و فرصتی برای بیان دیدگاه های بخش خصوصی و دولتی. که چالش های این حوزه مطرح شود و فرصت های سرمایه گذاری در حوزه های خاصی در نظر گرفته شود.

وی گفت: این اهداف با برگزاری یک رویداد محقق نمی شود، بلکه رویداد جانبی اینوتکس ما را در رسیدن به اهدافمان یاری می دهد. زیرا محتوای اصلی در رویدادهای موازی بیان می شود.

صفری نیا خاطرنشان کرد: تفاوت اصلی اینوتکس با سایر رویدادهای کشور این است که سایر رویدادها برنامه یک تا دو روزه در قالب کنفرانس و کنفرانس است، اما آمیختن نمایشگاه با رویدادهای هدفمند ابتکاری است که در اینوتکس اجرا شده است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *