زرآبادی: جامعه دیگر تحمل مشکلات بیشتری را ندارد
وی گفت: مالیات در کشورهای دیگر مانند یک چرخه کامل است و مدیریت کل کشور بر مبنای مالیات است. مردم در ازای مالیاتی که می پردازند، خدماتی مانند آموزش، مراقبت های بهداشتی یا حمل و نقل را با هزینه های بالا و معقول دریافت می کنند؛ در واقع در ازای مالیاتی که می پردازند، خدمات و تأثیر مالیات هایی که می پردازند بر روی آنها دریافت می کنند. متوجه است، اما در ایران این چرخه معیوب است و با مالیاتی که اخذ می شود، حقوق کارمندان دولت پرداخت می شود و همه مردم تاثیر این مالیات را در زندگی او نمی بینند. در واقع مالیات رفاه اجتماعی را برای مردم به ارمغان نمی آورد.
سیده حمیده زرآبادی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به تصویب لایحه بودجه کل کشور در سال 1401، اظهار کرد: نسبت به سال های گذشته تغییراتی در لایحه بودجه اعمال شد و کلیات آن رای گیری شد، سپس جزئیات آن بررسی می شود. توسط کمیته مشترک مورد بررسی قرار گرفت. به نظر می رسد این اتفاق خوبی است، زیرا در بودجه 98، جزئیات بودجه به صورت تلفیقی بررسی شده است، اما کلیات در دادگاه رای نیاوردند.
انتهای پیام/
سخنگوی حزب مجلس ایثارگران گفت: مجلس شورای اسلامی باید به بودجه سال آینده توجه کند و توجه داشته باشد که این شرکت تحمل مشکلات بیشتر را ندارد.
وی افزود: بررسی بودجه با شعارهای دولت و مجلس در خصوص توجه به معیشت و ثبات اقتصادی همخوانی ندارد. اما بودجه ای که دولت تهیه می کند در مجلس تغییر چندانی نمی کند و در نهایت می تواند از 10 به 15 درصد تغییر کند، بنابراین این نگاه در بودجه می ماند. به عنوان مثال، افزایش مالیات ها می تواند قیمت ها را افزایش دهد و فشار اقتصادی بیشتری بر مردم وارد کند. وقتی کنترلی در بازار نباشد، تولیدکننده قیمت را تعیین می کند و افزایش مالیات باعث افزایش قیمت می شود.
زرآبادی در پایان با اشاره به لزوم توجه به تاب آوری اجتماعی در بازنگری بودجه، گفت: مشکلاتی مانند حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی یا افزایش قیمت بنزین باعث نگرانی مردم شده است اما رئیس جمهور اعلام کرد: اینکه ارز ترجیحی رها نمی شود، ادامه داد: جامعه دیگر تحمل مشکلات را ندارد و مجلس باید به این مهم توجه کند، در مورد چنین تصمیماتی نباید به صورت ناگهانی و بدون شایستگی تصمیم گیری کرد زیرا می تواند در جامعه تنش ایجاد کند.