پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

پنج محصول آبیاری موثر معرفی شده است

مجری طرح توسعه سیستم‌های آبیاری نوین پنج محصول هندوانه، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، چغندرقند و برنج را به‌عنوان محصولاتی با بالاترین راندمان فیزیکی آب آبیاری معرفی کرد.

فریبرز عباسی با اشاره به تعیین میزان مصرف آب 35 محصول کشاورزی افزود: در این طرح محصولات از نظر میزان مصرف آب در هکتار بررسی و سطح زیر کشت نمونه برداری و دسته بندی می شود.

به گفته وی، دلیل اصرار کشاورزان به کشت برخی محصولات مانند هندوانه، گوجه فرنگی، سیب زمینی، چغندرقند و برنج و کشت این محصولات به دلیل بهره وری فیزیکی بالای آب آبیاری و فرهنگ اقتصادی این کشت ها است.

2 شاخص برای اندازه گیری مصرف آب

مجری طرح سامانه های نوین آبیاری به دلیل اهمیت مصرف آب در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها دو شاخص برای سنجش میزان مصرف آب محصولات زراعی و سبزی وجود دارد و گفت: یکی از شاخص ها نیاز به تبخیر و تعرق آب است. محصول در واحد سطح و تعیین خواهد شد میزان آبی که کشاورز به محصولات مختلف داده است و شاخص دیگر نیاز کلی به تولید این محصولات در کشور است که با توجه به سطح زیر کشت و نیاز آبیاری در واحد اندازه گیری می شود. حوزه.

هندوانه محصولی با جذب آب کم است

عباسی مصرف حدود 4700 مترمکعب آب در هکتار در کشت هندوانه را بر اساس ارزیابی ها برشمرد و افزود: اگر شاخص میزان آب مورد نیاز در واحد سطح را بسنجیم، محصولی مانند هندوانه جزء محصولات پرمصرف آب محسوب نمی شود. فرهنگ.

وی ادامه می دهد: هندوانه از نظر ما جزو آخرین محصولات در بین 35 محصول مورد مطالعه از نظر مصرف آب است. گندم، جو، سویا، هندوانه، زعفران و کلزا در انتهای لیست 35 محصول ما قرار دارند. در عوض محصولاتی مانند نیشکر، خرما، انار، یونجه و چغندر از نظر جذب آب در گروه آب دوست قرار می گیرند.

مجری طرح سامانه های نوین آبیاری گفت: با نگاهی به این کالاها و با توجه به سطح زیر کشت، کالایی مانند گندم که بیش از یک میلیون و 900 هزار هکتار سطح زیر کشت آبی دارد، از نظر جذب آب رتبه اول را دارد، اما یک کالای استراتژیک است. محصول تولید شده و ما باید آن را تولید کنیم.

وی برنج را از دیگر محصولات آب گیر و دوم برشمرد و گفت: یونجه، خرما و پسته از نظر سطح زیر کشت در رده محصولات آب گیر قرار می گیرند، ضمن اینکه سطح زیر کشت هندوانه را نیز در نظر می گیرند. این محصول همیشه در گروه محصولات جاذب آب قرار می گیرد، نمی گیرد، چون کل آب آبیاری مورد نیاز گندم یا برنج در کشور حدود 10 میلیارد متر مکعب است، یونجه به هفت تا هشت میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد، اما هندوانه برای کل سطح زیر کشت خود به کمتر از نیم میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد.

عباسی ادامه داد: علاوه بر نیاز آبی کم هندوانه، سطح زیر کشت نیز محدود است. حدود 100 هزار هکتار کل سطح زیر کشت هندوانه در کشور است و 4700 متر مکعب در هکتار به عنوان آب آبیاری برای تولید این محصول استفاده می شود. کل آب مورد نیاز برای تولید این محصول 470 تا 480 میلیون مترمکعب و کمتر از نیم میلیارد مترمکعب آب خواهد بود.

مجری طرح سامانه های نوین آبیاری گفت: گندم نیز مانند هندوانه در هر هکتار کمتر از پنج هزار متر مکعب آب دارد، اما از آنجایی که سطح زیر کشت زیاد است، با در نظر گرفتن آب، محصولی جاذب آب محسوب می شود. سطح زیر کشت

وی افزود: مصرف آب برنج به نسبت مساحت آن بالاست، 600 هزار هکتار زمین زیر کشت برنج است و از نظر میزان آب آبیاری در واحد سطح حدود 10 هزار متر مکعب یا کمی بیشتر و کمتر است. حدود 9 تا 10 میلیارد از کل آب مورد نیاز برای تولید برنج در کشور است. سطح زیر کشت یونجه 550 تا 600000 هکتار است و نیاز به واحد سطح این محصول نسبتاً زیاد است. به طور متوسط ​​در هر هکتار 13 تا 14 هزار مترمکعب آب نیاز دارد و کل نیاز آن در کشور 7.5 میلیارد مترمکعب است.

محصولاتی با جذب آب بالا و جذب آب کم

به گفته عباسی، پنج محصول آبخوان از نظر حجم آب در واحد سطح عبارتند از: نیشکر با نیاز حدود 32000 مترمکعب در هکتار، خرما با نیاز حدود 19000300 مترمکعب در هکتار، انار به میزان 14000800 مترمکعب در هکتار، یونجه به میزان 13000 مترمکعب در هکتار. با نیاز 11 هزار و 600 بلوز در هکتار و پیاز با نیاز 10 هزار و 600 در هکتار به ترتیب در رتبه های اول تا ششم قرار دارند.

وی ادامه داد: پنج محصول پایین شامل گندم با نیاز آبی 5100 مترمکعب در هکتار، جو با نیاز آبی 4900 مترمکعب در هکتار، سویا با نیاز آبی تقریبا 4850 مترمکعب در هکتار، هندوانه با نیاز آبی است. حدود 4,000,700، زعفران حدود 4,000,600 و کلزا حدود 2,000,800 مترمکعب در هکتار.

تعادل در فرهنگ بهترین استراتژی است

مشاور وزیر، تعادل در کشت محصولات را قطعا بهترین راهبرد مدیریت آب دانست و گفت: با توجه به اقلیم، منابع آبی و خاک حاصلخیز کشور باید در فرهنگ فرهنگ های مختلف تعادل داشته باشیم. همان هندوانه ای که به آن محصول کم آب می گوییم یکی از دلایل کم جذبی آن این است که عمده ترین مناطق کشت این محصول در استان های جنوبی مانند خوزستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان و زیر کشت است. این محصول در این مناطق در فصل پاییز انجام می شود.

وی ادامه داد: کاشت هندوانه در اواخر زمستان و پاییز انجام می شود و برای تولید این محصول از باران استفاده می شود. هوا نیز خنک است و بنابراین آب کمتری به عنوان آب آبیاری به این محصول داده می شود. باید برای کشت متعادل و انتخاب مناطق برنامه ریزی کنیم تا محصول خاصی که در زمان های مختلف کشور به آن نیاز دارد وجود داشته باشد و با کمبود مواجه نشویم.

مجری طرح سیستم های نوین آبیاری بر برنامه ریزی خوب منابع آبی کشور تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم با حداقل آب حداکثر محصول را تولید کنیم، هندوانه این ویژگی را دارد، این محصول در پاییز و بهار قابل کشت است. اگر ارزیابی در کشت پاییزه و بهاره انجام شود، مدیریت مصرف آب کنترل شده و تولید کنترل می شود.

وی کشت مخلوط را گامی موثر در مدیریت مصرف آب برای همه کالاهای کشاورزی دانست و گفت: کشت مخلوط می تواند دو تا سه برابر در کاهش آبیاری محصولات مختلف موثر بوده و در کاهش مصرف آب مفید باشد.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *