صدور پروانه صید به صورت الکترونیکی برای ایجاد رونق کسب و کار

معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

رئیس سازمان شیلات ایران از صدور مجوز پرورش آبزیان، بازاریابی و صید برای توسعه مشاغل از طریق سامانه الکترونیکی مجوز کشاورزی خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سید حسین حسینی در خصوص راه اندازی سامانه سومک و جزئیات آن، افزود: در صنعت شیلات مجوزها به دو دسته آبزی پروری و بازاری و صیادی تقسیم می شود. و ماهیگیری سامانه سوماک (سامانه صدور مجوز الکترونیکی کشاورزی) که به پورتال ملی صدور مجوز پیوند دارد، فضایی مناسب برای توسعه کسب و کار برای مقابله با فساد و دخالت افراد در صدور مجوز ایجاد کرده است و سازمان شیلات نیز مشاوره فعالی را صادر کرده است. ، مجوز بازاریابی و صید از طریق این سامانه صادر می شود.
وی با بیان اینکه سازمان شیلات با توجه به تفویض اختیار به سازمان منابع طبیعی و نظارت و مقررات و تدوین دستورالعمل با سازمان شیلات در سازمان سومک، 70 زیرخدمات زیر 7 خدمت را در حوزه آبزی پروری و بازار منتشر می کند. : در حوزه شیلات و برای شیلات 9 اداره و زیرمجموعه وجود دارد که در دو قسمت ثبتی و بر اساس تاییدیه بر اساس ثبت پس از ثبت اطلاعات، مجوز در مدت دو تا سه صادر می شود. روزهایی مانند (مجوز سفرهای ماهیگیری) و بسته به تایید طبق ارزیابی ذخیره. و میزان مجاز قابل برداشت و توانایی افزایش تلاش صیادی یا مدیریت تلاش صیادی برای برداشت منابع برداشت نشده یا ذخایر کم بهره برداری به نظر پژوهشکده که مبنای شناخت و ارزیابی ذخایر و معرفی مقدار مجاز قابل برداشت، مجوز صادر می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به رونمایی رسمی سامانه سومک در ابتدای خرداد ماه سال جاری گفت: با توجه به فعالیت های انجام شده توسط همکارانم از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان شیلات، پس از 230 ساعت کار انسانی. ، کاربرگ ها و فرآیندها بارگذاری و به هیئت مقررات زدایی ارائه شد. و در 15 خرداد 1402 سامانه سومک با دانلود این فرآیند به طور رسمی برای داوطلبان صنعت ماهیگیری رونمایی شد.
حسینی با بیان اینکه نزدیک به 12 هزار شناور با 14 هزار صیاد در حوزه صیادی فعال هستند، تصریح کرد: متقاضیان این رشته می توانند از طریق سامانه سومک برای دریافت مجوز اقدام کنند. یکی مجوز سفر ماهیگیری است، به این معنی که هر شناوری که پس از تخلیه و پس از تحویل از سفر بازگردد، برای سفر بعدی مجوز سفر الکترونیکی صادر می شود که ممکن است تجهیزات سفر از جمله سوخت دریافت کند.
به گفته وی، مجوز دیگر مربوط به افرادی است که در زمینه شکار و صیادی فعالیت دارند و برای اولین بار برای دریافت پروانه صید اقدام می کنند و پس از دانلود مشخصات و تاییدیه ها، مجوز صید از طریق این سامانه برای آنها صادر می شود. شناورها داده می شود و عملاً ماهیگیران می توانند بدون دخالت مردم و بدون حرکت از این پنجره واحد به فعالیت خود ادامه دهند.
رئیس سازمان شیلات ایران صید را مربوط به مسائل ذخایر و طبیعت دانست و افزود: در صدور مجوزها دستورالعمل بی توجهی دیده شده و حفاظت از ذخیره گاه را لحاظ کرده ایم که بسیار مهم است. برای نسل آینده، در حالت صدور مجوز، که از نقطه نظر مبتنی بر تایید است. از منظر حفاظت از دریا به منظور صید مسئولانه که در قانون حفاظت از منابع آبزی آمده است. منابع، شیلات موظف به رعایت این موضوع است.
حفاظت از منابع آب کشور
وی بر صیانت از منابع آبی کشور تاکید کرد و گفت: اگر صید بیش از حد مجاز در منابع آبی انجام شود در کوتاه مدت باعث افزایش برداشت می شود اما در بلندمدت اشتغال موجود و ظرفیت موجود افزایش می یابد. به نظر او این موضوع مهمی است که شایسته توجه ویژه است.
رئیس سازمان شیلات با تاکید بر اینکه پس از آن هیچ گونه مجوزی به صورت دستی صادر نمی شود، خاطرنشان کرد: در فعالیت های مختلف صنعت شیلات و در حوزه هایی که باید با نظر تخصصی باید مورد رسیدگی قرار گیرد، تخلف فردی صورت نگیرد. کمیته های کمیته مدیریت شیلات، کمیسیون عالی بهره برداری از ذخایر علمی و آماری، همگی با حضور محققین پژوهشکده و خدمات اجرائی انجام شد.
به گفته وی، دغدغه اصلی صیانت از انفال و ذخیره و پایداری برداشت از منابع آبزی است که این امر از طریق برداشت پایدار با حفظ منابع گرانبهای دریا انجام می شود.