رئیس بانک مرکزی واشنگتن: شاخص های اقتصادی ایران با وجود تحریم های آمریکا بهبود یافته است – پول نیوز | واحد پول | ای بی اس نیوز بانک – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدرضا فرزین که در راس هیاتی برای دیدار و گفت وگو با مقامات صندوق بین المللی پول به واشنگتن سفر کرده بود، در دیدار با جهاد آزور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای میانه این سازمان، دیدار و گفتگو کرد. صندوق بین المللی پول با اشاره به تحولات اقتصاد ایران در دو سال گذشته. وی گفت: طی دو سال گذشته، بخش واقعی اقتصاد ایران با وجود تکانه های ناشی از کرونا، افزایش قیمت جهانی مواد غذایی و تشدید تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا، توانسته به رشد خود ادامه دهد. بخش های مختلف با راه اندازی مجدد
وی با بیان اینکه طی 2 سال گذشته اقتصاد ایران با نرخ رشد مثبت به ترتیب 4.4 و 3.7 درصد تولید ناخالص داخلی در تمامی بخشهای اقتصادی روند صعودی داشته است، افزود: در سالهای 2022 تا 2021 (1401) بخش نفت افزایش خواهد یافت. در 10 بخش صنعت با رشد 4.8 درصدی بیشترین نرخ رشد را در بین بخشهای اقتصادی ایران به ثبت رساند. همچنین در آن سال، نرخ رشد منفی تشکیل سرمایه ثابت پس از سالها با رشد مثبت 5.9 درصدی همراه بود که در بخش ماشینآلات 15.9 درصد و در بخش ساختمان 2.1 درصد رشد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در این مدت مخارج مصرفی بخش خصوصی با رشد 5 درصدی و مخارج مصرفی بخش عمومی با نرخ رشد منفی 4.4 درصد مهمترین مولفه های رشد تولید ناخالص داخلی را تشکیل می دهند.
فرزین در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تحولات بخش واقعی اقتصاد طی دو سال گذشته گفت: این تحولات زوزه های امیدی را در بهبود اقتصاد ایران در بخش های واقعی هر چند در بخش مالی نشان می دهد. با پدیده بلاتکلیفی و وحشت در بازار و رشد نقدینگی مواجه بودیم و نرخ تورم برای 3 سال متوالی بالای 40 درصد بود.
وی با تشریح اقدامات بانک مرکزی برای مقابله با تورم و اجرای سیاست های تثبیت کننده گفت: هدف اصلی سیاست های بانک مرکزی در سال جاری اجرای سیاست های تثبیت کننده در حوزه های پولی، پولی و مالی است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه بر تمایل بانک مرکزی ایران برای تقویت روابط خود با صندوق بین المللی پول تاکید کرد و گفت: ایران یکی از بنیانگذاران اصیل صندوق بین المللی پول بوده و همواره نقش محوری در این زمینه داشته است. پیشبرد اهداف صندوق، از جمله ارائه کمک، حمایت فنی و مالی به کشورهای کم درآمد.
وی افزود: سهمیه فعلی ایران در صندوق بین المللی پول در حال حاضر 5 میلیارد دلار است و ایران مجاز است در قالب برنامه ویژه حق برداشت (تخصیص SDR) از منابع خود در صندوق برای مقاصد سرمایه گذاری استفاده کند.
فرزین افزود: در این راستا ایران مایل است این صندوق ضمن حمایت از برنامههای تقویت روابط بانکی و اقتصادی بینالمللی با کشورهای منطقه خاورمیانه، در ثبات اقتصادی و تامین مالی این برنامه نقش داشته باشد.
در این دیدار «جهاد آزور» مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بینالمللی پول نیز تجربه موفق ایران در طرح ثبات اقتصادی در شرایط سخت تحریمها و مقابله با منطقه را مورد تاکید قرار داد. خطرات جهانی قابل توجه از جمله افزایش قیمت مواد غذایی، بحران جنگ. روسیه و اوکراین از تقویت همکاریهای صندوق و ایران استقبال کردند و خواستار توسعه روابط همکاری با ایران در همه زمینههای فعالیت صندوق از جمله توسعه کمکهای فنی در امور مالی شدند.
absnews