شکوری: نیم درصد ذخایر مس ما استخراج می شود
دبیر انجمن مس ایران گفت: 0.5 درصد ذخایر خود را استخراج می کنیم اما استاندارد جهانی بین 3 تا 5 درصد است.
وی با بیان اینکه باید به حوزه اکتشاف مواد معدنی اهمیت بیشتری داده شود، ادامه داد: به ویژه در حوزه مس که آینده روشنی دارد و نوآوری های دنیا در آینده ما را به مسیری دور از سوخت های فسیلی سوق خواهد داد. و تقاضا برای عناصری مانند مس افزایش می یابد، به طوری که انتظار می رود تا سال 2050 تولید مس چهار برابر بیشتر از تولید فعلی باشد.
شکوری با بیان اینکه درصد کمتری از ذخایر خود را نسبت به استانداردهای جهانی استخراج و وارد چرخه تولید می کنیم، افزود: اکنون نیم درصد ذخایر خود را استخراج می کنیم که استاندارد جهانی 3 تا 5 درصد است.
وی گفت: امروز تولید مس کاتد که یک محصول واسطه ای است در کشورمان در بخش خصوصی و ملی 320 هزار تن تولید می کند در حالی که 55 میلیون تن فلز در کشور و 6 درصد ذخایر جهانی داریم. ما می توانیم حدود یک و نیم میلیون تا دو و نیم میلیون تن مس کاتد تولید کنیم.
شکوری اضافه کرد: هم اکنون هدف ما تولید یک میلیون تن کاتد مس است که طبیعتاً یک بخش است، نقشی که فعالان مس می توانند ایفا کنند، مانند بخش خصوصی که باید سرمایه گذاری کند و بیش از 15 میلیارد دلار سرمایه گذاری صورت می گیرد. در این منطقه. باید در تجهیزات، ماشین آلات، طراحی معادن و سنگ شکن ها تغییراتی ایجاد شود و چنین اتفاقاتی در قالب سرمایه گذاری رخ دهد.
وی ادامه داد: ثانیاً برای تسهیل ورود ماشین آلات، دولت باید بستر ایجاد کند، با دنیا ارتباط برقرار کند تا بتوانیم به نوآوری های دنیا دسترسی داشته باشیم، طراحی های معدن تغییر کند، بانک سیستم حمایت کند. بخش تولید به اندازه کافی انجام دهد
دبیر انجمن مس ایران افزود: در بحث ارز باید به فعالان اقتصادی اجازه دهند ارز حاصل از صادرات را برای توسعه خود هزینه کنند و اگر می توانند برای توسعه حقوق مردم هزینه کنند. دولت یا سود زمینی که از آنها می گیرد یا مالیاتی که می گیرند باعث می شود زودتر به میلیون تن مس کاتد برسیم.
شکوری بیان کرد: همچنین سرمایه گذاران را تشویق به ایجاد صنایع با تکنولوژی بالا بعد از کاتد مس کنیم تا با این کاتد مس محصولاتی تولید کنیم که ارزش افزوده بیشتری برای کشور ایجاد کند و بتواند درآمد ارزی بیشتری برای ما ایجاد کند.
وی با بیان اینکه تولید ما از 300 هزار تن کاتد مس عبور کرده است، افزود: خود گروه ملی مس 280 هزار تن مس کاتد تولید می کند اما با بخش خصوصی در کشور به 320 هزار تن می رسد.
دبیر انجمن مس ایران گفت: به تازگی قرار است کارخانه های جدیدی به چرخه تولید اضافه شود که طبیعتا این تعداد افزایش خواهد یافت.
شکوری افزود: در واقع در پایان سال باید بگوییم که آیا تولید مس داخلی را افزایش داده ایم و رکورد زده ایم یا خیر، اما با اتفاقاتی که در این دو ماه رخ داد، پیش بینی می شود که اگر مجتمع ملی مس با همین روال ادامه می دهد، می توانند با جایگزینی 280 هزار تن به 300 هزار تن برسند که امیدواریم این اتفاق بیفتد و همه کمک کنند تا در ملی مس نیز این اتفاق بیفتد.