اخبار اقتصادی روز

توجه به بازار، اولویت اول حمایت از شرکت های دانش بنیان است


در گفتگو با آنا: حمایت از پایگاه های دانش باید هدفمند باشد

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان خاطرنشان کرد: بازاریابی، بازار و توجه به نیازهای مصرف کنندگان کلیدی برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان مهم است و نباید این دور را به صورت معکوس در ایران اجرا کنیم.

سید محمد جعفری، عضو هیئت مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و ازبکستان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، درباره قابلیت های جذب کسب و کارهای دانش بنیان در اقتصاد ایران گفت: بازاریابی، بازار و توجه به نیازهای مصرف کنندگان کلیدی برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان مهم است. و ما در ایران نباید این چرخه را برگردانیم. امروزه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و حمایت از آن‌ها بیشتر تبدیل به یک عبارات کلیدی شده و مدام دستکاری می‌شوند.

حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان هدفمند و اصولی نبوده است

جعفری بیان کرد: در بحث سیاست های مورد نیاز برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان بیشتر درگیر شعارهای تبلیغاتی بوده و سیاست ها هدفمند و اصولی نبوده است.

وی افزود: قطعا حمایت هایی صورت گرفته و ورود آنها به بازار تسهیل شده است اما به نیازهای بازار توجهی نمی شود. باید گفت در همه زمینه ها نیازی به تولید نیست و اینکه بخواهیم در همه زمینه های تولید خودکفا باشیم فکر عجیبی است.

یکی از اعضای هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان گفت: باید منافع تولید و نیاز بازار را سنجیده و بر تولیداتی متمرکز شویم که در راستای اهداف و نیازهای جامعه باشد و در تولید و مزیت وجود داشته باشد. دسترسی به مواد خام در این راستا باید از بنگاه های دانش بنیان که به صورت علمی و تخصصی فعالیت می کنند و از فناوری های نوین تولیدی استفاده می کنند، حمایت شود.

در دنیا اولویت اول با شرکت هاست

وی با تاکید بر هدفمندی حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان گفت: اینکه بگوییم از همه کسب و کارهای دانش بنیان حمایت می شود هدفمند نیست. هیچ کشور مترقی در دنیا وجود ندارد که اول تولید کند و بعد به دنبال بازار باشد. بنابراین بازاریابی، بازار و توجه به نیازهای کلیدی مصرف کننده برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان مهم است و ما در ایران نباید این چرخه را به صورت معکوس اجرا کنیم.

رئیس سابق کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان کرد: در دنیا تجارت اولویت اول است، به این معنا که بازار سنجیده می شود و با نیازسنجی بازار، کار تولید با تامین نیازهای بازار داخلی و بازارهای صادراتی.

ضعف بازاریابی برای بازار دانش پایه

وی افزود: بنگاه های دانش بنیان و بنگاه های بزرگ باید به سمت تولیدی بروند که بازار آن شناخته شده و تولید مطابق با ذائقه مصرف کننده باشد، اما در شرایط فعلی ضعف در بازاریابی و تولید محصولات داریم که پس از طی مراحل تولید باید مصرف کننده و مشتری آن باشد.

در بحث حمایت از پایگاه های دانش ابتدا باید تحلیل بازار انجام شود

جعفری

جعفری بیان کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا تولید ارزش دارد و این شرکت ها هستند که تعیین می کنند تولید به چه سمتی حرکت کند. بنابراین در بحث حمایت از بنگاه های دانش بنیان ابتدا باید تحلیل بازار انجام شود و با شناسایی بازار هدف و ذائقه مصرف کننده هزینه تولید پرداخت شود. این دقیقاً همان کاری است که چین برای همه سلیقه ها و نیازهای دنیا انجام می دهد و تولید می کند. بازارها

حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان نیازمند یک متولی واحد است

وی در پاسخ به این سوال که آیا حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان در کشور ما نیازمند یک مدیر واحد است، گفت: قطعا اجرای هر هدفی که تعریف شده نیاز به یک مدیر واحد در اجرا دارد و نباید در این بحث منزوی شد. .

کارکردهای جزیره به یک آفت مدیریتی در کشور تبدیل شده است

جعفری خاطرنشان کرد: متأسفانه شیوه‌های جزیره‌ای آفت مدیریت در کشور است و در کمیسیون اتاق بازرگانی ایران نیز به این نتیجه رسیده‌ایم که هر جا مسائل مبهم و غیرقابل حلی وجود دارد، مثلاً در مورد منشاء ارز حاصل از تجارت، به دلیل ورود نهادهای موازی مانند وزارت صمت، بانک مرکزی و گمرک بود و هر کدام از این موسسات توپ را به دادگاهی متفاوت می انداختند، در حالی که اگر برای هر موضوعی یک متولی وجود داشت، بسیاری از این نهادها بین – مداخلات نهادی حذف خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *