طبق آمار در دولت قبل و به دلیل مشکلات فروش میعانات گازی، حجمی معادل 78 میلیون بشکه میعانات گازی در دریا ذخیره می شد و چالش ذخیره سازی میعانات روی آب بسیار قوی بود، اما امروز بر اساس اعلام وزیر نفت این رقم صفر است، رسیده است و دیگر میعانات گازی روی آب نیست.
به گزارش ای بی اس نیوز، با بازگشت تحریم های نفتی در نوامبر 2017، بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی، چین، هند و ژاپن واردات نفت خام و میعانات گازی خود از ایران را کاهش دادند که این امر نیز مانع از فروش میعانات گازی توسط دولت قبلی شد. . راه حل دولت قبل برای حل این مشکل خرید تانکر و ذخیره میعانات روی آب بود تا تولید در پارس جنوبی متوقف نشود.
برخی از این تانکرها بیش از سه سال روی آب گیر کرده بودند و هزینه سالانه نگهداری این میعانات روی آب 450 میلیون دلار بود. در زمان واگذاری، مسئولان سابق نفت به نوعی می گفتند که بحث میعانات پاشنه آشیل دولت سیزدهم خواهد بود و کاری از دست ما برنمی آید، اما آنچه اکنون می بینیم خلاف این سوال است. .
در حال حاضر نه تنها میعانات تولیدی فروخته شده و چیزی به ذخایر روی آب اضافه نمی شود، بلکه میعانات ذخیره شده قبلی نیز با شدیدترین تحریم ها فروخته شده و میعانات روی آب صفر شده است، یعنی در عمل. دولت سیزدهم یکی از آرزوهای وزیر سابق مت نفت!
جواد اوجی وزیر نفت در این خصوص اعلام کرد: متاسفانه در دولت قبل در حوزه دیپلماسی انرژی مشکل داشتیم و صادرات نفت ما خوب نبود و 78 میلیون بشکه میعانات گازی روی دریا داشتیم. اما با تلاش ها و موفقیت های همگان در عرصه دیپلماسی انرژی توانسته ایم رقم صادرات نفت خام و میعانات گازی را افزایش دهیم و رکوردهای مطلوبی را در بخش صادرات و در شرایط گذشته به دست آوریم. 78 میلیون بشکه میعانات گازی در دریا ذخیره شد که امروز این رقم به صفر رسیده است و گاز روی آب در حال متراکم شدن است که ما نداریم.
با توجه به دیپلماسی انرژی، دولت سیزدهم توانست مشتریان خوبی در آمریکای لاتین، آسیا و حتی اروپا برای نفت و میعانات گازی پیدا کند و پالایشگاه های فراساحلی را شناسایی کند و از ظرفیت خالی آنها برای پالایش نفت استفاده کند.خام ایران از روش های فروش نفت خام و گاز. میعانات در دولت این است.
فروش میعانات گازی ایران از ۷۰۰۰ بشکه در روز در ابتدای دولت سیزدهم به ضبط روزانه در سال 1401 به 230 تا 240 هزار بشکه رسید و اکنون شرایط به سرعت در حال بهبود است، در واقع این دولت از 12 سوپرتانکر جدید خریداری شده برای ذخیره سازی استفاده نکرده و توانسته است میعانات گازی ذخیره شده در آب را به صفر برساند.
بر اساس آخرین اظهارات محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت، صادرات نفت و میعانات گازی در مقایسه با زمانی که دولت قدرت را در دست گرفت، دو برابر شده است. این بدان معناست که امکانات، امکانات، لجستیک و خدمات دریایی خارک به طور کامل در اختیار صادرات قرار دارد و از سوی دیگر، شرکت اندازه گیری، خدمات پهلوگیری و هدایت کشتی و ناوگان حمل و نقل صادراتی، دارای ظرفیت بوده و ناوگان کاملی را تشکیل می دهند.
درآمد حاصل از فروش نفتمیعانات گازی، صادرات خالص گاز و فروش فرآورده های نفتی در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزایش داشته است. در حوزه گاز میعانات گازی بیش از 70 میلیون بشکه فروخته شده و درآمد حاصل شده است که نشان از تحقق دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم دارد.
انتهای پیام