پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

سابقه نامعتبر – ایسنا

ای بی اس نیوز/لرستان بزرگترین سازه های آبی تاریخی لرستان در سیل سال 1397 آسیب دیدند و نیازمند تخصیص اعتبارات ملی قابل توجهی برای مقاوم سازی آنها هستند.

پل‌های تاریخی لرستان که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان نمونه‌های بی‌بدیل در دنیا هستند و تاریخی محسوب می‌شوند، امروز نیاز مبرمی به اعتباری دارند که قرار بود پس از سیل به آنها داده شود، اما تاکنون محقق نشده است. در حال حاضر در لیست موقت ثبت جهانی است.

وجود مجموعه ای از پل های تاریخی در لرستان

سعید حیدری، کارشناس باستان شناسی در خصوص اهمیت و موقعیت پل های تاریخی در لرستان به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: این پل ها بناهایی هستند که گذشت زمان و آسیب های طبیعی نه تنها از تحسین و عظمت آن ها کاسته است، بلکه معماران جهان را نیز به حیرت واداشته است. هنر و هندسه آنها

وی ادامه داد: در واقع هنری که بشر در معماری این آثار نهادینه کرده، هنر و هندسه ای است که پس از گذشت هزار سال همچنان شاهد ثبات و ماندگاری هستیم.

/ گزارش / تاریخ نامعتبر است

حیدری با بیان اینکه مجموعه ای از پل های تاریخی در لرستان داریم، افزود: پل های تاریخی لرستان در جریان سیل اخیر استحکام خود را به جهانیان و معماران جهان نشان دادند.

این کارشناس باستان شناسی یادآور شد: همچنان باید از این دانشگاه پل سازی و پل موزه های لرستان از نظر معماری یاد بگیریم.

وی افزود: پل های منحصر به فرد لرستان که در گذشته تنها راه ارتباطی روستاها و شهرها محسوب می شد، امروزه به نمادی از عظمت تمدن ایران باستان تبدیل شده است، پل هایی که علاوه بر کارکرد ارتباطی، نمادی از کمال هنر معماری ایرانی.

حیدری با بیان اینکه پل های لرستان فرصتی برای نمایش هنر معماران این دیار شده است، گفت: این پل های تاریخی بیش از 1800 سال قدمت دارند و به گفته باستان شناسان این پل ها بزرگترین بناهای سنگی تاریخ به شمار می روند. جهان پس از اهرام ثلاثه مصر آنها با بازدید از این پل ها بر ابعاد و ویژگی های آنها تأکید کردند.

این کارشناس گفت: لرستان تنها پایگاه ملی پل تاریخی کشور است که 100 پل تاریخی آن در فهرست موقت میراث جهانی قرار دارد.

وی گفت: همچنین در کل ایران تنها سه دهنه پل با کتیبه وجود دارد که دو دهنه آن شامل پل کلهرت در سودیان و کشکان در شهرستان چگانی است.

پل کشکان را می توان دوباره با یک تکان و یک سیلی ویران کرد

عطا حسن پور، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان وی درباره عدم اعطای اعتبار برای جبران خسارت سیل به پل های استان به ای بی اس نیوز گفت: پس از سیل ویرانگر سال 1397، تعدادی سد برای برخی از پل های تاریخی استان احداث کردیم.

وی ادامه داد: در برخی جاهایی که بستر پل ها تخریب شده بود، ما نیز مانند بستر پل کشکان، بسترسازی کردیم.

/ گزارش / تاریخ نامعتبر است

این مسئول گفت: همچنین بسترهایی را که آب را شسته بود تعمیر کردیم به نحوی که تنها در صورت رفع سیلاب جدید راه حل اضطراری داشتیم.

حسن پور افزود: پایه پل کشکان به اندازه کافی کج شده و با یک تکان و یک سیلی می توان دوباره آن را تخریب کرد.

وی یادآور شد: زیر فونداسیون را تخت زدیم و دیوارها را تقویت کردیم تا در صورت وقوع سیل، حداقل وضعیت موجود تثبیت شود و جلوتر رانده نشود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در خصوص اعتباری که قرار بود پس از این سیل به پل های استان داده شود، گفت: علیرغم اهمیت فراوان این آثار مهم تاریخی، تاکنون حتی یک ریال هم جایزه نداده ایم. اعتبار سیل 98 برای پل های تاریخی

حسن پور افزود: برای نگهداری از پل های تاریخی استان به بیش از 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

این مسئول خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم توسعه پایدار را تعریف کنیم، منظور پل های تاریخی لرستان است. در بحث گردشگری، معماری، باستان شناسی، سازه های هیدرولیکی تاریخی باید مورد توجه قرار گیرد.

با اعتبارات فعلی، ما فقط پل ها را مسخره می کنیم

در همین راستا علی مصطفی نژاد، مدیر پایگاه پل های تاریخی لرستان نیز با ای بی اس نیوز گفتگو کرد. وی در خصوص محقق نشدن اعتبار جبران خسارت سیل سال 98 به پل های استان گفت: به گفته کارشناسان این سیل در 500 سال گذشته بی سابقه بوده و خسارات زیادی به بار آورده است.

وی گفت: در سیل سال 2018 لرستان 50 میلیارد تومان خسارت به پل های تاریخی بزرگ و فرعی استان مانند کشکان، شاپوری، کلهر، پلدختر، گاومیشان، سیاه پله، چلان چولان، قلعه حاتم و … وارد شد. .

/ گزارش / تاریخ نامعتبر است

مصطفی نژاد افزود: در برخی از این پل ها پایه ها به طور کامل تخریب و برخی از پایه ها به طور کامل برداشته شده است. برخی پی ها مانند پی پل کشکان با بیش از 2000 تن جابجا شد و برخی از طاق ها فرو ریخت.

وی گفت: برخی از پل های تاریخی لرستان بسیار قدیمی و آسیب دیده هستند که تاکنون با اعتباراتی که در اختیارمان گذاشته شده نتوانسته ایم آنها را مرمت کنیم، این سیل صدمات آنها را دوچندان کرده است.

این مقام مسئول تصریح می کند: قرار بود مبلغی از سوی سازمان برنامه و بودجه برای تعمیر و بهسازی این پل ها اختصاص داده شود که متأسفانه ریخته نشد.

وی تصریح کرد: نمایندگان مرکز لرستان، استانداری و …. به سازمان برنامه و بودجه نامه نوشت و مقرر شد 50 میلیارد تومان به پل های استان اختصاص یابد، حتی نامه به سازمان مدیریت استان ارسال شد اما در این زمینه به ما اعتبار ندادند.

مدیر پایگاه پل های تاریخی لرستان گفت: هر ساله اعتبارات ملی و استانی برای بازسازی مستمر داریم که با آن کارهای روزانه و اضطراری انجام می دهیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه 100 پل داریم و اعتبارات سالانه برای همه پل ها بین یک تا دو میلیارد تومان است و گاهی همه چیز تخصیص نمی یابد و فقط بخشی یا نصف آن ساخته می شود، با این اعتبار نمی توانیم خسارت سیل را پوشش دهیم.

مصطفی نژاد افزود: این اعتبار برای رفع خطر است اما نمی توان برای پل ها تعمیرات اساسی داشت.

این مسئول در خصوص اینکه 500 میلیون تومان برای جبران سیل به استان داده شد، اینگونه پاسخ داد: از نظر ما اینها اعتباراتی است که هر سال در سطح ملی و استانی داده می شود، اما گفتند بخشی از 50 میلیارد تومان بود حالا 50 میلیارد تومان و 500 میلیون تومان کجاست؟

وی گفت: تنها پایگاه تخصصی پل های تاریخی کشور در لرستان ایجاد شده است و بهترین تیم مرمتی و تخصصی پل های تاریخی را تشکیل داده ایم و آمادگی دارند تا پل ها را به بهترین شکل ممکن مرمت کنند، اما متاسفانه می توانیم وقتی اعتباری وجود نداره کاری نکن

این مسئول بیان کرد: با توجه به اینکه استاندار از پل تاریخی کشکان بازدید کردند و خودشان شخصیت فرهنگی دارند و اهل استان هستند و همچنین مدیرکل میراث فرهنگی متخصص، متعهد و بومی است نشان می دهد که یک عزم می تواند برای بازسازی این پل ها تشکیل شود.

/ گزارش / تاریخ نامعتبر است

وی افزود: در خصوص خسارات سیل اگر سالیانه 500 میلیون تومان اعتبارات روتین به ما در نظر بگیریم به جز خسارت سیل تغییری در وضعیت ما ایجاد نمی کند.

این سخنان مسئولان میراث فرهنگی لرستان در حالی مطرح می شود که مدیرکل مدیریت بحران استان از اختصاص 500 میلیون تومان آنها را سرزنش می کند.

میراث فرهنگی لرستان سیل سال 98 را به مدیریت بحران گزارش نکرد

مهدی پازوکی در گفت وگو با ای بی اس نیوز وی گفت: مسئولان میراث فرهنگی استان برای جبران خسارت سیل 500 میلیون تومان درخواست کردند که به آنها اعلام کردیم با این مبلغ حتی یک پل هم نمی توانند تعمیر کنند. THE

وی در خصوص طلب پول بیشتر میراث فرهنگی استان افزود: روز اول 500 میلیون تومان طلب کردند و اسنادی هم وجود دارد که این مبلغ را خواسته اند. THE

مبلغ جدید درخواستی در حوزه پیشگیری بوده است نه جبران خسارت

پازوکی اضافه کرد: به آنها گفتیم بررسی دقیق انجام دهند و برنامه ای ارائه دهند، بعد از آن اعلام کردند که برای تعمیر همه پل هایمان 50 میلیارد تومان می خواهیم، ​​یعنی بحث پیشگیری است نه خسارت. THE

این مسئول اذعان داشت: میراث فرهنگی سیل سال 98 را به ما اعلام نکرده بود و خود ما 500 میلیون تومان درخواست کردیم.

پازوکی افزود: در جریان سیل مردادماه امسال باز هم 500 میلیون تومان خسارت اعلام کردند. گفتم نمی دانم چرا در این 500 میلیون تومان گیر کردید، هر وقت می گوییم خسارت اعلام می کنید 500 میلیون تومان اعلام می کنید. THE

مدیر عامل مدیریت بحران لرستان افزود: 50 میلیارد تومان نامه به سازمان برنامه و بودجه استان و سازمان مدیریت بحران کشور ارسال کرده ایم و بعید می دانم که بتوانند این مبلغ را تامین کنند چون اعتبار داریم. محدودیت ها، به ویژه در زمینه های ساخت و ساز.

/ گزارش / تاریخ نامعتبر است

وی بیان کرد: امیدواریم بتوانیم مبلغی را برای پل های تاریخی استان در قسمت پیشگیری اختصاص دهیم، البته از سال 1397 هیچ اعتباری برای پیشگیری به استان ابلاغ نشده است. THE

اگر بخواهیم این پل‌های تاریخی را که هویت لرستان و ایران و شناسنامه تاریخی این سرزمین است و در دنیا بی‌نظیر است و همتای ندارد، حفظ کنیم و اگر سیل نتوانست آن‌ها را تخریب کند، مسئولان ذی‌صلاح باید با اختصاص بودجه از پاک شدن این تاریخ جلوگیری کنید.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *