سایر موضوعات

شناسایی 3000 مورد زمین خواری از طریق زیرسامانه ملی پایش اراضی



به گفته سازمان فناوری اطلاعات، ادغام گزارش های کاربری اراضی و اقدامات مربوطه در پنجره واحد آمایش سرزمین یک نیاز کلیدی است.

به گزارش ای بی اس نیوز، در سومین جلسه کارگروه پایش و حفاظت اراضی کشور با استفاده از تصاویر ماهواره ای و هوایی ضمن تشریح اقدامات و فعالیت های انجام شده در خصوص ایجاد اکوسیستم آمایش و پایش سرزمین در کشور، در رابطه با سیاست های ارتقای کیفیت و صحت ارائه تصاویر ماهواره ای مورد استفاده در سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین مورد تجزیه و تحلیل و ارزیابی قرار گرفت.

در این نشست که به همت سازمان فناوری اطلاعات ایران و با حضور نمایندگان سازمان هایی مانند سازمان فضایی ایران، امور اراضی کشور، مدیریت منابع طبیعی و آبخیزداری، نقشه برداری کشور، پژوهشگاه فضایی ایران و دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، مازیار مبشری – مدیرکل دفتر تدوین ضوابط و مقررات فنی دولت الکترونیک با اشاره به شناسایی و ارجاع حدود 3000 مورد زمین خواری از طریق اراضی کشور گفت: زیرسیستم پایش، با تمرکز بر افزایش کیفیت و دقت تصاویر ماهواره ای جمع آوری شده در این سامانه و بیان کرد: بر اساس توافق صورت گرفته با سازمان فضایی ایران، مقرر شد بخشی از عکس های هوایی سامانه زمین توسط ماهواره خیام ارائه شود. با هدف نظارت هر چه بیشتر کشور.

به گفته وی، از آنجایی که پارامترهایی مانند کیفیت تصویر، زمان‌بندی مناسب و دقت بالا برای ارتقای کارایی هسته پردازش تصویر ماهواره‌ای سامانه زمین به‌ویژه فناوری جدید هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار است، کسب و ارائه تصاویر ماهواره‌ای توسط بخش خصوصی و سایر دستگاه های احتمالی آمار تصاویر ماهواره ای اراضی کشور نیز مورد توجه قرار می گیرد که البته نیازمند اولویت بندی اراضی کشور از نظر میزان حساسیت و آسیب پذیری در مواجهه است. پدیده زمین خواری

وی در این دیدار به اقداماتی از جمله ایجاد زیرساخت های پایش اراضی کشور و بهره برداری از آن در 15 استان کشور با پوشش پنج منطقه آسیب پذیر، انتخاب دو شرکت دانش بنیان برای ایجاد هسته پردازش تصاویر ماهواره ای و پیگیری اشاره کرد. تامين امكانات آنها، انعقاد تفاهم نامه با سازمان فضايي ايران به منظور استفاده از تصاوير ماهواره اي خيام در پنجره واحد، ايجاد داشبورد مديريتي، محاسبه و تهيه نقشه هاي تولي گري در تعامل با دستگاه های اجرایی مسئول آن و همچنین نظارت بر اتصال دستگاه های اجرایی به سامانه ملی اطلاعات مکانی سازمان نقشه برداری کشور با پیشرفت تحولات پیشخوان واحد آمایش سرزمین در ماه های اخیر اشاره کرد.

مبشری با توجه به فعالیت برخی نهادها در خصوص ایجاد سامانه های موازی خواستار اتصال آنها به پنجره واحد آمایش سرزمین و اتخاذ رویکرد همکاری و هم افزایی با هدف تجمیع منابع برای ارتقای بهره وری و اثربخشی در کشور شد. در حل چالش های حفاظت از اراضی افزود: تاکنون پنج دستگاه اجرایی به سامانه پایش اراضی کشور متصل است و از خروجی های این سامانه استفاده می کند. اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب و ایجاد یکپارچگی اطلاعات مربوط به تخلفات زمین خواری، می خواهیم خروجی سایر سامانه های نگهبانی کشور را که هنوز به سامانه زمین متصل نشده اند وصل کنیم، یکی از نمونه های آن است. که نیاز به ارائه گزارش های مردمی و یگان های حفاظتی ثبت شده در سامانه های 131 و 139 (متعلق به یگان حفاظت سازمان حفاظت اراضی کشور و سازمان منابع طبیعی کشور) متعلق به زیرسامانه پایش اراضی کشور می باشد.

بر اساس اعلام سازمان فناوری اطلاعات، در خصوص رتبه‌بندی‌های مختلف ارزش تغییر کاربری اراضی در نقاط مختلف کشور، گفت: اولویت‌بندی اراضی کشور به دسته‌های بحرانی، تا حساسیت بالا، حساس و حساس با انواع مختلف. شاخص های مربوط به زمین های کشاورزی، برای اولین بار در کشور به خود اختصاص داد. اما با توجه به الزامات سیستم، پنجره واحد آمایش سرزمین مستلزم تدوین طرحی جامع و یکپارچه برای تفکیک اراضی کشور است که در صورت اجرای آن می‌توانیم بیشترین نتایج را با موفقیت دریافت کنیم. از این سیستم

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا