مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: از بهمن ماه نظارت بر عرضه شکر را آغاز کردیم و به دلیل مشکلات تامین نهاده های شکر مدتی است که این کار با وقفه مواجه شده است اما با دستور بالاترین مقام وزارت پرونده پیگیری می شود و سهمیه 20000 به زودی فراهم می شود، یک تن شکر را که به تفکیک استان برای زنبورداران در نظر گرفته شده است توزیع می کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، تورج صارمی در حاشیه اولین همایش ملی زنبور عسل و صنایع وابسته به مناسبت روز جهانی زنبور عسل در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که کمبود برخی از اقلام دارویی زنبورداری را داریم، گفت: ممکن است. ” به دلیل نوسانات نرخ ارز به صورت متناوب با این مشکل مواجه بوده ایم اما سازمان دامپزشکی در کشور پیگیر موضوع ثبت سفارش دارو و مکمل ها است و تاکنون هیچ مشکلی از سوی زنبورداران به ما گزارش نشده است.
وی ادامه داد: طبق آمار سرشماری سال 1401 کمتر از 94 هزار زنبوردار حدود 136 هزار تن عسل در کشور تولید کردند. برای سال 1402 انتظار داریم 140 هزار تن عسل و 1100 تن محصولات دیگر مانند ژل رویال، گرده گل و بره موم تولید شود.
مجری طرح توسعه زنبورداری در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه استفاده از سموم بی کیفیت منجر به کاهش جمعیت زنبورهای عسل در کشور شده است و آیا صحت دارد یا خیر؟ وی گفت: سال گذشته جلسات متعددی در ستاد گرده افشانی با حضور معاونان متخصص، سازمان گیاهپزشکی و دامپزشکی و پژوهشکده علوم دامی برگزار کردیم و نتیجه این شد که دستورالعمل مراقبت از گرده افشان ها که یکی از آنها زنبور عسل است. توسط سازمان حفاظت صادر شد. گیاهان ویرایش شدند. برای امسال نیز مکاتباتی داشتیم که متأسفانه تکثیر آن به پایان رسید، اما مسئولان در تلاش هستند با شرایط موجود پوشش حفاظتی برای زنبورداران فراهم کنند.
صارمی بیان کرد: با اقدامات پیشگیرانه انجام شده استفاده از سموم منجر به مرگ زنبورها توسط سازمان جهاد کشاورزی استان ها و از طریق سازمان حفظ نباتات متوقف شده است و در تلاش هستیم تا بتوانیم هماهنگی لازم را انجام دهیم. با سال گذشته در خصوص تدوین دستورالعمل تکمیلی بیمه ای زنبورستان ها برای مقابله با خطر شیوع در سال گذشته انجام شد که به صورت فوری به استان ها اطلاع رسانی می کنیم.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در خصوص شکر نیز گفت: در سال گذشته تلاش کردیم سهمیه زنبورداران را در خصوص قند مصرفی تامین کنیم. طبیعی است که وقتی مقدار گرده و شهد گیاهان کم می شود و خشکسالی های مستمر داریم می توانیم از عرضه قند به عنوان غذای کمکی استفاده کنیم. سال گذشته با پیگیری های فراوان توانستیم تقریباً 40 هزار تن شکر را با نرخ مصوب بین زنبورداران توزیع کنیم.
وی افزود: از بهمن ماه پیگیر تامین شکر هستیم و به دلیل مشکلات تامین شکر، بخشی از این کار متوقف شده است، اما با دستور بالاترین مقام در وزارتخانه، پرونده پیگیری می شود و به زودی سهمیه صادر می شود. 20000 تن برای زنبورداران آزاد می شود تفکیک استان ها توزیع شده تلقی می شود.
صارمی به صادرات محصولات زنبور عسل نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته حدود 1600 تن عسل صادر کردیم. یکی از اهدافی که برای توسعه صادرات با در نظر گرفتن ظرفیت های عسل ایران دنبال می کنیم، توسعه بخشی از محصولات زنبورداری است. تلاش می کنیم با تشکیل بخش های زنبورداری در کنار تولید قراردادی، تولید ملی و توسعه صادرات را سامان دهیم. در این راستا اقدامات را دنبال کرده ایم و سال گذشته صندوق حمایت از توسعه زنبورداری در کشور با هماهنگی جلسه دیپلماتیک قرارداد صادرات 500 تن عسل با چین منعقد شد و در تلاش هستیم تا قادر به تامین عسل از زنبورداران و اتحادیه های استانی عسل صادراتی با کیفیت به چین و سایر کشورها باشد.
انتهای پیام