پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تقدیم لایحه صیانت از فرهنگ عفاف و حجاب به مجلس / افزایش مجازات افراد مشهور و صاحب نفوذ بدون احتساب دریافت خدمات اداری + جزئیات • رکنا

تقدیم لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب به مجلس/ افزایش جریمه افراد مشهور و صاحب نفوذ بدون احتساب دریافت خدمات اداری + جزئیات

به گزارش ایلنا، پیش از این قوه قضاییه لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب را پس از مشورت با سایر مراجع و مراجع و کارشناسان و کارشناسان موضوعی تدوین و به دولت ارسال کرد.

دولت نیز پس از بررسی های کارشناسی این لایحه را برای بررسی نمایندگان مردم به شورای اسلامی ارسال کرده است.

در لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب که مسئولان تدوین آن می گویند رویکردی اجتماعی و پیشگیرانه دارد و هوشمندانه و با استفاده از فناوری های روز اجرا می شود، کشف حجاب سر توسط زنان، برهنگی بدن و پوشیدن لباس های نازک است. که نشان می دهد جسد جرم انگاری شده و مرتکبین پس از شناسایی از طریق سامانه های هوشمند، به این جرم اخطار و تا 3 برابر جریمه نقدی محکوم می شود.

همچنین در این لایحه در صورت وقوع جرم حجاب در خودرو، پس از دو بار اخطار و جریمه مالی برای بار سوم، علاوه بر جریمه، خودرو به مدت هفت روز به صورت الکترونیکی توقیف می شود.

اخطار به مالکان خودروهایی که جرم حجاب در آنها کشف می شود، توسط فرجا و از طریق سامانه های هوشمند انجام می شود.

در یکی از تبصره های مربوط به این ماده آمده است: «در صورتی که نویسنده متعهد شود پس از ابلاغ اخطار یا جریمه در مدت شکایت، تخلف را تکرار ننماید یا ظرف یک هفته پس از اعلام نتیجه رسیدگی شود. اعتراض از طریق سیستم، فقط یک بار. اخطار و جریمه ابلاغی لغو و اثر اقدامات ذکر شده در این مرحله حذف خواهد شد.

نظارت بر وضعیت یکی از نکات اصلی این لایحه است

لایحه پیشنهادی قوه قضائیه برای نظارت بر وضعیت حجاب در اماکن دولتی، عمومی و غیردولتی سازوکارهای قانونی را پیش بینی کرده است.

بر این اساس، جرم کشف حجاب توسط کارکنان دستگاه های دولتی تا 3 بار توسط سازوکارهای نظارتی دستگاه مربوطه پیگیری و تعقیب می شود و متخلف در نوبت چهارم به مراجع قضایی معرفی می شود.

همچنین مراجعه کنندگان به دولت و نهادهای عمومی در صورت ارتکاب جرم حجاب از خدمات اداری آن نهاد محروم خواهند شد.

در تبصره 1 بند 2 این لایحه آمده است: «حجاب برای مراجعین به مؤسسات فوق الذکر الزامی است و ارائه خدمات اداری به آنان در صورت وجود در مؤسسات مذکور منوط به رعایت مفاد مفاد قانون اساسی است. این قانون “

در این لایحه همچنین پیش بینی هایی برای نظارت بر وضعیت حجاب در اماکن غیردولتی مانند مغازه ها، رستوران ها، سینماها و اماکن ورزشی، تفریحی و هنری پیش بینی شده است.

بر اساس این لایحه در صورت کشف حجاب در این اماکن در مرحله اول اخطار تعطیلی و در مرتبه دوم حداکثر تا یک هفته و در مرتبه سوم تا دو هفته اماکن یا واحدهای مربوطه توسط ضابطان و یا طبق مقررات صنفی توسط مرجع ذیصلاح تعطیل خواهند شد.

در بخش دیگری از این لایحه خاطرنشان می شود: مالکان و مدیران واحدهای مذکور موظفند نسبت به پیشگیری از جرم کشف حجاب توسط مشتریان و مشتریان خود اقدامات لازم از قبیل نصب علائم و اعلانات را انجام دهند از انجام این کار خودداری کرده و موجب قاچاق یا تجمع افراد بی حجاب شوند، مشمول جرایم و مجازات های مذکور خواهند شد.

تشدید مجازات برای افراد مشهور و با نفوذ

وضعیت عفاف و حجاب افراد مشهور و صاحب نفوذ از دیگر محورهای طرح پیشنهادی به مجلس است.

در همین راستا در لایحه مذکور مقرر شده است: «هرگاه افرادی که دارای شهرت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، هنری یا ورزشی و نفوذ اجتماعی باشند مرتکب جرم کشف حجاب شوند، مجازات آنها به درجه ای افزایش می یابد. و از طرف مراجع ذیصلاح به مدت فعالیت حرفه ای از 3 ماه تا یک سال محکوم می شوند.

در ماده 4 لایحه پیشنهادی همچنین تصریح شده است که کسانی که در فضای مجازی به تبلیغ علیه حجاب می پردازند، فرجا علاوه بر حذف صفحه(ها) از سایت یا پایگاه اطلاعاتی، در وهله اول مراتب را به اطلاع آنها خواهد رساند به فعالیت خود ادامه دهد در مرتبه دوم علاوه بر حذف یک یا چند صفحه از سایت یا پایگاه اطلاع رسانی و محرومیت از خدمات اینترنتی از سه تا شش ماه به حداکثر هشت درجه جزای نقدی محکوم خواهد شد. و در مرتبه سوم نویسنده به مراجع قضایی معرفی می شود.

توهین و تجاوز به حریم خصوصی زنان بی حجاب حرام است

لایحه پیشنهادی قوه قضائیه که برای مرتکبین جرم بدحجابی تذکر، جریمه و برخی محرومیت‌ها از خدمات اجتماعی پیش‌بینی می‌کند، از سوی دیگر در ماده 6 خود تاکید می‌کند که هیچکس حق ندارد به این افراد توهین کند. مردم.

در این ماده آمده است: «هیچ کس حق ندارد تحت عنوان امر به معروف و نهی از منکر مرتکب اعمال مجرمانه ای از قبیل توهین، تهمت، تهدید یا تعرض به زنان بی حجاب شرعی و یا تجاوز به حریم خصوصی آنان شود». و در صورت اقدام به مجازات قانونی محکوم می شود».

در بخش‌های دیگر این لایحه، اقدامات سازمان‌دهی شده علیه فرهنگ عفاف در کشور مورد توجه جدی قرار گرفت و تحریم‌ها در نظر گرفته شد.

همچنین در لایحه پیشنهادی به موضوعاتی مانند واردات، تولید و توزیع پوشاک منافی عفت عمومی توجه شده و برای مرتکبان این گونه جرائم مجازات تعیین شده است.

باید دید تکلیف این لایحه و برخی بندهای اعتراضی آن در مجلس چه خواهد شد.


خبر از رکنا


اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *