شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

رویای عماد افروغ محقق نشد

در مراسم یادبود عماد افروغ، آینده ای که او برای ایران متصور بود و رویای او برای ایران که محقق نشد مورد بحث قرار گرفت.

به گزارش ای بی اس نیوز، مراسم یادبود عماد افروغ و همچنین رونمایی از کتاب «ایران آینده» در سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چهارشنبه هفتم اردیبهشت ماه از سوی ستاد توسعه همه جانبه منطقه برگزار شد.

در این دیدار خانواده مرحوم عماد افروغ، علی رمضانی نایب رئیس نمایشگاه کتاب، علیرضا شفاه عضو شورای علمی پژوهشگاه علم و سیاست اشراق و مدیر دفتر اقتصاد سیاسی شهید پژوهشکده رضایی، حامد ملک زاده معاون فرهنگی اجتماعی و معاون اول رئیس جمهور و عضو هیئت مدیره مرکزی ستاد پیشرفت و نوآوری و محسن دناوی رئیس بنیاد آینده ایران حضور داشتند.

وصیت نامه دکتر افروغ زمینه ساز ترویج افکار و اندیشه های ایشان بوده است

زهرا کاظم پور، همسر عماد افروغ در ابتدای این برنامه گفت: هر سال با او به نمایشگاه می آمدیم و کتاب های جدید را می دید و گاهی می خرید. اما امسال بدون حضور او به اینجا آمدیم. خوشحالم که یاد و نام نیک دکتر افروغ باقی است. در مراسم تشییع و یادبودش همه جمع شدند، برخی رسانه ها خبرساز شدند، قاچاق اصلاح طلبان و اصولگرایان. همیشه می گفت دوستی ها به خاطر این جناح بندی ها از بین می رود، امیدوارم الان با گذاشتن افکار دکتر که دغدغه اصلی آنها بود دوستی ها بیشتر شود.

وی سپس گفت: دکتر افروغ همیشه می گفت تا زمانی که زنده بود شاهد انتشار افکارش نبودم، همیشه امیدوار بود که پس از مرگش این اتفاق بیفتد و در واقع وصیت او بود که «بنیانی» برای انتشار افکارش باشد. برای این موضوع تشکیل شود. هر کس می خواهد به ما کمک کند تا به آنجا برسیم.

کاظم پور در پاسخ به این سوال که از نظر عماد افروغ جناح سیاسی نداشت، بلکه سیاستمداری متفکر بود، گفت: دکتر افروغ حدود 40 اثر دارد از دموکراسی گرفته تا عدالت و علم تئوری و عمل. و حقوق شهروندی ایشان در واقع به جامعه نگاه کردند تا ببینند جامعه به چه چیزهایی نیاز دارد و بر اساس آن وارد بحث و تحقیق شد و تحقیقاتش از اعتبار بالایی برخوردار است.

وی یادآور شد: دکتر افروغ دوست نداشت که او را فعال سیاسی خطاب کنند، درد و رنج مردم برای دکتر مهم بود و همیشه در تلاش بود تا بار مردم را کم کند، پشت سیاست او اندیشه و نظریه بود، حتی مشکلات آینده و آنها را پیش بینی می کرد. قلب ها برای ایران می تپد

همسر عماد افروغ افزود: هر وقت ایران را تحقیر می کردند و یا به پرچم و سرود ایران توهین می کردند به شدت ناراحت می شدند که هویت ما پرچم و سرود ماست. او معتقد بود که در کشور ما مردم از قدرت به ثروت می رسند، در حالی که در بسیاری از کشورها اینطور نیست. او برای یک مقاله خیلی زحمت کشید. حدود چهل سال با هم زندگی کردیم و هیچ کتابی به جز چند ساعت خواب شبانه از دست ندادیم.

رویای عماد افروغ محقق نشد

وی همچنین با بیان اینکه عماد افروغ مردی امیدوار بود، یادآور شد: حضور دکتر افروغ و مصاحبه ایشان درباره آینده ایران به این دلیل بود که انقلاب اسلامی باید جهانی شود. بیست سال پیش می گفت دلار باید از اقتصاد ما حذف شود، اما توجهی نکرد. او هرگز ناامید نشد، خیلی ها به او زنگ می زدند که ناامید هستند، اما او توصیه می کرد که صبور باشید و از اخلاص ناامید نشوید.

در ادامه این مراسم محسن دناوی، ناشر کتاب «ایران آینده» درباره نام کتاب گفت: تاریخچه این کتاب به سال آخر قرن یعنی سال 1400 برمی گردد. ایده کتاب و عصبانیت برای مصاحبه ها مطرح شد و ما این گفتگوها را با تیمی که تقریباً یک دهه با آنها نزدیک بودیم آغاز کردیم.

وی افزود: «ایران آینده» یک ویژگی منحصر به فرد داشت، تاریخچه طولانی و تشکیل جبهه برای هر موضوع بحث وجود دارد. اما آینده ایران دارای بلاتکلیفی است که به همه اجازه می دهد درباره آن صحبت کنند و درباره آن فکر کنند. همه نسبت به آینده نامطمئن هستند و چالش امروز ما به این سمت می رود و آینده ایران این امکان را به ما می دهد که مشکلات را با دیگران در میان بگذاریم.

دیناوی گفت: کتاب از یک ساختار و یک سوال دهه 20 و 30 ایران شروع می شود که همه نیروهای همگرا برای توسعه دور هم جمع شدند اما چه شد؟ دهه‌های 20 و 30 دهه‌های مهمی برای ایران هستند و از سال 1301 که دولت مدرن شکل گرفت، اهمیت پیدا کرد. دهه 1340 نیز دوران طلایی اقتصاد و دهه 1350 یک انفجار تورمی بود و باید علت شکل گیری انقلاب اسلامی را در این زمینه جستجو کرد.

وی یادآور شد: آخرین سوال در مصاحبه این است که در پایان قرن هستیم و تصویر آینده ایران را چگونه تصور می کنید و این سوال خوب و جالبی بود.

در ادامه این مراسم از خانواده عماد افروغ با حضور عبداللهی مدیر انتشارات، جواد محقق شاعر، علی رمضانی قائم مقام نمایشگاه و میثم نیلی مدیرعامل ناشران انقلاب اسلامی تجلیل شد. اتحادیه.

سپس علیرضا شفاه نیز در سخنانی گفت: ما گاهی فکر می کنیم که هر چیزی آینده ای دارد و فکر می کنیم که غیر معمول نیست، اما در دنیای امروز حداقل آن وضعیت تغییر کرده است. بسیاری از سخنرانی های آینده نگر رد شدند. اروپایی ها نیز سعی کردند برنامه ای برای آینده ارائه دهند. اما تصور آینده آسان نیست. به نظر می رسد ایران ممکن است برنامه ای برای آینده داشته باشد.

وی ادامه داد: از نظر تاریخی کشور ما خودجوش نیست، بلکه معنای خاصی دارد و مردم زیر واژه ایران متحد شده اند و این جای بحث دارد. به نظر می رسد هر چقدر هم که این آینده ها بی فایده باشند، خانه ای برای ایران نیستند و ایران را از آسیب محافظت نمی کنند. امروز ایران به سمت صلح پیش می رود.

همچنین حامد ملک زاده، طراح کتاب و معاون فرهنگی محمد مخبر نیز در گفت وگویی درباره آینده ایران گفت: اعتبار آینده درخشان ایران مدیون فعالیت های دکتر افروغ است.

وی افزود: مدت زیادی است که با هم صحبت می کنیم. دکتر افروغ در این گفتگوها گفت: در دل و جانم رسیدن به این ایران آنقدر مهم است که گاهی از خدا می خواهم به من عمری طولانی بدهد تا زوزه های این ایران را ببینم. بعدها به طور مفصل از ویژگی های این ایران به من گفت و حتی آن را به تصویر کشید. بعد از این مصاحبه ها یکی از فکرهایم به آرزوی این ایران آینده تبدیل شد.

ملک زاده خاطرنشان کرد: دکتر افروغ در خفقان و فشار این آرزو را زنده نگه داشت. من همیشه در مورد پروژه آینده ایران چهار سوال در ذهن دارم: اول اینکه چرا ایران تقریباً 50 یا 80 سال است که مدل توسعه را هضم نکرده و توسعه را قبول ندارد؟ چرا با وجود اینکه تا حدودی زمینه الگوهای توسعه را فراهم کرده ایم، الگوهای توسعه در فرهنگ لغت ایرانی ما نیامده است.

وی افزود: دوم اینکه چرا ایران آینده ما نمی تواند چنین تصویری از حکمرانی مبتنی بر فقه ترسیم کند، با اینکه قرن هاست که به شریعت گره خورده ایم. سوم، آیا می توان بین ایران آینده بر اساس پیشرفت و ایران نیمه تحقق یافته پیوند برقرار کرد؟ رابطه ما با توسعه چگونه خواهد بود و آخرین سوال این است که نقشه ایران امروز با همه اجزای امروز ایران در آینده چگونه است؟

این کتاب توسط انتشارات عصر المحرق که زیرمجموعه ستاد توسعه جهانی منطقه ای ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) است تهیه شده است.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *