قیمت نفت در روز سهشنبه برای دومین روز متوالی افزایش یافت که به دلیل برنامه دولت ایالات متحده برای خرید نفت برای ذخایر استراتژیک و آتشسوزیهای جنگلی در کانادا که نگرانیها در مورد کمبود عرضه را برانگیخت، تقویت شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، انتشار مجموعهای از آمار در چین که حاکی از ضعف اقتصادی است، تاثیری بر قیمتها نداشته و در عوض به افزایش تولید پالایشگاههای نفت در دومین مصرفکننده بزرگ نفت در جهان توجه کرده است.
قیمت نفت برنت 30 سنت یا 0.4 درصد افزایش یافت و به 75 دلار و 53 سنت در هر بشکه رسید. قیمت سهام وست تگزاس اینترمدیت با 27 سنت افزایش معادل 0.38 درصد به 71 دلار و 38 سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص کاهش خود را در سه روز معاملاتی گذشته معکوس کردند و در روز دوشنبه بیش از 1 درصد رشد کردند.
وزارت انرژی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که سه میلیون بشکه نفت خام برای ذخیره استراتژیک نفت برای تحویل در ماه اوت خریداری خواهد کرد و پیشنهاداتی را برای فروش تا پایان ماه می درخواست کرده است.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر اوراق بهادار فوجیتومی، گفت: بازار به دلیل این انتظار که اگر قیمت وست تگزاس اینترمدیت به حدود 70 دلار یا کمتر کاهش یابد، ایالات متحده به خرید نفت برای ذخایر استراتژیک ادامه خواهد داد، تقویت شده است.
علاوه بر این، تقاضا برای خرید ارزان از سوی برخی سرمایه گذاران پس از کاهش شدید قیمت اخیر، بر این افزایش قیمت تأثیرگذار بوده است.
دادههای روز سهشنبه نشان داد که تولید پالایشگاههای چین در ماه آوریل 18.9 درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت و به دومین بالاترین رکورد خود رسید.
تحلیلگران گروه AZ در یادداشتی نوشتند: تقاضای سوخت در چین همچنان نشانه هایی از بهبود را نشان می دهد. آمار حمل و نقل نشان دهنده افزایش استفاده از خودرو است، در حالی که سفرهای هوایی بین المللی نیز افزایش یافته است.
هفته گذشته قیمت نفت خام برنت و وست تگزاس اینترمدیت برای چهارمین هفته متوالی به دلیل نگرانی از رکود اقتصادی آمریکا و خطر عدم توانایی دولت آمریکا در بازپرداخت بدهی خود در اوایل ژوئن کاهش یافت. این شاخص ها آخرین بار در سپتامبر 2022 کاهش هفتگی طولانی مدت مشابهی را ثبت کردند.
قیمت نفت در روز سهشنبه نیز با نگرانی در مورد کمبود عرضه به دلیل آتشسوزیهای گسترده در کانادا حمایت شد. آتشسوزیهای گسترده در آلبرتا، که بزرگترین منطقه تولیدکننده نفت کانادا است، بیش از 30000 نفر را مجبور به ترک خانههای خود در یک نقطه کرد و حداقل 319000 بشکه نفت در روز یا 3.7 درصد از تولید این کشور را متوقف کرد.
عرضه جهانی نفت ممکن است در نیمه دوم سال، زمانی که دور جدید کاهش تولید اوپک پلاس آغاز شود، کمتر شود.
از سوی دیگر، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد که تولید هفت منطقه اصلی نفت شیل در این کشور در ماه ژوئن افزایش می یابد و به بالاترین سطح خود تا کنون خواهد رسید.
به گزارش رویترز، تحلیلگران در مورد بهبود فعلی نفت محتاط هستند.
تحلیلگران AZ می گویند: با وجود عدم قطعیت های فراوان پیرامون فضای کلان، فقدان سیگنال های قوی از بازار فیزیکی، احتمالاً به این معنی است که قیمت نفت تحت فشار نزولی باقی می ماند.
انتهای پیام