آیا حمایت مشکوک واردکننده از برنج ایرانی / احتکار دخیل است؟ • رکنا

به گزارش ایلنا، برنج به عنوان یکی از وعده های غذایی اصلی، جایگاه مهمی در سفره ایرانیان دارد. در این نوسانات بازار، برنج کالایی است که زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و امید است نهادهای ذیربط اقدامات لازم را برای کنترل قیمت ها انجام دهند.
اما یکی از وجوه اصلی ماجرا، دستفروشان و کشاورزانی هستند که در حین واردات برنج خارجی، برنج ایرانی را عرضه می کنند. اما از شمال کشور که منطقه اصلی کشت برنج است، خبر خوبی از فعالیت این منطقه به گوش نمی رسد و بخش قابل توجهی از کشاورزان موفق به فروش برنج خود نشده اند.
به همین منظور برای اطلاع از وضعیت و همچنین تاثیر شرایط بازار در این بخش به سراغ یکی از فعالان با تجربه در حوزه برنج رفتیم.
رمضان نیا یکی از فعالان برنج شهرستان بابل که نزدیک به دو دهه است که به طور مستمر در این زمینه فعالیت می کند، در خصوص وضعیت کنونی این بازار گفت: سیاست های اتخاذ شده اخیر اندکی با سیاست های کنترل بازار در این بازار متفاوت است. گذشته. اخیرا اقدامی برای خرید برنج از جریان خاصی صورت گرفته است که برای ما عجیب است. برنج ایرانی آنقدر سودمند نیست که چنین سازمان هایی ایجاد کنید، بازدیدکنندگان را استخدام کنید، پرسنل استخدام کنید و انبارهای خود را پر از برنج کنید. در حال حاضر مردم سیستان و بلوچستان، هزاران مایلی شمال کشور، قیمت برنج را می دانند. برنج تاریمی که در سیستان کیلویی 80 هزار تومان به فروش می رسد را 100 هزار تومان نمی توانید بفروشید مگر با کار سنگین و روش های غیر متعارف. به همین دلیل می گویم دوستان اهداف دیگری در سر دارند و باید ببینیم در آینده چه اتفاقی می افتد.
رمضان نیا افزود: انجمن های زیادی در گذشته تشکیل شد که نتوانستند به کار خود ادامه دهند و اکنون که انجمن حمایت از تولیدکنندگان و واردکنندگان ایجاد شده، مجموعه نوپایی است. دوستانی که این انجمن را تأسیس کردند، برنج خارجی از گذشته می فروختند. در واقع همه این آقایان واردکننده هستند. سوال اصلی اینجاست که این مردم چه حسی نسبت به ما شمالی ها و این صنعت داشتند؟ همان آقایانی که تصمیم گیرنده شدند، 10 سال پیش در این شهر آمل ورشکست شدند و حالا می گویند 10 روز دیگر قیمت مشخصی می خواهیم تا برنج را افزایش دهیم. این حرف ها مشکوک است چگونه می توانید این کلمات را بگویید؟ تجارت برنج مانند سایر فعالیت های اقتصادی از قاعده عرضه و تقاضا پیروی می کند. وقتی تقاضا نیست چطور به قول شما قیمت برنج را افزایش می دهید؟ جز اینکه تمام برنج های موجود در بازار را از شالیکار و فروشنده بخرید، آن را جمع آوری کنید و پس از احتکار قیمت را تعیین کنید».
این فعال برنج درباره نحوه حمایت همزمان از تولیدکننده و واردکننده توضیح داد: آیا می توان هم از تولید داخل و هم از واردات برنج خارجی حمایت کرد؟ مطمئن شوید که این دوستان اهداف دیگری را دنبال می کنند. از روزی که در شمال کشور با هم دیدار کردند، مشخص شد که اهداف دیگری نیز در این گروه وجود دارد. آنها با استاندار مازندران تعهد کردند که برنج فروخته نشده را از شالیکاران خریداری کند. طبیعتاً استاندار نمی خواهد برنج در دست کشاورز بماند و به فروش نرسد. حالا دوستان این اتحادیه اعلام کرده اند که این همه برنج را می خریم. اکنون که اعلام شده خرید برنج از کشاورزان از 30 اردیبهشت آغاز می شود و سه نرخ برای این معامله اعلام شده است، مطمئنم با این ارقام، هیچکس حتی راضی به فروش برنج های مانده خود نخواهد شد. در واقع آنها می خواهند برنج را با قیمت پایین بخرند تا آن را در مغازه های خودشان به قیمت روز بفروشند.
نیا رمضانی گفت: در دیگر مجامع از این قبیل دوستان در زمینه واردات هر کاری که صلاح است انجام دهند و شاید در گذشته ارتباطی با این دوستان نداشتیم چون خط کار ما متفاوت بود اما الان این آقایان آمدند. و انجمنی را برای حمایت از تولیدکنندگان و واردکنندگانی ایجاد کرد که ما فعالان و تجار برنج اصلاً آنها را نمی شناسیم، چه کسی به آنها گفته است که برای برنج تصمیم بگیرید، بنابراین آقای کشاورز دبیر انجمن به همه کشاورزان توصیه می کند که از پتاسیم استفاده نکنند. کود!در این 40 سال کجا بودید به نظر من دوستان دست به محصولی زده اند که سنتی و سنتی مدیریت می شد پس خیلی بعید است که با این استراتژی موفق شوند که آنها هم بخواهند حمایت کنند. تولید داخل و واردات به قول خودشان به دوستانم اعلام کردم با این مسائل حمل و نقل و برق 100000 تن ظرفیت باقی مانده است. دوستانی هستند که بیش از 20، 30 سال است که صاحب کارخانه برنج هستند و حالا این مردان آمده اند تا کارخانه های بزرگ را تجهیز کنند تا مزارع برنج دیگران را تصاحب کنند. آیا این امکان وجود دارد و آیا مردم مازندران اجازه آن را خواهند داد؟ حدود 330 کارخانه شالیکوبی در بابل داریم که طبق تصمیم آقایان باید همه آنها تعطیل شود. پس تکلیف معیشت و خانواده آنها چه می شود؟ به همین دلیل من شک دارم که آینده روشنی در انتظار این دوستان باشد.
خبر از رکنا