عضو کمیسیون ساخت و ساز شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در طرحی که کمیسیون ساخت برای ساماندهی بازار اجاره مسکن تهیه کرده است، ساماندهی فعالان بازار مسکن در نظر گرفته شده است و از سوی دیگر، مالکانی که قراردادهای اجاره بلندمدت امضا می کنند، اقدام خواهند کرد. مشمول معافیت مالیاتی شوند.
مجتبی یوسفی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به وضعیت بازار اجاره مسکن، اظهار کرد: نابسامانی بازار مسکن و عدم تدبیر در یک دهه گذشته را باید جداگانه بررسی کرد. اما خروج از این وضعیت در بازار رهن و اجاره نشان می دهد که قیمت ها بسیار افزایش یافته است. از سوی دیگر در شرایطی که در بازار رهن و اجاره هر 5 سال یک بار قیمت ها افزایش پیدا می کرد، در چند سال گذشته شاهد افزایش دوبار قیمت در سال بودیم.
وی افزود: اگر اکنون فردی ادعا می کند که با تصمیم خلق الساعه می تواند مشکل بازار مسکن را حل کند، قطعا شناخت چندانی از واقعیت بازار مسکن و موازی های بازار ندارد. اگر بتوان با احکام مصوبه ای قیمت ارز، سکه و خودرو را کنترل کرد، می توان با چنین احکامی مشکل بازار مسکن را حل کرد. به نظر من این آزمایشات شکست خورد.
نماینده مردم اهواز در شورای اسلامی تصریح کرد: دیگر دو مسیر نداریم و به تابستان و فصل نقل و انتقالات نمی رسد اما می تواند تا حدودی از التهابات بازار بکاهد. ما باید قوانینی را اجرا کنیم که به دور نگه داشتن دلالان از بازار مسکن کمک کند. مثل قانون مالیات خانه خالی یا مالیات بر اساس سفته بازی در بازار مسکن. راه دیگر ساماندهی فعالان در حوزه بازار مسکن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دو فوریت در کمیسیون ساخت و ساز برای ساماندهی بازار اجاره در حال بررسی است. یکی از مواردی که در این طرح وجود دارد این است که افرادی که در حوزه مسکن فعال هستند هم در فضای مجازی و هم در فضای واقعی ساماندهی می شوند. این سازماندهی به معنای محدود کردن و مسدود کردن نیست. هر فردی که در این زمینه سایتی راه اندازی کرده یا در بستری فعالیت می کند باید از وزارت راه و شهرسازی و وزارت حراست به عنوان متولی مجوز دریافت کند.
وی افزود: بحث نظام رتبه بندی مشاوران املاک نیز در این طرح دیده شد. افراد شریفی در این صنف مشغول به کار هستند، اما افراد سودجو نیز مانند سایر اصناف هستند. سیستم امتیازدهی ارائه شده است. ما به دنبال نظارت بهتر در این زمینه هستیم. از سوی دیگر به جای استفاده از مکانیزم تنبیهی، به سمت سیستم تشویقی رفته ایم. اجاره دهندگانی که قراردادهای بلندمدت امضا می کنند از معافیت مالیاتی بهره مند می شوند. از سوی دیگر، مالیات بر زمین های بایر که برای سفته بازی در نظر گرفته شده است، در نظر گرفته شده است.
این عضو کمیسیون سازندگی شورای اسلامی تصریح کرد: معتقدیم این طرح باید هر چه سریعتر در دستور کار مجلس قرار گیرد. انشالله در هفته صحن علنی مجلس این موضوع را پیگیری خواهیم کرد. از سوی دیگر پیش بینی می شود وام مسکن در کوتاه مدت افزایش پیدا کند اما امروز همانطور که بانک ها برای اعطای تسهیلات ساخت مسکن همکاری نکرده اند، در زمینه سپرده گذاری ملکی نیز برای ارائه تسهیلات همکاری نکرده اند. انتظار داریم دولت در چارچوب قانون بانک ها را ملزم به پرداخت تسهیلات کند. در کوتاه مدت حداقل بخشی از مشکلات بخش اجاره با پرداخت ودیعه مسکن حل می شود.
انتهای پیام