یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

«واردات در مقابل صادرات خود» باعث گرانی شد/ نیاز به تعیین حق عرضه کالاهای وارداتی به قیمت دلار قاچاق – اخبار اقتصادی ایران – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز | ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سال گذشته تا 30 اردیبهشت ماه 13 میلیارد و 350 میلیارد دلار تخصیص و 5 میلیارد و 944 میلیون دلار تامین شده است، در حالی که امسال در همین مدت 13 میلیارد و 864 میلیون دلار و 1/7 میلیارد و 281 میلیون دلار تخصیص داده شده است. اختصاص داده شده است. به صورت ارزی تضمین شده است؛ بنابراین عرضه ارز ما در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و 300 میلیون دلار افزایش داشته است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، بخش عمده ای از تامین ارز توسط صادرکنندگان اعم از پتروشیمی، فولاد و … تامین شده است، این در حالی است که در هفته های اخیر موضوعاتی مطرح شده که منجر به تمدید مدت زمان عرضه ارز شده است. بانک مرکزی برای کوتاه‌تر کردن زمان عرضه ارز، ارز را مستقیماً از صادرکنندگان خریداری و با نرخ مشخصی به واردکنندگان می‌فروشد تا هزینه‌ها کمتر و زمان عرضه ارز کوتاه‌تر شود.

در همین راستا فرزین رئیس کل بانک مرکزی اخیرا اعلام کرده است که در چارچوب منافع ملی تولیدکنندگان و صادرکنندگانی که با ارز مصوب تولید و صادرات می کنند و هزینه های خود را با نرخ مصوب رسمی پوشش می دهند، نباید خود را به فروش برسانند. ارز با نرخ آزاد و قاچاق. .

واردات در مقابل صادرات عامل گرانی و تشدید التهاب بازار است

به عبارت ساده تر، رئیس کل بانک مرکزی تامین ارز صادراتی با نرخ آزاد را قاچاق می داند. بر این اساس، انطباق با سیاست‌های جدید بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز بر اساس قرارداد اعتماد کامل بر اساس نرخ بازار ارز در حدود 36 تا 39 هزار تومان مورد تاکید قرار گرفت.

نکته جالب توجه این است که برخی از فعالان اقتصادی که مقررات تعیین شده را رعایت نمی کنند و اقدام به فروش ارزهای صادراتی به نرخ بازار آزاد می کنند، در آینده با چالش های جدی در زمینه رعایت و … البته در این میان، نقش کارت بازرگانی یکبار مصرف در حوزه صادرات یکی از دردسرهای مزمن تجارت خارجی محسوب می شود که برخورد با متخلفان را سخت کرده است. علاوه بر چالش کارت بازرگانی یکبار مصرف در رویه صادرات، موضوع واردات کالاهای آماده با نرخ دلار گاها بازار آزاد با نرخ غیر واقعی از محل صادرات نیز چالش بسیار مهمی است که به نظر می رسد پنهان مانده است. از مقامات

اگرچه رئیس بانک مرکزی تصریح می کند که نرخ ارز تلگرام را قبول نمی کند و این قیمت ها ملاک نیست، اما با توجه به اینکه سقف و تاریخچه برای روال صادرات آنها در نظر گرفته نمی شود، عملا همه صادرکنندگان می روند. در این راستا به جای دادن ارز صادراتی به بانک مرکزی به سمت واردات کالاهای آماده می روند. برخی بررسی ها نشان می دهد که در فروردین ماه حدود 600 میلیون دلار سفارش از محل صادرات گرفته شده که رقم بسیار بالایی محسوب می شود.

نکته جالب توجه این است که قیمت کالاهای وارداتی از رویه مذکور بالاتر از نرخ ارز در بازار هیجانی تلگرام است. تصریح می شود که این رویه پس از شکست دومین نمایشگاه مجمع در بهار سال گذشته در حالی مطرح شد که صادرکنندگان در واقع نرخ جدیدی را بالاتر از بازار برای فروش ارزهای صادراتی تعیین کرده بودند و در نهایت مسئولان بانک مرکزی از آن جلوگیری کردند. از ادامه فعالیت به منظور جلوگیری از اشتعال و رویه واردات کالاهای آماده در ازای صادرات آن ایجاد شد.

به عنوان مثال اخیراً در رسانه ها عنوان شده است که در حالی که در بازار 800 میلیون دلاری تلفن های همراه بالای 600 دلار، عملاً کنترل قیمت این اقلام وارداتی وجود ندارد، مکانیسم واردات در مقابل صادرات منجر به تشدید تورم ارز و ورود ارز می شود. کالا، این اصل برای بازار نیست.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *