اخبار سیاسی روز

مصباحی مقدم: امیدواریم با توجه به شعار امسال تورم کنترل شود



یکی از اعضای هیات فرصت سنجی و یکی از اعضای هیات فقهی بانک مرکزی گفت: امیدواریم با توجه به شعار امسال تورم کنترل شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در سومین دوره همایش ملی وام های قرض الحسنه با تاکید بر فرهنگ سازی در این بخش اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اعتباراتی در اختیار داشتیم. در این حوزه اما امروزه این سرمایه ها افزایش یافته است.

وی افزود: در دیدار با مقام ریاست جمهوری آرزوی تولیت آستان قدس رضوی را اعلام کردند و گفتند که در آن زمان از محل منابع آستان قدس رضوی به دنبال ایجاد بانک قرض الحسنه بودند اما در آنجا بود. هیچ توافق یا حمایتی نبود. می خواهم بگویم الان میدان باز است و حضرت آیت الله مروی نیز یکی از خدمتگزاران و اعتماد مقام رهبری هستند و همین رویه صندوق کمک های استان نیز بر اساس حکم تصویب شده است. وام قرض الحسنه بدون هزینه.

وی با تأکید بر اینکه اخذ اجرت در شرع مانعی ندارد، گفت: اگرچه برخی از فقها آن را جایز نمی دانند، اما بنا به نظر فقها، اخذ اجرت مانند اجرت المثل کار است. یعنی هزینه خدمات، این موضوع را در شورای فقهی بانک مرکزی مطرح کردیم و چند نکته تصویب شد. گفته شد از آنجایی که صحبت از هزینه تمام شد، این هزینه به صورت درصدی تعیین نمی شود، بلکه هزینه ثابت و متغیر داریم و هزینه متغیر به نسبت مبلغ و مدت آن مانعی ندارد. وام، اما برای وام.

وی افزود: قرض الحسنه باید قرض الحسنه باشد; کلمه «خوب» برخلاف تسهیلاتی که بانک ها اعطا می کنند و انتظار منفعت دارند به معنای عدم توقع منفعت است و مانعی ندارد. فرهنگ قرض الحسنه در ایران پس از انقلاب به قدری توسعه یافته که مایه مباهات است. در کنفرانسی در خارج از کشور درباره این دستاورد صحبت کردم و وقتی ابعاد سوال را توضیح دادم برای مهمانان شگفت انگیز بود. اشتغال، ازدواج، مسکن، تحصیل و … بسیار مهم است. اینگونه حل شود و ما در جهان اسلام چیزی شبیه به آن نداریم، اما همیشه بیش از این انتظار داریم.

یکی از اعضای شورای تشخیص فرصت گفت: تورم به ویژه در چهار پنج سال گذشته به طرز وحشتناکی در کشور افزایش یافته است و همین موضوع باعث رنجش مردم و مدیران عزیز ما شده است و امیدواریم که این تورم طبق شعار امسال مهار می شود.

وی با اشاره به اینکه آیاتی در قرآن کریم ربا را حرام اعلام کرده است، ادامه داد: اگر ربا تجلیل می شد همه پول ها به آن سمت می رفت. خداوند ربا را حرام کرد تا مردم کارهای نیک انجام دهند. قرض الحسنه و صدقه با هم ارتباط دارند و هر دو از مصادیق معروف هستند. باید به قرض گیرنده احترام گذاشت و صدقه کرد. آبروی مؤمن عزت خداست و آن عزت باید حفظ شود. چون کمیته امداد واسطه خوبی است ثواب می گیرد، راستی یک واسطه خوب اجر کمی ندارد اما باید حرمت فرد را حفظ کند.

وی افزود: کلمه صدقه یک کلمه کلی و قرض الحسنه یک نوع صدقه است.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا