یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

دریافت مستقیم ارز از صادرکننده و فروش به واردکننده توسط بانک مرکزی


رئیس کل بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی از این پس ارز را مستقیماً از صادرکنندگان خریداری کرده و مجدداً به واردکنندگان می فروشد تا هزینه ها کمتر و زمان عرضه ارز کوتاه شود.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین در نشست مستقیم با جمعی از صادرکنندگان، واردکنندگان و تولیدکنندگان که به منظور بررسی مشکلات تجارت خارجی کشور برگزار شد، گفت: بحث پولی یکی از موضوعات اساسی است. اقتصاد کشور و بخش بزرگی از تلاش ما در بانک مرکزی است.» و دولت بر ایجاد آرامش در این بازار متمرکز است تا بتوانیم در اقتصاد کشور ثبات ایجاد کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی پیش‌بینی آینده اقتصاد و بازار برای فعالان اقتصادی را از اولویت‌های اصلی بانک مرکزی دانست و خاطرنشان کرد: با توجه به شعار سال، قطعاً سیاست‌های کاهش نرخ ارز را اتخاذ خواهیم کرد. مشکلات و رفع موانع

فرزین سپس به تشریح اقدامات اخیر بانک مرکزی در بازار ارز پرداخت و گفت: اجرای سیاست پولی کالا و دارو به جای ارز دولتی که تاکنون اجرا شده است، از اولین اقدامات بانک مرکزی بود. در دوره جدید که ثبات را برای بازار به ارمغان آورد و از افزایش هیجانی نرخ جلوگیری کرد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: همچنین برای تامین و تامین ارز مورد نیاز صادرکنندگان و واردکنندگان، مرکز مبادلات ارزی و طلایی ایجاد شده که از سیاست های صرافی مرکزی کشور محسوب می شود و برای برای گسترش این مرکز برنامه‌های مختلفی از جمله راه‌اندازی وام‌های ارزی، سوآپ وجود دارد… در حال بررسی ارز و استفاده از سایر ابزارهای رایج در دنیا هستیم که در آینده اجرایی خواهد شد.

فرزین مرکز مبادلات ارز و طلا را جوانی در اقتصاد کشور دانست که به تدریج توسعه می یابد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه از بدو تاسیس این مرکز اقدامات خوبی انجام شده و نرخ ارز در این مرکز افزایش یافته است. از آنجایی که تاکنون لانچ بین 36 تا 39 هزار تومان بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: با سازوکار آماده شده و همکاری نهادهای ذیربط ارزهای خدماتی مورد نیاز مردم نیز در این مرکز تامین می شود و تمام تلاش ما بر این است که تمامی ارزهای مورد نیاز مردم را تامین کنیم. اپراتورها اقتصاد این قطب.

فرزین ادامه داد: در خصوص اسکناس نیز این وظیفه به شبکه بانکی داده شده است و مردم می توانند با ایجاد حساب ارزی نیاز خود را تامین کنند و تاکنون افرادی که از این مسیر برای دریافت ارز اقدام کرده اند توانسته اند ارز را تهیه کنند. بدون مشکل نیاز به دریافت دارند و دست دلالان و دلالان از این مسیر کوتاه شده و دیگر شاهد تشکیل صف های طولانی برای دریافت ارز نیستیم.

رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: البته باید توجه داشته باشیم که پول ملی ما ریال است و تقویت ریال باید در اولویت سیاست گذاران باشد تا مردم نگران ارزش پول خود نباشند.

وی با بیان اینکه تشدید تحریم ها انتقال ارز را با مشکل مواجه کرده است، گفت: اما خوشبختانه حجم مبادلات ارزی ما کم نیست و حجم مبادلات ارزی کشور در سال گذشته از مرز 180 میلیارد دلار عبور کرده است. بنابراین دنیا نمی تواند به راحتی ما را ترک کند.” و مسیر رشد کشور با وجود همه موانع محدود نخواهد بود.

فرزین افزود: پارسال تا 30 اردیبهشت 13 میلیون و 350 هزار دلار تخصیص و 5 میلیون و 944 هزار دلار تامین شد، در حالی که امسال در همین مدت 13 میلیون و 864 هزار دلار و 7 میلیارد و 281 میلیون دلار تخصیص یافت. ارائه شده است؛ بنابراین عرضه ارز ما در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک میلیارد و 300 میلیون دلار افزایش داشته است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه بخش عمده ای از عرضه توسط صادرکنندگان از جمله پتروشیمی، فولاد و … تامین می شود، به برخی مشکلات که منجر به تمدید عرضه ارز می شود، اشاره کرد و گفت: کاهش عرضه ارز توسط بانک مرکزی پس از آن، بانک مرکزی ارز را مستقیماً از صادرکنندگان خریداری کرده و با حذف واسطه ها با نرخ معینی به واردکنندگان می فروشد، بنابراین هزینه ها کمتر و زمان تامین ارز خواهد شد. کوتاه تر باشد
.

رئیس شورای ارز و اعتبار با اشاره به تخلفات خاص در بازار ارز که موجب بی ثباتی و عدم تعادل در بازار می شود، از فعالان حوزه تجارت خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف و فساد به بانک مرکزی گزارش دهند و تاکید کرد: در برخورد با و با هرگونه تخلف و فساد فعالان بازار ارز اعم از صرافی های بانکی و غیربانکی، واردکنندگان و صادرکنندگان برخورد می کنیم و در این زمینه کمیته ویژه ای در بانک مرکزی ایجاد شده است که تخلفات را بررسی و رصد می کند. دادن

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر رعایت ضوابط کارمزد انتقال ارز گفت: در حال حاضر صرافی های بانکی و غیربانکی سهمیه ارزی دریافت می کنند و محدودیتی برای صرافی های غیربانکی در خصوص نقل و انتقال ارز ایجاد نشده است.

فرزین تاکید کرد: در چارچوب منافع ملی، تولیدکنندگان و صادرکنندگانی که با ارز مصوب تولید و صادرات می کنند و هزینه های خود را با نرخ رسمی مصوب تامین می کنند نباید ارز خود را با نرخ آزاد به فروش برسانند و قاچاق کنند.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در خصوص درخواست تولیدکنندگان مبنی بر بررسی لزوم مسدودسازی ریالی برای ثبت سفارش واردات، گفت: هدف ما در این زمینه کاهش ثبت سفارش های جعلی و کوتاه کردن صف به تا برای تولیدکنندگان و واردکنندگان واقعی ارز دریافت می شود، اما امکان بازنگری در این آیین نامه وجود دارد و تلاش می کنیم راه حل لازم را برای این مشکل ارائه دهیم تا محدودیتی در این زمینه برای تولیدکننده و واردکننده واقعی ایجاد نشود. بنابراین از هرگونه پیشنهاد و راهکاری در این زمینه استقبال خواهیم کرد و در این زمینه تفاوتی بین بخش دولتی و غیردولتی قائل نیستیم و در صورت یافتن راه حل مناسب، در این زمینه تبعیض قائل نخواهیم شد.
.

رئیس کل بانک مرکزی در پایان ابراز امیدواری کرد با بسته اقدامات اتخاذ شده ثبات و آرامش به بازار ارز بازگردد و نگرانی ها در مورد بازار ارز کم شود.

همچنین در ابتدای این جلسه فعالان اقتصادی حاضر در این جلسه به بیان مشکلات و پیشنهادات خود در زمینه مبادلات تجاری پرداختند و با دستور رئیس کل بانک مرکزی مقرر شد معاونت ارزی این بانک بانک ضمن رسیدگی دقیق به موارد مطرح شده، موانع موجود را برطرف و راه را آسان خواهد کرد، تجارت خارجی کشور باید وارد عمل شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *