شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

اولین استعلام عمومی از پیشگامان ثبت جهانی ایذه انجام شد • رکنا

اولین نظرسنجی عمومی از پیشکسوتان ثبت جهانی ایذه انجام شد

به گزارش خبرنگار رکنا از خوزستان، با توجه به روند کند و ناامیدکننده ثبت جهانی ایذه، یکی از دغدغه های اصلی فرهنگی اهالی این شهر و دوستداران میراث فرهنگی استان خوزستان، اتمام آن است. از این پروژه فایل این شهر تاریخی استان خوزستان را ببینید.

از این رو در ادامه تلاش های انجمن دوستداران میراث فرهنگی ایذه «تا ریشا» و سایر علاقمندان به میراث فرهنگی کشور، اولین کمپین عمومی پیشکسوتان ثبت جهانی ایذه توسط برخی از شخصیت های فرهنگی، جعفر مهرکیان باستان شناس، اردشیر صالح پور نویسنده و پژوهشگر، مهدی فرجی باستان شناس، مرتضی امامی پژوهشگر، فرامرز خوشاب دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریشا و بهنام رضایی مالمیر نویسنده و پژوهشگر برجسته تاریخ ایران. صورت گرفت و در همین جلسه جعفر مهرکیان به عنوان دبیر این کرسی انتخاب شد.

از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه می توان به ارزش های کتیبه میراث فرهنگی، تاثیر میراث فرهنگی بر روند رشد شهری، ایجاد اقتصاد پایدار، تشکیل قطب گردشگری در پیوند با سایر سرمایه های فرهنگی کشور منطقه، توسعه گردشگری، اشتغال و ایجاد امید و سرلشکر نشاط خاطرنشان کرد: علاوه بر این موارد دلایلی برای شکست پرونده ثبت جهانی و وعده های بی اساس برخی مدیران شهری و سیاسی وجود دارد. توسط کارشناسان مورد ارزیابی و نقد قرار گرفته است.

در ادامه جعفر مهرکیان، دبیر ستاد مردمی پیشکسوتان ثبت جهانی ایذه نیز گفت: یکی از نکات قابل تامل این است که در گذشته برخی از مسئولان تصور می کردند ثبت جهانی با اراده خودشان نهایی می شود، در حالی که خیر. فقط ندادند گام موثر و مثبتی در این زمینه بود، اما با اتخاذ یک روند اشتباه، روند این پرونده نه تنها پیشرفتی نداشت، بلکه به اندازه بسیاری از شهرها و مناطق در صندلی داغ ماند. بعد از ایذه آمد و منجر به ثبت رکورد جهانی شد. شهرهایی که در این لیست جایی نداشتند و اکنون در دنیا جایگاه و رتبه ای دارند.

وی ادامه داد: خوشبختانه از زمانی که برخی مدیران شهری، شهرداران و اعضای شورای شهر فعلی به رهبری نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس ارزش ثبت جهانی و تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آن سوال را درک کرده اند. . در اقتصاد و اشتغال نیز مانند گذشته با مذاکرات پوچ و التماس در وزارتخانه و تشکیل این ستاد و همچنین تهیه مدارک لازم و مساعد برای دادگاه و مستندسازی نمی توان به نتیجه رسید. کارشناسان ثبت جهانی را متقاعد کنید. امیدواریم امسال به برکت همکاری و هم افزایی مضاعف بین نیروهای تاثیرگذار فرهنگی در چارچوب علمی و کارشناسی، روند پرونده ثبت جهانی در مسیر اپیدمی قرار گیرد.

این باستان شناس سرشناس ایرانی ضمن تاکید بر تداوم جلسات این نشریه و تلاش برای رفع نواقص پرونده موقت، سخنرانی و دعوت از کارشناسان فنی و شخصیت های علمی، در نهایت گفت: آثار فرهنگی در ایذه با توجه به امکانات موجود. اثبات، هر یک از آنها فقط ظرفیت ضبط کلی دارند. شهری با زیارتگاه های باستانی و طبیعی که با نقاشی تزئین شده است. نویسندگانی که شناسنامه «آیاپیر» یا ایذه بختیاری کنونی را در دل خود حک کردند و از پرافتخارترین آثار ایران و جهان در عرصه های خانوادگی، سیاسی و تاریخی محسوب می شوند. به جرات می توان گفت آثار فعلی ایذه هر شش نقطه ممکن برای ثبت در فهرست میراث جهانی را دارند.

absnews

https://www.rokna.net/fa/tiny/news-891742>منبع:

خبرگزاری رکنا توسط سردبیران رکنا


اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *