جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

ارتقای عرضه کالا با استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها

گفت و گو/ مشوق ها برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان کافی نیست

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مشوق ها برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان کافی نیست، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید این ارتباط را بین صاحبان ایده و بخش های اقتصاد در حوزه های صنعت، معدن، کشاورزی یا سایر حوزه ها ایجاد کند. که به کالا یا خدمات نیاز دارند.

سیاوش غیبی پور کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، گفت: تولید علمی در دو مرحله انجام می شود که یک مرحله تولید در آزمایشگاه و در کارگاه است. که شامل ایده، خلاقیت و نوآوری است. و یا اصلاح روش های تولید و برداشت و مرحله دیگر تولید انبوه است که با پشتوانه سرمایه و وجود نیروی انسانی در کارخانه صورت می گیرد.

تامین غذای توسعه و فناوری توسط شرکت های دانش بنیان

وی افزود: بنگاه های دانش بنیان اساساً غذای فناوری و توسعه کشور را تامین می کنند، مشروط به اینکه تجهیزات و امکانات ارائه شده توسط بانک ها مرتبط و مناسب باشد. این شرایط باعث کارآمدی کسب‌وکارهای دانش‌بنیان می‌شود و افرادی که به هر طریقی درگیر ایده‌های خلاقانه هستند درآمد کسب می‌کنند و اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند.

خطر خروج از پایگاه های دانش با منابع محدود یا انحصار

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: اگر کسب و کارهای دانش بنیان تنها ایده یا روشی برای بهبود تولید کنند، اما به دلایل مختلف از جمله محدودیت منابع یا انحصار، فاقد سرمایه، توافق و بستر لازم باشند، موفق نخواهند شد. این ناامیدی از کسب و کارهای دانش بنیان یا صاحبان ایده و خلاقیت ممکن است خروج آنها از کشور را توجیه کند.

سیر متفاوت بنگاه های دانش بنیان در کشورهای توسعه یافته

غیبی پور گفت: در کشورهای مختلف از جمله کشورهای توسعه یافته، مسیری که برای هدایت کسب و کارهای دانش بنیان طی می شود، ابتدا شناسایی و بازاریابی است که در کدام بخش های اقتصاد اعم از تولیدی، معدنی، کشاورزی، حمل و نقل و سایر بخش ها نیاز یا وجود دارد. اولویت تولید ایده ها و طرح های مبتنی بر دانش و فناوری است.

لزوم تولید انبوه ایده پس از ثبت قانونی

وی با بیان اینکه بخش های خاصی از اقتصاد نیاز به فراوانی تولید دارند، گفت: زمانی که ایده ها در مراجع قانونی ثبت می شود باید زیرساخت های تولید انبوه فراهم شود و تولید انبوه توسط شرکت های مادر بزرگ انجام شود.

مسائل تولید درآمد برای صاحبان ایده های خوداشتغال

این کارشناس اقتصادی گفت: حامیان مالی باید از ایده های دانش بنیان در دو حوزه ایده و تولید انبوه حمایت کنند. این پلتفرم ها به دلیل ماهیت نوپای کسب و کارهای دانش بنیان در کشور ما وجود دارند، اما صاحبان ایده به طور مستقل با چالش هایی در درآمدزایی و تولید انبوه مواجه هستند.

هیچ انگیزه ای برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان وجود ندارد

نامرئی

غیبی پور درباره راهکارهای ارتقای جایگاه بنگاه های دانش بنیان در کشور گفت: ابتدا باید از تجربیات کشورهای دیگر در این راستا استفاده کرد. کشورهای مرفهی در دنیا هستند که باید از تجربیات آنها به خوبی استفاده کرد. علاوه بر این، شرکت‌ها، سازمان‌ها و مصرف‌کنندگان کالا و خدمات باید به آنها اجازه دهند به جای استفاده از کالاهای خارجی که مشکل ارزی دارند، از تولیدات داخلی استفاده کنند.

وی افزود: مشوق هایی که در سال های اخیر برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان وجود داشته کافی نیست و باید مشوق ها بیشتر شود. بسیاری از کارخانه ها یا شرکت های ایرانی روش تولیدی دارند که بر اساس همان روش تولید یا ایجاد می شود یا باید دستور ایجاد آن را داد.

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان می کند: یک گروه علمی می تواند ایده یا نوآوری داشته باشد اما منتظر است تا از سوی نامزدها دستور داده شود. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید این پیوند را بین صاحبان ایده و بخش‌های اقتصادی در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی یا سایر حوزه‌های نیازمند کالا یا خدمات ایجاد کند.

غیبی پور درباره اثرات اقتصادی کسب و کارهای دانش بنیان با ذکر مثالی بیان کرد: فرض کنید فردی بخواهد محصولی تولید کند یا لوازم خانگی سفارش دهد قیمت آن برای مشتری چندین برابر می شود اما اگر محصول مورد نظر به صورت سری در سال تولید شود. یک کارگاه یا کارخانه، قیمت پس از اتمام، کاهش می یابد.

ارز یک نکته مهم در پایگاه های دانش است

وی با بیان اینکه با استفاده از فناوری، عرضه بهبود می یابد، تصریح کرد: ارتقای عرضه موجب ارتقای سطح تولید و قیمت تعادلی می شود. در استفاده از دانش بنیان، هر ایده ای که منجر به تولید مناسب تر، کیفیت بهتر و قیمت پایین تر شود، زمینه را برای ارتقای عرضه کالا فراهم می کند و طبیعی است که در این راستا نتیجه دیگر، اشتغال بیشتر در تمامی بخش ها خواهد بود. .

این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در دانش بنیان ها بحث ارز است. اگرچه سفته بازی، خرید و فروش مخفیانه و سوء استفاده در بازار ارز ریشه اصلی نابسامانی های این بازار است، اما بخشی از این مشکل نیز به این موضوع مربوط می شود که بسیاری از کالاها، خدمات یا دانش ها باید بدون توجه به آن وارد کشور شوند. از میزان ارز مصرفی برای واردات یا خرید دانش، بازار ارز شرایط بهتری خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: کاهش خروج ارز از کشور نیز در تراز پول ملی موثر بوده و زمینه رشد بیشتر ارزش ارز را فراهم می کند.

غیبی پور تصریح کرد: تسهیلاتی که در حال حاضر برای حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان وجود دارد مشوق های مالیاتی برای تشکیل اظهارنامه، مقررات قانونی برای حمایت های مالی، ایجاد زیرساخت هایی مانند پارک های علم و فناوری و شهرک های صنعتی است، اما هنوز در ابتدای راه هستیم. جاده. باید نگاه امیدوارانه ای به دانش بنیان ها داشت تا ایده های خلاقانه از بین نرود و سپس حمایت ها به گونه ای باشد که آنها را رها نکنیم.

وی گفت: وقتی یک فرد خلاق با ایده نتیجه خلاقیت خود را تولید می کند و بخشی از عمر و سال های خود را صرف تولید آن می کند، باید بتواند آن محصول را به تولید انبوه برساند.

موقعیت خوب ایران برای تکیه بر دانش

این کارشناس مسائل اقتصادی همچنین درباره وضعیت بنگاه های دانش بنیان ملی در ارتباط با منطقه و جهان بیان کرد: با توجه به توسعه شهرهای علم و فناوری و تعداد بنگاه های دانش بنیان ثبت شده و مراحل ایجاد شرکت های جدید. ، موقعیت مناسبی نسبت به امکانات و شرایط کشور است. این شرایط باید حفظ شود.

وی افزود: البته ممکن است نگاه مردم بیشتر به کالا باشد و بگویند کمبود کالا وجود دارد. این مشکلات ناشی از کسب و کارهای دانش و فناوری نیست، بلکه به عملکرد کل اقتصاد مربوط می شود. اطمینان حاصل کنید که ایران در دستیابی به علوم جدید مانند فناوری و فناوری نانو، المپیادها و … حرفی برای گفتن دارد و افراد خلاق و شرکت های ایده دار زیادی در کشور وجود دارند.

وی تاکید کرد: روش های علمی در حال پیشرفت است. بحث این است که چه حمایت هایی می توان انجام داد تا دانش بنیان ها در قالب انجمن ها، شرکت ها و گروه های شهری، استانی یا ملی به یکدیگر متصل شوند و از شرایط بهتری بهره مند شوند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *