به گزارش رکنا به نقل از مرکز رسانه قضایی حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اجایی در طول سخنرانی به جلسه دانشجویی و اساتید دانشگاه های استان کردستان وی در روز پنجشنبه 24 اردیبهشت 1402 گفت: استان کردستان مختصات و اجزای خاص خود را دارد و نمی توان نسخه ای را برای این استان اعمال کرد که برای سایر استان ها تجویز شده است.
اجزاء و مختصات خاص تشریح و توضیح داده شده است استان کردستان وی گفت: استان کردستان مردمانی فرهیخته، باسواد، اصیل و مومن دارد و مواهب طبیعی فراوانی در این استان وجود دارد. ضمن اینکه دشمن سال هاست استان کردستان را زیر نظر دارد و بر اساس نیت بد خود عمل می کند.
وی خاطرنشان کرد: مشکلات و معضلاتی که امروز با آن روبرو هستیم ناشی از دو عامل فشارها و تحریم های عمومی دشمنان و ضعف ها و نارسایی های مدیریتی است. اگرچه عامل اصلی مشکلات کنونی ناشی از فشارهای پیچیده و جنگ ترکیبی دشمنان است، اما نمی توان همه ضعف ها و کاستی ها را به گردن دشمن انداخت.
رئیس قوه قضائیه به تشریح اقدامات و توطئههای وحشیانه دشمنان علیه انقلاب و مردم در ۴۴ سال گذشته پرداخت و گفت: اگرچه دشمنان با اقدامات و توطئههای پیچیده خود سختیها و مشکلاتی را تحمیل کردهاند، اما کاملاً علیه نظام ما هستند. هستند. مردم نتوانسته اند به همه اهداف و اهداف شوم خود برسند و این به خاطر هوشیاری، ایمان و حاکمیت مردم ایران اسلامی است.
وی با اشاره به قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز می بینید که با توجه به تولید انرژی در کشور، اقدامات خصمانه مدعیان آمریکایی واکنش های متقابل و مهمی را در پی دارد. مثلاً وقتی آمریکاییها نفتکش ما را بهطور غیرقانونی توقیف میکنند، نیروهای ما نه یک کشتی آمریکایی، بلکه دو نفر از این اراذل بینالمللی را به زور توقیف میکنند. بنابراین باید با اقتداری که امروز داریم و تولید انرژی در کشور مراقب باشیم و حاشیه ها را دور نریزیم و برای اصلاح نقاط ضعف دست بدهیم.
وی همچنین سخنان و نظرات اساتید و دانشجویان دانشگاه های کردستان را برجسته کرد و گفت: ای کاش این امکان وجود داشته باشد که همه سخنان اساتید و دانشجویان استان کردستان از رسانه ملی پخش شود. زیرا همه این مسائل مهم و اولویت هستند. نگاه و رویکرد باید این باشد که هرگونه هزینه در آموزش و پرورش، دانشگاه ها و مراکز تربیت نیروی انسانی به عنوان یک سرمایه گذاری موثر تلقی شود. متأسفانه این نگاه و رویکرد هنوز در کشور فراگیر نشده است. باید تمهیداتی اندیشیده شود تا دانش آموزان با فراغت و تمرکز مطالعه کنند.
شما از تبعیض، کم کاری و انفعال کارمندان دولت شکایت دارید. این کلمات ارزش فکر کردن را دارد
محسنی آژه ای خطاب به دانشجویان گفت: امروز از تبعیض، کم کاری و انفعال مسئولان گلایه کردید. این سخنانی که شما گفته اید مهم و قابل تامل است. اما مهمتر از همه این است که خود را مجهز به دانش و شجاعت و همه جوانب مدیریتی کنید تا وقتی به سطح مدیریت رسیدید چنین انتقادی به سمت شما وارد نشود. امروز به صورت انتقادی و گلایه آمیز از افراد و شخصیت ها نام بردید و من هم قبول دارم که ما در این زمینه مایه سرزنش نیستیم زیرا یا جلوی آنها را نگرفتیم یا جلوی آنها را نگرفتیم و شما و مردم در این مورد نظر دارید. نگرانی ها. اما سوال اساسی این است: این افراد و شخصیت ها کجا تحصیل کرده اند؟ مگر در همان دانشگاه ها درس نخوانده اند؟
ما بر امنیت سرمایه گذاری برای رشد تولید و معیشت مردم تمرکز کردیم
وی گفت: امروز اولویت کاری خود را در دستگاه قضایی بر دو اصل مبارزه ریشه ای، مجدانه، همه جانبه، اصولی و علمی با فساد و همچنین تامین امنیت سرمایه گذاری برای کمک به رشد و شکوفایی تولید متمرکز کرده ایم. استخدام. و معیشت مردم. لذا از شما دانشجویان می خواهیم ما را در رسیدن به اهداف خود در این دو هدف مهم یاری نمایید. ما در قوه قضائیه می خواهیم ضمن مبارزه همه جانبه و اصولی با فساد از امنیت سرمایه گذاری ها و سرمایه گذاران مولد حمایت کنیم و این حمایت باید عاری از شبهه تبعیض، رانت و تضییع حقوق کارگران باشد.
وی با اشاره به چرخه ها و فرآیندهای معیوب و ناقص در برخی حوزه ها مانند مبارزه با قاچاق کالا، اظهار کرد: در مبارزه با قاچاق کالا مشاهده کرده ایم که با وجود تمام تلاش و هزینه هایی که برای کشف کالاهای قاچاق انجام شده است، در برخی موارد در این موارد محموله های توقیف شده در انبارهای کالای به دست آمده یا انبارهای کالای توقیف شده توقیف می شود و از این حیث زیان وارده به اداره مالیات می رسد. بنابراین با کمک دولت و مجلس اقداماتی را برای رفع این چرخه و روند معیوب انجام داده ایم و در تلاش هستیم تا این اقدامات را تکمیل کنیم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به موضوع قصور مسئولان گفت: مقوله قصور مسئولان باید از زوایای مختلف تبیین شود و مشخص شود که این کوتاهی ها ناشی از تقصیر است یا قصور. آیا بستری برای اجرای قانون وجود داشت که این اقدام علیه آن صورت گرفت یا خیر؟
در بحث عفاف و حجاب می توان رگه هایی از عناصر ضد انقلاب را مشاهده کرد
وی با اشاره به موضوع عفاف و حجاب و تلاش قوه قضائیه برای تدوین و ارائه لایحه در این حوزه، گفت: پس از بحث و بررسی های مختلف در نهایت مقرر شد قوه قضاییه آن را تدوین و معرفی کند. توجه ویژه ای به آن داشتیم و پس از جمع آوری نظرات حدود بیست سازمان و کارشناسان متعدد، لایحه فوریت را ارائه کردیم و این لایحه هم اکنون در کمیسیون ذی صلاح دولت است و امیدواریم به زودی به تصویب برسد. برای تصویب به مجلس ارائه شد.
وی گفت: در بحث نقض قوانین عفاف و حجاب تایید شده است که در بخشی از ماجرا ردپای عناصری در پشت صحنه دشمن دیده می شود که وابسته به ضدانقلاب هستند و کارهای تشکیلاتی انجام می دهند. . اما در موارد دیگر مخالفت با حجاب و عفاف به دلیل انحراف ارزشی و حرکت به سمت دستور کار دشمن نیست، بلکه در مواردی افراط و تفریط وجود دارد، پس باید روش دیگری داشت. این دو دسته را درمان کنید
در ادامه محسنی آژه ای به موضوع مهریه که توسط یکی از دانشجویان مطرح شد پرداخت و بر لزوم توجه به حقوق همسران در این مقوله تاکید کرد و برخی از اقدامات قوه قضاییه نظام در این زمینه را تشریح کرد. . .
وی همچنین پیشنهاد یکی از اساتید حقوق کردستان برای ایجاد کلینیک های حقوقی در مراکز دانشگاهی را برجسته کرد و گفت: جا دارد که این پیشنهاد در دستگاه قضایی اجرایی شود و می توانیم به آنجا برسیم.
وی با اشاره به وجود 37 واحد دانشگاهی در استان کردستان بر لزوم توجه به بکارگیری نیروهای بومی در سمت ها و وظایف مختلف از جمله مناصب قضایی تاکید کرد.
اخبار خبرگزاری رکنا