گزارش های دیوان محاسبات باید منجر به تصمیمات صحیح اقتصادی مدیران اجرایی کشور شود
رئیس دیوان محاسبات با بیان اینکه وظیفه اصلی دیوان محاسبات ورود به عرصه حل مشکلات اساسی کشور است، گفت: جمع بندی دیوان محاسبات از تصمیمات بودجه ای باید موثر و کارآمد باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل دیوان محاسبات کشور، سید احمدرضا دستغیب در جلسه شورای عمومی دیوان محاسبات کشور که با حضور حجتالاسلام والمسلمین برگزار شد. صادق رحیمی، معاون قضایی و حاکم شرع، دادستان، مستشاران و بازرسان دیوان محاسبات. برگزار شد، وی گفت: تهیه گزارش تفریغ بودجه و نحوه ارائه آن باید تغییر کند و جمع بندی دیوان محاسبات در خصوص تصمیمات بودجه باید موثر و کارآمد باشد که آغاز شده است و امیدواریم که بخشی از این تغییر در گزارش کسر بودجه امسال محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه با مجریان قدیمی امکان دستیابی به اهداف مورد نظر در گزارش تفریق بودجه وجود ندارد، گفت: در هنگام تدوین گزارش تفریق بودجه که مبتنی بر ارائه نتایج است، باید در موارد مختلف نیز هشدارهای لازم داده شود. مسائل و در نهایت تمامی گزارشات قضایی باید منجر به تصمیم گیری صحیح اقتصادی برای مدیران اجرایی کشور شود.
دسغیب در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تهیه گزارش های بسیاری از سوی ادارات دیوان محاسبات در سراسر کشور و ارسال مجدد آن به مرکز گفت: زمان زیادی از زمان کارمندان پرتلاش دیوان محاسبات صرف تولید می شود. گزارش ها و باید تلاش کنیم تا این گزارش ها متمرکزتر و موثرتر باشد و برنامه ریزی های لازم در این زمینه انجام شود، البته بدنه کارشناسان دیوان از گزارش های موضوعی رها شوند تا بیشتر داشته باشیم. زمان برای نظارت و بررسی
وی با تاکید بر اینکه باید به سمت حکمرانی خوب حرکت کنیم، تاکید کرد: وظیفه اصلی دیوان محاسبات، ورود به عرصه حل مشکلات اساسی کشور است و این نهاد عالی حسابرسی باید با تحول سنتی، وزن عوارض بودجه سالانه را کاهش دهد. چارچوب ها و ساختارها، بدین ترتیب می تواند علاوه بر انجام وظایف قانونی خود، اثربخشی خود را در زمینه «ارتباط» به بالاترین سطح ممکن برساند.
دسغیب همچنین با اشاره به دو رویکرد اصلی «شفافیت» و «انضباط مالی» در دیوان محاسبات خاطرنشان کرد: رویههای این نهاد نظارتی باید به سمت روشهای نوین کنترلی اصلاح شود و حسابرسی هوشمند صورتهای مالی بر اساس بخش عمومی انجام شود. استانداردهای حسابداری یک دستور کار تنظیم کنید.
رحیمی: دیوان محاسبات نقش بی نظیری در «شناسایی گلوگاه های فساد» و «ایجاد انضباط مالی» دارد.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام والمسلمین صادق رحیمی، رئیس شرعی دیوان محاسبات کشور گفت: شورای عمومی دیوان محاسبات دو وظیفه مهم را بر عهده دارد که یکی از آنها رسیدگی به کسورات است. بودجه سالانه و دیگری مهمتر از مورد اول حل است و این خلاصه ای از نظرات مختلف و بعضا متفاوت کارشناسان این نهاد نظارتی است که پس از کسب رای اکثریت برای همگان اجباری خواهد بود.
دستیار قضایی نظام قضایی افزود: باید همزمان با احراز تخلف نسبت به شناسایی متخلف و مرتکب تخلف به دیوان محاسبات رسیدگی شود تا رسیدگی سریعتر به نتیجه برسد.
ایجاد «بانک جامع اطلاعات» پیشنهادی بود که حاکم شرع دیوان محاسبات در جلسه شورای عمومی این نهاد نظارتی ارائه کرد و گفت: در صورتی که مقدمات لازم برای ایجاد چنین بانک اطلاعاتی وجود داشته باشد. با جمع آوری نظرات در مورد آنها می توان حداکثر اجماع را ایجاد کرد.» این امر به شوراهای مشورتی برای رسیدگی به موارد مشابه کمک کرده و سرعت رسیدگی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.
وی در پایان با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات نقش بی نظیری در «شناسایی گلوگاه های فساد» و «ایجاد انضباط مالی» دارد، گفت: نامگذاری امسال تحت عنوان «کاهش تورم و افزایش تولید» از سوی مقام معظم رهبری، نامگذاری شده است. فرصت استثنایی برای دیوان محاسبات بحث اجرای احکام معظم له در این زمینه با شناسایی به موقع تخلفات و جلوگیری از فساد است.
کامیار: نباید اجازه داد برخی مسئولان از خود سلب مسئولیت کنند
در این جلسه علی کامیار، دادستان دیوان محاسبات کشور نیز موضوع قصور برخی از مسئولان را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در تفریغ بودجه باید مسئول مستقیم برخی امور تعیین شود تا تصمیم لازم اتخاذ شود. ساخته شده است. در صورت بروز تخلف و قصور به بهترین شکل ممکن.
وی تاکید کرد: نباید اجازه داد برخی از رهبران از خود سلب مسئولیت کنند و اقدامات خود را کنار بگذارند و تقصیر را بر گردن دیگران بیندازند.
انتهای پیام