سایر موضوعات

شرایط پذیرش اقامتگاه فرزند سوم / کدام خانواده ها مربوط می شوند؟ – ارز اخبار پولی | ای بی اس نیوز بانک – اخبار اقتصادی ای بی اس نیوز خبرگزاری ای بی اس نیوز


به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بر اساس دستورالعمل ابلاغی 28807/02 مورخ 22 اردیبهشت ماه سال جاری بانک مرکزی، تسهیلات سپرده قرض الحسنه یا خرید یا ساخت مسکن (مطابق با تقاضای خانوار) ​​با بازپرداخت. مدت حداکثر 20 سال برای خانواده های بی سرپرست که از ابتدای سال 1398 پس از داشتن فرزند سوم به بالا مبلغ 2 میلیارد ریال از محل منابع پس انداز و سپرده های جاری نظام بانکی تعیین شده است.

متن کامل دستورالعمل اجرایی تسهیلات سپرده گذاری، ساخت و خرید مسکن فرزند سوم به شرح زیر است.

آیین نامه اجرایی (دستورالعمل) نحوه اجرای جزء (3) بند «الف» تبصره (16) قانون بودجه سال 1402 کل کشور، تسهیلات قرض الحسنه و ودیعه یا ساخت یا خرید مسکن در راستای اجرای جزء. (3) بند «الف» تبصره (16) قانون بودجه کل کشور مصوب 1402 «آیین نامه اجرایی (دستورالعمل) نحوه اجرای جزء (3) بند «الف» تبصره (16) قانون مالی کل کشور. 1402» که به اختصار «دستورالعمل» نامیده می شود، به شرح زیر گردآوری شده است.

ماده 1- در این دستورالعمل به جای اصطلاحات مرتبط از عناوین زیر استفاده می شود:

1-1- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

2-1- قانون: قسمت (3) بند «الف» تبصره (16) قانون بودجه 1402 کل کشور.

3-1- بانک عامل: بانک ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی و تحت کنترل بانک مرکزی و توسط این بانک برای اجرای مفاد عنوان (3) ایجاد می شوند. ) بند «الف» تبصره 16) قانون بودجه سال 1402 کل کشور تعیین می شود.

4-1- افراد بی خانمان: اشخاصی که سرپرست خانوار بوده و خود و افراد تحت تکفل از تاریخ 1/1/1384 (تاریخ اعمال قانون برنامه چهارم) و از تاریخ 22/11/1357 نه زمین و نه واحد مسکونی دارند. از هیچ گونه تسهیلات دولتی یا تسهیلات مؤسسات عمومی غیردولتی مرتبط با تأمین مسکن اعم از زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه ای برای خرید یا ساخت واحدهای مسکونی استفاده نکرده باشند.

5-1- امکانات:

1-5-1- تسهیلات قرض الحسنه یا خرید یا ساخت مسکن (بسته به تقاضای خانوار) ​​با مدت بازپرداخت حداکثر 20 سال برای خانواده های بی سرپرستی که از ابتدای سال 1398 صاحب فرزند سوم یا بیشتر شده اند یا خواهند داشت. ، مبلغ 2 میلیارد ریال از محل منابع پس انداز و سپرده های جاری نظام بانکی.

2-5-1- بانک ها موظفند متقاضیان دریافت تسهیلات موضوع ماده الف تبصره 16 قانون دارایی سالانه و در صورت عدم پرداخت اعتبار آنها جهت تامین ضامن از طریق اعتبار حساب پاداش اعتبارسنجی نمایند. یا سهام شاکیان یا اقوام درجه یک آنها یا سایر دارایی های مالی وی یا صرفاً سفته و ضامن برای پرداخت تسهیلات دریافت می کنند.

6-1- متقاضی: خانواده های بی سرپرست دارای فرزند سوم یا بیشتر از ابتدای سال 1398.

1-7- تسهیلات با تصویب شورای پول و اعتبار حداکثر به میزان 4 درصد در سال ارائه می شود.

ماده 2- مبلغ تسهیلات به متقاضیان (بند 6-1) که از ابتدای سال 1398 صاحب فرزند سوم می شوند با مدت بازپرداخت حداکثر 20 سال، دو میلیارد (2.000.000.000) ریال می باشد.

ماده 3- درخواست وصول تسهیلات باید با واسطه سرپرست خانوار یا نماینده قانونی و قضایی وی به بانک عامل ارائه شود. متقاضیان جهت دریافت تسهیلات مذکور به شعب بانک های عامل مراجعه و درخواست خود را ارائه و مدارک مربوطه را ارائه نمایند.

ماده 4- احراز ولادت فرزند متقاضیان بهره مندی از تسهیلات موضوع قانون باید توسط متصدی بانک با در نظر گرفتن اصل شناسنامه همسر، فرزند و عمل تولد انجام شود. در صورت لزوم، از سیستم های وضعیت مدنی یا مراکز وضعیت مدنی در کشور اطلاعات کسب کنید.

ماده 5- بانک‌های عامل می‌توانند پس از ارائه درخواست متقاضی به بانک عامل برای بهره‌مندی از تسهیلات این قانون، با ورود به سامانه اطلاعات تسهیلات و تعهدات (سمات) بانک مرکزی، تسهیلات و وام‌های فعال را بررسی کنند. متقاضیان امکانات

ماده 6- بانک‌های عامل با توجه به عدم برخورداری متقاضی از تسهیلات دولتی و کمک‌های مسکن به سامانه پشتیبانی طرح‌های کل وزارت راه و شهرسازی به نشانی Temgt.mrud.ir و به آدرس اصلی مراجعه کنند. صفحه در بخش “درخواست املاک” با وارد کردن شماره کد ملی متقاضی باید وضعیت وی را استعلام کند.

ماده 7- برای پرداخت تسهیلات مذکور باید مدارک و حداقل مدارک زیر از متقاضیان اخذ شود.

1- تسهیلات سپرده: نیاز به ارائه اجاره نامه با کد رهگیری.

2- تسهیلات خرید: نیاز به ارائه مبایعه نامه با کد رهگیری و اعطای تسهیلات به همراه انتقال سند رسمی مالکیت به نام گیرنده تسهیلات.

3- تأسیسات ساختمانی: در مواردی که ذینفع تسهیلات مالک زمین باشد، نیاز به ارائه پروانه ساخت معتبر و مدارک دال بر مالکیت و ارائه موافقتنامه مشارکت در ساخت در مواردی که ذینفع تسهیلات از آن خارج باشد. مالک زمین و در صورت تایید صلاحیت متقاضی و تنظیم مدارک و اخذ مدارک مناسب از وی کل مبلغ تسهیلات یکبار به متقاضی پرداخت خواهد شد.

تبصره: به منظور جلوگیری از دریافت تسهیلات موضوع این ماده قانون توسط متقاضیان از سایر بانک ها و موسسات اعتباری، لازم است در مرحله انعقاد قرارداد و قبل از پرداخت تسهیلات، تحقیقات تکمیلی انجام شود. به استناد ماده (5) مبنی بر اینکه در زمان ثبت درخواست و تشکیل پرونده به دست می آید) و صرف نظر از اعتبار آن، بررسی جدید با سامانه صمت به منظور کنترل پرونده های متقاضی و بررسی صحت آن. عدم استفاده از امکانات قبلی (بررسی امکانات اقامتی و نظافت فعال متقاضیان) در محدوده این بند قانونی می پذیرد.

ماده 8- ارکانی که در این دستورالعمل پیش بینی نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون پولی و بانکی کشور، قانون عملیات بانکی بدون ربا (ربا) و مقررات و مقررات می باشد. دستورالعمل های اجرایی مربوط به شورای پول و اعتبار و دستورات و بخشنامه های بانک مرکزی.

absnews

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا