یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

کاهش تولید نفت اوپک تشدید شد


نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه آوریل به دلیل تعلیق بخشی از صادرات عراق و تأخیر در حمل و نقل محموله‌های نفت نیجریه کاهش یافت و تأثیر خرید قوی از تولیدکنندگان بزرگ برای توافق محدود کردن عرضه اوپک پلاس را دو برابر کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، نظرسنجی رویترز نشان داد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه گذشته 28.62 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که 190 هزار بشکه در روز نسبت به ماه مارس کاهش داشت. تولید این گروه از سپتامبر تا کنون بیش از یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.

اوپک و متحدانش موسوم به اوپک پلاس توافق کردند که در پایان سال 2022 تولید خود را کاهش دهند تا از بازار حمایت کنند پس از بدتر شدن چشم انداز اقتصادی و تاثیر قیمت ها. چرخه جدید کاهش تولید برای این گروه از اردیبهشت آغاز شد و تا پایان سال 2023 ادامه خواهد داشت.

در ماه آوریل، اوپک توافق کرده بود تولید نفت خود را حدود 1.27 میلیون بشکه در روز کاهش دهد. بر اساس نظرسنجی رویترز، پایبندی به توافق محدودیت عرضه در میان تولیدکنندگان اوپک از 173 درصد در ماه مارس به 194 درصد در آوریل کاهش یافته است. تولید این گروه 1.2 میلیون بشکه در روز کمتر از سطح هدف بود، زیرا بسیاری از تولیدکنندگان از جمله نیجریه و آنگولا فاقد ظرفیت تولید در سطح توافق شده بودند.

بیشترین کاهش تولید در عراق به میزان 200000 بشکه در روز به ثبت رسید، زیرا شرکت ها تولید خود را در شمال کشور پس از تعلیق صادرات خط لوله در ماه مارس کاهش دادند. افزایش صادرات از جنوب عراق تا حدی کاهش صادرات از شمال را جبران کرد.

دومین کاهش تولید 100000 بشکه در روز در نیجریه اتفاق افتاد، زمانی که اکسون وضعیت فورس ماژور را برای ارسال محموله های نفتی از پایانه های خود در آن کشور در پی اختلاف کاری اعلام کرد. این شرکت در 27 آوریل اعلام کرد که پس از رفع این مشکل فعالیت خود را از سر گرفته است.

بر اساس نظرسنجی رویترز، عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی نرخ بالایی از پایبندی به توافق اوپک پلاس را حفظ کرده و تولید خود را ثابت نگه داشته اند.

در میان کشورهایی که تولید بالاتری داشتند، بیشترین افزایش تولید در آنگولا به ثبت رسید. ایران، لیبی و ونزوئلا سه کشور تولیدکننده اوپک هستند که از مشارکت در توافق سقف عرضه اوپک پلاس معاف شده‌اند. تولید از ایران ثابت ماند، اما تولید از لیبی کاهش یافت و تولید از ونزوئلا اندکی افزایش یافت.

نظرسنجی رویترز با هدف نظارت بر بازار و بر اساس داده های حمل و نقل ارائه شده توسط منابع خارجی، آمار Refinitive Icon، داده های شرکت هایی مانند Petrologic و Kepler که بر نفتکش ها نظارت می کنند و اطلاعات ارائه شده توسط شرکت های نفتی، اوپک و شرکت های مشاوره است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *