قیمت جدید گوشت قرمز
وی گفت: در پاییز و تابستان سال گذشته به دلیل کاهش دام در کشورمان شاهد افزایش قیمت دام زنده بودیم. البته گاوهای سبک زنده. در سال های اخیر به دلیل فشار بسیار زیاد بر پرورش دهندگان، قیمت تمام شده افزایش یافته است، به ویژه بحث حذف ارز ترجیحی بر این موضوع افزوده شده و نتیجه آن افزایش بسیار قیمت بازدهی بوده است.
قاضی تصریح کرد: علت اینکه این افزایش قیمت تا پاییز 1401 خود را نشان نداد این بود که دام زیاد بود، عرضه بسیار بالا بود و به همین دلیل در بازار خود را نشان نداد.
وی خاطرنشان کرد: در پاییز 1401 اگر به گزارش های مرکز آمار ایران نگاه کنید، تعداد زیادی از دام های ما در 6 ماهه اول سال تلف شدند و در پاییز شاهد کاهش جمعیت دام بودیم. حدود 10 میلیون راس سهام سبک ما از بهار اول تا آبان کاهش یافت و نتیجه این عرضه باعث افزایش قیمت در بازار شد.
مدیرعامل اتحادیه دامپروری کشور خاطرنشان کرد: از سال 96 گوشت قرمز از قیمت گذاری خارج شد، یعنی دیگر قیمت مصوبی برای گوشت قرمز وجود ندارد، چه گوساله و چه گوسفند و در حال حاضر قیمت دام زنده بین 140 تا 150 است. هزار تومان قیمت متوسط کشوری خرد که با ضریب 2.4 دهم قیمت لاشه بدون دم بدست می آید.
قاضی گفت: این قیمت عمده فروشی بوده و قطعا قیمت لاشه و گوشت بریده بسته به ذائقه مصرف کننده و ذائقه قصاب متفاوت خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: اینکه شما به عنوان مصرف کننده از شر چربی خلاص شوید یا استخوان، فرق می کند. قیمت متوسط حدود 330-340 هزار تومان باید قیمت لاشه باشد البته بره نر نه ماده و بز.