ای بی اس نیوز/گلستان مدیرعامل انجمن عالی توانبخشی استان گلستان با اشاره به چالش های فراوان مراکز توانبخشی گفت: متأسفانه وقتی با مسئولان سازمان اجتماعی در مورد چالش ها صحبت می کنیم به صراحت می گویند اگر نمی توانید این کار را نکنید. ، ترک کردن!”
یونس سدنی در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، با اشاره به چالش ها و مشکلات پیش روی مراکز توانبخشی، اظهار کرد: بیش از 2500 مرکز توانبخشی در کشور وجود دارد که از این تعداد 82 مرکز توانبخشی در استان گلستان فعال است و از این تعداد 61 مرکز توانبخشی در حال فعالیت هستند. مراکز روزانه و 21 یک مرکز 24 ساعته است.
وی با بیان اینکه سازمان اجتماعی پس از واگذاری مراکز توانبخشی به بخش خصوصی این مراکز را رها کرد، گفت: متاسفانه از سال 1396 میزان یارانه پرداختی سازمان اجتماعی به مراکز توانبخشی با تورم همخوانی ندارد و این امر موضوع ارائه خدمات توانبخشی به مددجویان این امر مراکز را با مشکل مواجه کرده است.
مدیرعامل انجمن عالی توانبخشی استان گلستان افزود: در حال حاضر یارانه دولت برای مراکز روزانه یک میلیون و 830 هزار تومان و مراکز توانبخشی شبانه 3 میلیون تومان است، این در حالی است که بررسی های کارشناسی نشان می دهد هزینه هر ساکن و هر مددجو در مراکز توانبخشی روزانه پنج میلیون تومان است. تومان و در شیرخوارگاه ها باید 10 میلیون تومان باشد که متاسفانه کمتر از یک سوم این بودجه به مراکز توانبخشی پرداخت شده است.
خطر تعطیلی مراکز توانبخشی
سدانی با بیان اینکه تعدیل برخی دستورالعمل های مربوط به ارائه خدمات به افراد دارای معلولیت 6 ماه است بلاتکلیف بوده و هنوز ابلاغ نشده است، تصریح کرد: از سوی دیگر سهم مشارکت خانواده در مراکز 24 ساعته توانبخشی است. در سال 1401 ابلاغ نشده است و اگر این موضوع 710 هزار تومان ابلاغ شود، شهریه مدارس یک میلیون تومان می شود، شاید تا حدودی کمک کننده باشد، هرچند بسیاری از خانواده های معلول گلستانی از وضعیت مالی مناسبی برای پرداخت شهریه برخوردار نیستند.
وی از لغو ردیف بودجه ویژه کمک به معلولان در سال 1402 خبر می دهد و یادآور می شود: یارانه اختصاص یافته از سوی سازمان مددکاری اجتماعی در سال 1401 حتی کفاف هزینه بیمه و حقوق کارکنان مراکز توانبخشی را نیز نمی دهد. اگر سازمان اجتماعی امسال اقدامی نکند با تعطیلی تعداد زیادی از این مراکز مواجه خواهیم شد.
مدیر مدرسه شبانه روزی معلولان باب الحواج گرگان گفت: هر مسئولی اعم از رئیس سازمان اجتماعی کشور، فرمانداران، نمایندگان مجلس و… باید برای رفع مشکلات مراکز توانبخشی در شهرستان تدبیری بیندیشند. به منظور جلوگیری از تعطیلی آنها، گفت: مراکز توانبخشی و شبه خانواده در سایه تورم، ضعف سازمان برنامه و بودجه، سازمان اجتماعی و نمایندگان مجلس است.
سدانی افزود: وقتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی قانونی را تصویب و برای اجرا ارسال می کنند، هیچ کاری از عهده مراکز توانبخشی بر نمی آید. متأسفانه نمایندگان مجلس از ما دفاع نکردند و باور نداشتند که مرکز توانبخشی با سه میلیون تومان یارانه نمی تواند خدمات خوبی به مددجویان ارائه کند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه مسئولان در بررسی چالش های مراکز توانبخشی کشور کوتاهی کردند و به آن بی توجهی کردند، گفت: نمایندگان مجلس همچنان باور نداشتند که مراکز توانبخشی بدون اعتبار نمی توانند فعالیت کنند.
بیش از 85 درصد از مراکز توانبخشی گلستان اجاره ای است
مدیرعامل انجمن عالی توانبخشی گلستان یادآور شد: مسئولان استانی و مسئولان بهزیستی استان حمایت های لازم را از ما دارند. وقتی برای ملاقات با معلولان به مراکز ما می آیند آنقدر احساساتی و متاثر می شوند که فکر می کنیم دیگر چالش ها و مشکلات استان ما حل شده است، اما وقتی آنها از در خارج می شوند همه چیز فراموش می شود، البته شاید جامعه معلولان هم به فراموشی سپرده شود. برای آنها مهم نیست
سدانی با بیان اینکه امروز نمی توانم حقوق پرسنل خود را پرداخت کنم، خاطرنشان کرد: متاسفانه تا زمانی که با مسئولان سازمان اجتماعی درباره چالش ها و مسائل صحبت نمی کنیم، به صراحت می گویند که اگر نمی توانید بروید! 25 سال پیش که من قصد راه اندازی این مرکز توانبخشی را داشتم، آیا مسئولان چنین حرف هایی را زدند؟
وی با طرح این سوال که اگر 2500 مرکز به صورت 24 ساعته باز نباشد تکلیف همه معلولان چه می شود، گفت: بالغ بر 85 درصد مراکز توانبخشی استان گلستان استیجاری هستند و برای اجاره مسکن با مشکل مواجه می شوند. اکثر صاحبخانه ها آماده اجاره خانه های مسکونی هستند، خودشان به مراکز توانبخشی مراجعه نمی کنند یا چندین برابر شاگردان اجاره می گیرند. در تمام این سال ها سازمان بهزیستی نمی توانست به افرادی که مرکز توانبخشی راه اندازی می کنند زمین رایگان بدهد.
مدیر مرکز شبانه روزی معلولان باب الحوائج گرگان پرداخت حق بیمه از سوی کارفرما را از دیگر چالش های مراکز توانبخشی عنوان کرد و گفت: درخواست ما از مسئولان برای تعدیل حق بیمه از کارفرما همانند درخواست ما از مسئولان است. برخی اقشار و اقشار دیگر قطعاً خدماتی که مراکز توانبخشی ارائه میکنند کمتر از کلاسها و کلاسهای دیگر است.
انتهای پیام