به گزارش خبرنگار ایلنا، سند برنامه درسی ملی و اجرای آن موضوعی است که در حیطه فعالیت معلمان قرار می گیرد، یعنی تحقق آن در گرو تلاش معلمان در کلاس های درس و ارتقای دانش آنان در اوقات فراغت است. از مدرسه. . بنابراین این سند و اجرای آن تزریقی از بالا نیست، بلکه معلمان باید به این سمت بروند. تحرک و قرار گرفتن در این مسیر به معنای تشکیل الگو و ساختار همگام با تغییر روش تدریس و نقشه راه معلمان است.
مأموریت برنامه ملی فراهم کردن سازوکارهای مناسب برای طراحی، تدوین، اجرا و ارزیابی برنامه ها در سطوح ملی و محلی است تا مفاهیم آموزشی و آموزشی به صورت نظام مند و ساختارمند در اختیار کودکان و نوجوانان قرار گیرد و محیط مدرسه تبدیل به محیطی شود. محیط مناسب تغییر جهت رشد دانش آموزان در زمینه های مختلف. یعنی سند برنامه درسی ملی همان روش و الگوی تدریس در مدارس سراسر کشور است.
«محمدمهدی کاظمی» معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت وگو با خبرنگار رکنا شهرستان ایلندر با تشریح نحوه تدریس معلمان و الگوی تدریس و یادگیری در کشور گفت: نحوه تدریس و آموزش. آموزشگاه های کشور اسم خاصی ندارد اما رویکرد مشخص و دقیقی داریم.
وی تصریح کرد: رویکرد ما در اجرای برنامه های آموزش و پرورش باید با آنچه در سند برنامه ملی به صراحت آمده است باشد. سند برنامه درسی ملی یازده حوزه آموزش و یادگیری; رشته تربیت و فراگیری حکمت و معارف اسلامی، رشته تربیت و فراگیری قرآن و عربی، رشته آموزش و یادگیری زبان و ادبیات فارسی، رشته تربیت و فراگیری فرهنگ و هنر، رشته تربیت و آموزش سلامت و تربیت بدنی، رشته تربیت و یادگیری کار و فناوری آواری، رشته آموزشی و یادگیری علوم انسانی و اجتماعی، رشته آموزشی و یادگیری ریاضی، رشته آموزشی و یادگیری علوم تجربی، وارد حوزه روش تدریس و تدریس شده است و ما باید زمینه تحقق این برنامه را در نحوه تدریس معلمان در کلاس فراهم کنیم. در واقع سند برنامه درسی ملی روش تدریس در کشور ماست.
کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد ما در این برنامه مهارت آموزی برای دانش آموزان است، گفت: در حال حاضر در مقطع متوسطه اول سیاست و مدیریت آموزشی را به سمت آموزش تلفیقی سوق داده ایم. در رویکرد تلفیقی سعی میکنیم به سمت مهارتها و استعدادهای موجود دانشآموز برویم بهگونهای که مثلاً مفاهیم هنری در درس علوم و یا در دوره کار و فناوری در سایر زمینهها و زمینهها تدریس شود. آموزش و پرورش و غیره در نظر گرفته می شود. یعنی ادغام رویکردهای آموزشی که به عنوان شیوه تدریس به معلمان پیشنهاد شده است.
وی ضمن تاکید بر اینکه اجرای آموزش تلفیقی یکی از برنامه های مورد توجه دوره متوسطه است، گفت: جشنواره نوآوری های آموزشی و الگوهای برتر آموزشی را برای رسیدن به این هدف برگزار می کنیم. فعالیتهای رئیس مدرسه و هر اقدامی که در راستای کیفیت دانشآموزان و معلمان صورت میگیرد، همین هدف را دنبال میکند.
کاظمی ادامه داد: برنامه کیفیت بخشی خودمان را تحت عنوان شهید کاظمی آشتیانی منطبق با کیفیت ادارات با رویکردی واحد طراحی کرده ایم تا بتوانیم بستر گفتاری منحصر به فردی را در سطح استان ایجاد کنیم و برنامه هایی را برای معلمان در قالب رویداد اجرا کنیم. . مانند آن جشنواره نوآوری های آموزشی و الگوهای برتر تدریس در مقطع متوسطه با هدف تثبیت مفهوم آموزش تلفیقی برگزار می شود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر الگوسازی روش های تدریس در کشورهای خارجی و نمونه های موفق، توضیح داد: نمی توان یک الگو را در نظام آموزشی همه کشورها پیاده کرد. طبیعتاً الزامات کشورهای مختلف با فرهنگ های مختلف و حتی برنامه ها و اهداف آموزشی آنها با یکدیگر متفاوت است. در بسیاری از کشورها سند برنامه ملی وجود ندارد! به هر حال ما برنامه ملی آموزشی را داریم که برنامه درسی ملی دوره های ماست و در این زمینه همه چیزهایی را که می خواهیم به آن ها برسیم در فرآیند آموزشی گنجانده ایم.
معاون آموزش متوسطه رئیس جمهور افزود: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در کنار این سند برنامه ملی در نظر گرفته شده است. زیرنظام ها در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تعریف شده است که یکی از این زیرنظام ها برنامه درسی مدارس است و برنامه درسی ملی نیز مشابه است. ما سعی می کنیم بتوانیم هم برنامه درسی ملی و هم سند تحول بنیادین را به عنوان رویکرد اصلی در فرآیند آموزشی نظام آموزشی کشور و در آموزش و یادگیری لحاظ کنیم.
خبر از رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا