روایتی از «تبعید» رهبر انقلاب در ایرانشهر/ تبعیدی که «ناجی» تبعید شد!

درگذشت «حاج ملا اسماعیل سبزواری» محدث و واعظ معروف در سال 1312 ه.
میرزا عبدالغفار تهرانی، ریاضیدان ایرانی، در سال 1326 ق
– تولد آلبرت مایکلسون، فیزیکدان مشهور آمریکایی در سال 1852
– اشغال تبریز توسط قوای روس در سال 1290 شمسی
درگذشت «عباس یمینی شریف» شاعر و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در سال ۱۳۶۸.
در این ویدئو تصاویری از حضور و کمک های رهبر معظم انقلاب در مناطق سیل زده ایرانشهر در سال 1357 را مشاهده می کنید:
“موزه قرآن و عترت” در منزل حضرت آیت الله خامنه ای در ایرانشهر.
دو سه ساعت بیشتر طول نکشید که یک کامیون بزرگ پر از نان و خرما و هندوانه و پنیر رسید. بلندگوی مسجد را هنگام تلاوت قرآن باز کردیم، سپس اعلام کردیم که مسجد الرسول مرکز کمک رسانی به مردم و رساندن آذوقه برای نجات مردم است… به هر حال کار ما در ایرانشهر 50 روز طول کشید. در خانهها، سولهها و چادرها با مردم سر میزدیم و تعداد اعضای خانواده را میشماریم… آماری را که جمعآوری کرده بودیم، تقسیمبندی کردیم. «ما کوپن غذا تهیه کردیم و هر خانواده بر اساس کوپن سهمیه دریافت کرد. … پس از 50 روز کار امدادی پس از سرکوب سیل، ما بزرگترین مهمانی ممکن را داشتیم.
عکسی از آیت الله خامنه ای در تبعید در کنار مردم ایرانشهر
عکس دیگری از رهبر انقلاب در دوران تبعید
این را برای صفحه اصلی پیشنهاد دهید
دوران تبعید رهبر انقلاب آنقدر که ساواک می خواست طول نکشید. چون سال 57 بود. به عنوان نمونه بارز ماجراهای ایرانشهر، سخنان رهبر معظم انقلاب را بخوانید که در سال 1381 در جمع مردم ایرانشهر فرمودند: «شهر عزیز ایرانشهر برای من نقطه درخشانی است. در خاطرات گذشته اهالی و جوانان این شهر در این فصل از حافظه تاریخی من نقش و جایگاهی دارند. هر چند همه دلتنگ خانه و زندگی هستند، اما من در ایرانشهر در سالهای 56 و 57 احساس غربت نکردم… دلهای گرم مردم و عشق جوشانشان توانست ارتباط برقرار کند.در حالی که من و سایر دوستان تبعیدی در ایران بودیم. این شهر دژی ایجاد کرد. من همیشه به دوستانم می گفتم که ایرانشهر را خودم می دانم و ایرانشهر را ایرانشهر».
حضور تبعیدیان مبارک!
حداکثر تا دیروز | گروه تاریخ ABSNEWS – امین رحیمی: تبعید رهبر معظم انقلاب به ایرانشهر سیستان و بلوچستان داستان های دلنشینی دارد. به گفته وی، داستان کتاب «خون دلی که له شد» اینگونه آغاز شد: «من را به مرکز ساواک مشهد بردند و در زیرزمینی گذاشتند و خبر دادند که تبعیدم در ایرانشهر است. پس از آن به زاهدان و سپس به ایرانشهر حرکت کردیم. بعد از اینکه وارد شهر شدیم، در ستاد پلیس به من قول دادند که شهر را ترک نکنم و هر روز برای امضا به کلانتری بروم. ناگهان تنها بیرون رفتم و به مسجد رفتم. من را به مسجد الرسول هدایت کردند… یکی از اولین کارهایم در ایرانشهر احیای مسجد الرسول بود که تعطیل بود. علت این مشکل این بود که بانی مسجد در شهر سکونت نداشت، اما در دهه محرم هر سال زیارتگاهی برپا می کرد و برمی گشت. کم کم روابط خوبی با دانشگاهیان اهل سنت پیدا کردیم.
امروز 28 آذر مصادف با 19 و 14 آذر جمادی الاول هجری در تقویم تاریخ، مناسبت های دیگری دارد.
انتهای پیام/
دلتنگی نداشتم…
سند ساواک از کمک های حضرت آیت الله خامنه ای به مردم سیل زده ایرانشهر
امروز موقعیت های دیگری در تاریخ وجود دارد
با توجه به حضور حضرت آیت الله خامنه ای در ایرانشهر و رهبر معظم انقلاب، این سیل نیز گزارش شد: «بعد از آن کمیته ای برای کمک به سیل زدگان تشکیل دادیم… به شهر برگشتیم و در کمیته امداد و نجات که تشکیل دادیم، مستقر شدیم گزارش شده بود که 80 درصد خانه های شهر تخریب شده و تمام خانه هایی که تخریب نشده بودند زیر آب رفته اند… ناگهان به ذهنم رسید که اهالی شهر n از دیروز غذا نخورده اند و گرسنه اند. اداره پست و با آقای کفعمی زاهدان عالم بزرگ معروف استان سیستان و بلوچستان تماس گرفت و ابعاد فاجعه را به ایشان گفت و گفت هر چه زودتر به نان و خرما و در صورت امکان پنیر نیاز داریم. از ایشان خواستم با آقای صدوقی در یزد و مشهد و تهران تماس بگیرد و همه بدانند که ما به غذا نیاز داریم…
بعدها، در ژوئیه 1978، یک رویداد مهم رخ داد. «بعد از نماز مغرب، سیل را دیدم که در شهر جاری شد و آب تا رسیدن به ایوان مسجد بالا آمد، سیل دو سه ساعت به طول انجامید، در این مدت صدا به گوش می رسید. آوار خانه های یک پس از دیگری همه چیز وحشتناک بود… قبلا شنیده بودم که برای رفع چنین خطر فراگیری می توان به اذن خداوند متعال به قبر شهدا متوسل شد قطعه تربتی که خداوند آن را به برکت حضور گرامی داشته است. حضرت ریحانه (علیها السلام) را در جیبم از جیبم بیرون آوردم و به خدا تکیه دادم و در میان امواج متلاطم پرتاب کردم. «لحظه ای نگذشت که به فضل الهی سیل نیاید».
در کنار آیت الله خامنه ای، گروهی از متدینین در تبعید بودند که برای کمک به مردم آستین ها را بالا زدند و منجی مستمندان شدند. [آیتالله] سید علی حسینی خامنه ای ضمن تماس با اهالی شهرهایی مانند یزد و زاهدان، آرد، برنج، نان و … تهیه کرد. موادی که بین قربانیان توزیع می کنند.