بر اساس مصوبه شورای دولت، لازم است ادارات کل کشور از ابتدای سال جاری 20 درصد برق مصرفی خود را از طریق برق تجدیدپذیر تامین کنند و در صورت عدم امکان ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر. آنها امکان تامین برق خود را از طریق بورس انرژی خواهند داشت.
به گزارش ای بی اس نیوز، ایران به دلیل برخورداری از منابع متنوع انرژی یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان به شمار می رود و علاوه بر وجود منابع گسترده سوخت های فسیلی مانند نفت و گاز، دارای پتانسیل انرژی های تجدیدپذیر مانند باد، خورشید و زمین گرمایی. بنابراین با افزایش جمعیت و رشد صنایع، تقاضا برای انرژی در کشور افزایش یافته است.
توجه به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر یکی از ابعاد سیاستهای کلی محیطزیست است و دولت سیزدهم به این موضوع اهمیت ویژهای میدهد تا جایی که علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو در پایان سال گذشته از وزارت نیرو خبر داده بود. از تولید 1000 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در کشور گذشت. وی گفت: وزارت نیرو برنامه جامعی برای افزایش تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر دارد.
وی با اشاره به مهم ترین چالش های پیش روی کشور گفت: در حال حاضر کاهش منابع تجدید ناپذیر، تامین آب و مسائل زیست محیطی سه چالشی است که در کشور با آن مواجه هستیم. توجه به انرژی های تجدیدپذیر مانند خورشید و باد راه حل غلبه بر این چالش هاست.
همچنین برای رفع عدم تعادل قابل توجه تولید و تقاضای برق، طرح جامعی به دولت و شورای اسلامی ارائه شده است. در این طرح 10 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه های کشور اضافه می شود. توربینهای بادی بخشی از این نیروگاهها هستند و در عین حال از راههای دیگری برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بهویژه انرژی زیست توده بهرهمند شدهایم.
توجه به انرژی پاک به معنای اهمیت برای محیط زندگی مردم و تولید سوخت اقتصادی است. در این راستا با سه محدودیت از جمله محدودیت های استفاده از سوخت های فسیلی، منابع آب و محیط زیست مواجه هستیم که تولید انرژی های تجدیدپذیر پاسخی معتبر برای حل این سه است. یک محدودیت است.
در این میان تامین درصدی از برق مصرفی ادارات با انرژی های تجدیدپذیر یکی از شاخص های قانون مدیریت سبز مصوب برنامه پنج ساله ششم توسعه کشور است (بند ز ماده 38). آییننامه این قانون در خردادماه ۱۳۹۷ به تصویب هیأت وزیران رسید و بر اساس آن، شاخص مصرف انرژی ۳۰۰ امتیاز از ۱۰۰۰ امتیاز است و منبع تغذیه دستگاه توسط انرژیهای تجدیدپذیر با ضریب مضاعف محاسبه میشود. این آیین نامه
این شاخص ها برای هر اداره توسط اداره کل محیط زیست استان بررسی و امتیازدهی می شود و سه سازمان دارای بالاترین و کمترین امتیاز در هر استان ارائه و به اطلاع عموم می رسد. همچنین در رتبه بندی سازمان خدمات کشوری لحاظ می شود.
در قانون رفع موانع توسعه صنعت برق، صنعت و بخش اداری در سال 1402، یک درصد از برق مورد نیاز خود را از طریق انرژی های تجدیدپذیر تامین می کنند.
انتهای پیام