جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

فرمان 20 سال پیش رهبر انقلاب برای مبارزه با فساد چه بود؟


حدود 20 سال پیش حضرت آیت الله خامنه ای فرمان مهمی را در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی به سران قوا صادر کردند.

به گزارش ای بی اس نیوز، رهبر انقلاب در بخشی از بیانات خود در دیدار جمعی از کارگران خاطرنشان کردند: حدود بیست سال پیش مقاله مفصلی درباره مبارزه با فساد نوشتم. من هم آنجا گفتم مبارزه با فساد نیاز به پیگیری دارد، همانطور که این داستان ها و افسانه ها می گویند: «اژدهای هفت سر، یک سر را بزن، شش سر دیگر زنده است و آن طرف کار می کند»، باید با آن مبارزه کرد. از همه طرف اگر دولت ها و مسئولان محترم از آن روز پیگیر این قضیه بودند امروز وضعیت بهتری داشتیم. خوب حالا خدا را شکر دولت مردمی، مجلس انقلاب امید است که این مبارزه با فساد را ادامه دهند.

به همین دلیل متن فرمان هشت ماده ای راهنمای انقلاب اسلامی خطاب به سران قوای سه گانه در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی به شرح زیر یادآور می شود:

” به نام خدا

آقایان محترم، رهبران محترم سه قوه، تأیید شما را دارم

تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و تدوین طرح مبارزه با مفاسد اقتصادی که هم قوه مجریه و هم قوه قضاییه به آن متعهد شده اند، عزم جدی مسئولان را برای اقدام در این زمینه ضروری و ضروری است. حیاتی حکومتی که به الگوبرداری از نظام علوی افتخار می کند، باید همواره وظیفه بزرگ خود را در کاهش فاصله طولانی با نظام آرمانی علوی و اسلامی بداند و این جهاد مستلزم اخلاص و عزم تزلزل ناپذیر است. جمهوری اسلامی که هدف و فلسفه دیگری جز خدمت به مردم و برافراشتن پرچم عدل اسلامی ندارد، نباید در این راه مورد غفلت قرار گیرد. رفتار قاطعانه و منصفانه علوی را باید در نظر داشت. و بر کمک و حمایت الهی از افرادی که برای عدالت و انصاف ارزش قائل هستند حساب کنید.

نامگذاری سال جاری به نام مبارک «رفتار علوی» فرصت مناسبی برای شما برادران عزیز است تا به خط بهداشت و درمان نظام که بحمدالله در سالهای اخیر همواره تلاش کرده است، نگاهی نو و سازمان یافته به خود ببخشید. با همکاری و اتحاد، افق را در برابر چشمان آن ملت اصیل و مؤمن روشن تر و شفاف تر بگردان.

امروز کشور ما تشنه فعالیت اقتصادی سالم، ایجاد شغل برای جوانان و سرمایه گذاری مطمئن است. و همه اینها مستلزم فضایی است که سرمایه گذار، صنعتگر، دارایی کشاورزی، مبتکر علمی، جویای کار و همه اقشار از سلامت و امنیت ارتباطات، دولت ها و اعتماد و صداقت سرمایه گذاران و اقتصاد اطمینان داشته باشند. مدیران، و احساس امنیت و آرامش. اگر دست مفسدان و سوء استفاده کنندگان از امکانات دولتی قطع نشود و مستضعفان و انحصار طلبان دوری نشوند، سرمایه گذاران، تولیدکنندگان و جویندگان کار همگی احساس ناامنی و ناامیدی می کنند و برخی از آنها به استفاده غیرقانونی ترغیب می شوند. و وسایل غیر قانونی

ریشه یابی ریشه مفاسد مالی و اقتصادی و اقدام قاطع در این زمینه مستلزم اقدام همه جانبه هر سه قوه به ویژه مجریه و قضاییه است. قوه مجریه باید با نظارت سازمان یافته و دقیق و بی رحمانه از بروز و رشد فساد مالی در نهادها جلوگیری کند و قوه قضائیه با استفاده از کارشناسان و قضات قاطع و خالص، مجرمان، خائنان و عناصر آلوده را از سر راه تعالی کشور دور نگه دارد. بدیهی است که نقش قوه مقننه در وضع قوانین تسهیل کننده راهکارهای قانونی و نیز در انجام وظیفه نظارتی بسیار مهم و مؤثر است.

باید چند نکته را به آقایان و دست اندرکاران کشور که می توانند در مبارزه با مفاسد مالی ایفای نقش کنند اشاره کنم:
1- با شروع مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمه ها و به تدریج فریادها و فریادهای مخالفت با آن به گوش می رسد. این ایرادات عمدتاً از جانب کسانی خواهد بود که از این کار بزرگ رنج می برند و طبیعی است که شریران مخالف آبادانی ملت و کشور و یا ساده اندیشانی که تحت تأثیر پیشنهادهای آنان قرار گرفته اند، با آنها موافق باشند. این مخالفت ها نباید عزم شما را زیر سوال ببرد. به رهبران خیرخواه قوای سه گانه بیاموزید که مدارا در مبارزه با فساد نوعی همدستی با افراد فاسد است. اعتماد عمومی به نهادهای دولتی و قضایی در گرو عزم و اراده این نهادها در برخورد با مجرمان و متخلفان است.

2- ممکن است برخی به اشتباه تصور کنند که مبارزه با مفسدان و سوء استفاده کنندگان از ثروت ملی باعث ناامنی اقتصادی و فرار سرمایه می شود. به این افراد توضیح دهید که برعکس، این مبارزه امنیت فضای اقتصادی و اطمینان کسانی را که می خواهند یک فعالیت اقتصادی سالم داشته باشند، تضمین می کند. تولیدکنندگان این کشور اولین قربانیان فساد مالی و اقتصاد ناسالم هستند.

3- کار مبارزه با فساد را هم در حکومت و هم در قوه قضائیه به افراد مورد اعتماد و امین بسپارید. دستی که می خواهد با نجاست برخورد کند باید پاک باشد و کسانی که می خواهند در جهت اصلاح عمل کنند باید فضیلت داشته باشند.

4- ضربه عدالت باید محکم و در عین حال دقیق و ظریف باشد. تهمت زدن به بیگناه و یا بین خیانت و خلاف و یکی دانستن گناهان صغیره با گناهان کبیره جایز نیست. کادرهای درستکار، شایسته و مددکار که بدون شک اکثریت کارگزاران قوای سه گانه کشور را تشکیل می دهند، نباید مورد سوء ظن و توهین قرار گیرند و یا احساس ناامنی کنند. چه خوب است که تشویق صالحان و بندگان نیز به عنوان یک وظیفه مهم شناخته شود و همچنین مبارزه با مفاسد و مفسدان.

5- دستگاه های نظارتی مختلف در سه قوه بازرسی کل کشور، اداره محاسبات و وزارت اطلاعات باید با همکاری صمیمانه نقاط آسیب دیده در گردش مالی و اقتصادی کشور را به درستی شناسایی و به مراجع قضایی و قضایی کمک کنند. همچنین مسئول رفع خسارت در هر مورد.

6- وزارت اطلاعات موظف است در چارچوب اختیارات قانونی خود، نقاط آسیب‌پذیر فعالیت‌های اقتصادی دولت کلان از قبیل: معاملات و قراردادهای خارجی و سرمایه‌گذاری‌های کلان، طرح‌های ملی و اقتصادی را پوشش دهد. و مراکز تصمیم گیری پولی کشور و ارائه اطلاعات به دولت و دستگاه قضایی به سلامت اقتصادی کمک می کند و به طور منظم به رئیس جمهور گزارش می دهد.

7- در مبارزه با فساد نباید تبعیض قائل شد. هیچ کس یا سازمانی نباید کنار گذاشته شود. هیچ شخص یا نهادی نمی تواند با نسبت دادن آن به من یا سایر مقامات کشور، خود را از مسئولیت مبرا کند. با فساد باید در همه جا و همه جا یکسان رفتار شود.

8- با این موضوع مهم و حیاتی نباید به عنوان شعار، تبلیغ و تظاهر برخورد کرد. به جای تبلیغات، آثار و فواید عمل باید آشکار باشد. به دست اندرکاران این امر تاکید کنید که به جای پرداختن به ریشه ها و مفاسد، به دنبال نقاط ضعف و اشتباهات کوچک نباشند و نکات اصلی را کنار نگذارند. هر گونه اطلاع رسانی به افکار عمومی که البته در جای خود ضروری است، باید عاری از اظهارات بی ملاحظه و تبلیغاتی باشد و آرامش و اطمینان افکار عمومی را در نظر داشته باشد.

از خداوند متعال اخلاص، جدیت و توفیق را برای خود و جنابعالی و همه مسئولین این امور مسئلت دارم و امیدوارم این اقدام با روحیه ایثار و فداکاری خرسند و گامی بلند در جهت رفاه و آسایش عمومی آماده سازد.

درود بر شما
سید علی خامنه ای
10 اردیبهشت 1380

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *