جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

چند تشکل صنفی و کارفرمایی در تهران فعال هستند؟

بر اساس گزارش ها بیش از 2300 تشکل صنفی و کارفرمایی در استان تهران فعال هستند که نسبت به سال گذشته 35 درصد افزایش داشته است.

به گزارش ای بی اس نیوز، تشکل های صنفی و کارفرمایی بازوان قوی و توانمند وزارت کار هستند که آموزش و توسعه آنها موجب افزایش بهره وری، ارتقای کیفیت تولید و بهبود عملکرد واحدهای تولیدی می شود.

اتحادیه های کارگری تشکل هایی هستند که با عضویت کارگران مشمول قوانین کار به منظور حفظ و توسعه منافع صنفی خود و فعالیت در چارچوب مقررات ملی تشکیل می شوند.

در حال حاضر اتحادیه های کارگری، شوراهای اسلامی کار و مجامع نمایندگی کارگران از مصادیق تشکل ها و تشکل های کارگری هستند. این سازمان ها درخواست ها و خواسته های کارگران از جمله قراردادهای کاری، دستمزد و حقوق، حق بیمه و معاملات را پیگیری می کنند. با مشکلات شرکت ها و مطالبات کارفرمایان در مقابل دولت نقش آفرینی می کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران در روزهای اخیر با تاکید بر نقش موثر تشکل های کارگری و کارفرمایی از فعالیت 2300 تشکل کارگری و کارفرمایی در استان تهران خبر داد.

به گفته ویس کرمی تعداد تشکل های صنفی و کارفرمایی نسبت به سال گذشته 35 درصد افزایش داشته است. وی پیش از این از وجود بیش از 3 میلیون و 500 هزار کارگر و 235 هزار کارگاه در استان تهران خبر داده بود.

بر اساس آمار بیش از 14 هزار تشکل صنفی و کارفرمایی در کشور فعال هستند که 11 هزار و 700 تشکل صنفی و بیش از 2700 تشکل کارفرمایی هستند.

گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از تعداد تشکل های صنفی طی سال های 1397 تا 1400 حاکی از آن است که تعداد نمایندگان کارگری با 6.8 درصد، شوراهای اسلامی کار با 6.6 درصد و مجلس شورای اسلامی. نمایندگان کارگری با 6.3 درصد بالاترین میانگین را دارند و نرخ رشد سالانه را نسبت دادند.

چند تشکل صنفی و کارفرمایی در تهران فعال هستند؟

به گفته کارشناسان، حضور نمایندگان تشکل های صنفی و کارفرمایی در نهادهای تصمیم گیری از جمله سازمان تامین اجتماعی، شورای عالی کار، شورای عالی حفاظت فنی، شورای عالی اشتغال و مراجع حل اختلاف می باشد. موثر در پیگیری مطالبات و دفاع از حقوق جامعه صنفی و کارفرمایی.

حمید حاج اسماعیلی – کارشناس روابط کار در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: با توجه به تاکید وزارت کار بر اهمیت سه جانبه گرایی و مشارکت تشکل های صنفی و کارفرمایی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها، لازم است از ظرفیت تشکل ها بیشتر استفاده شود. نسبت به قبل.

وی معتقد است: واحدها و شرکت هایی که برای ایجاد اتحادیه یا تشکل صنفی و کارفرمایی اقدام کرده اند، در دفاع از حقوق و مطالبات کارگران و پیگیری و رفع مشکلات شرکت موفق بوده اند.

به گفته این کارشناس، روابط کار تشکل های صنفی و کارفرمایی دارای قابلیت های فراوانی است که می توان از آن برای آموزش نیروی کار، بهره وری و مدیریت شرکت ها، شناسایی کارگاه های غیرمجاز و واحدهای فعال و نیمه فعال تعطیل استفاده کرد.

در حال حاضر اطلاع از تعداد کارگران و بنگاه های اقتصادی کشور، شناسایی کارگاه های غیرمجاز، شناسایی بنگاه های راکد و غیرفعال، آموزش نیروی کار، نظارت بر تقاضای نیروی کار و مشکلات حقوقی شرکت ها از جمله مشکلاتی است که نیازمند ایجاد اتحادیه های کارگری و تشکل های کارفرمایی بیش از هر زمان دیگری.

به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس اصل ۱۳۱ قانون کار و در اجرای اصل ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، در راستای حفظ حقوق و منافع مشروع و قانونی و بهبود شرایط اقتصادی، کارگران و کارفرمایان در یک حرفه یا صنعت می توانند اتحادیه های کارگری تشکیل دهند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *