ای بی اس نیوز/مرکزی مدیر HSE کارخانه واگن سازی پارس مپنا گفت: سال گذشته 750 میلیون یورو از طریق تولید واگن پارس در کشور صرفه جویی شد.
امین اسلام پناه در 14 اردیبهشت 1402 در بازدید رسانه ای از کارخانه واگن سازی پارس مپنا در اراک گفت: عملیات اجرایی و ساخت این کارخانه با هدف تبدیل شدن به مرکز تولید واگن در خاورمیانه از سال 1353 آغاز شد. و سرانجام این شرکت در سال 1363 راه اندازی شد.
وی با اشاره به اینکه این کارخانه در دهه 60 به دلیل جنگ بخشی از ظرفیت خود را صرف پشتیبانی از جنگ کرد، گفت: این واحد صنعتی در سال 65 مورد بمباران دشمن قرار گرفت و 55 شهید تقدیم کشور و کشور شدند. ارتش.
وی با اشاره به محصولات تولیدی این کارخانه در سال های اخیر گفت: تولید واگن های شش محوره به عنوان اولین محصول این شرکت، واگن مسافری، بوژی، مترو، واگن ضلع کوتاه، مخزن سوخت و لوکوموتیو در این شرکت ساخته می شود. . بیش از 70 درصد واگن های شبکه ریلی کشور توسط شرکت واگن پارس اراک تولید می شود و سبد محصولات خوبی را در این شرکت شاهد هستیم.
اسلام پناه با تاکید بر اینکه واگن پارس مجموعه کاملی در تولید انواع واگن است، گفت: این کارخانه یکی از معدود کارخانه های دنیاست که ظرفیت ساخت انواع خودروهای ریلی را دارد و در حال حاضر نیز وجود دارد. 8 نوع واگن در خط تولید این شرکت قرار دارد، اما در سال 1382 با آغاز فرآیند واگذاری بنگاه ها به بخش خصوصی، مشکلات این کارخانه نیز آغاز شد. این شرکت بدترین دوران خود را در دهه 90 پشت سر گذاشت و حتی در یک سال میزان تولید به کمتر از 100 خودرو رسید.
وی با اشاره به واگذاری واگن پارس به مپنا در سال 1398، افزود: در همان سالی که واگن پارس به واحدی متوقف شد، به مپنا واگذار شد و پس از آن در سال 1400 با تولید 750 واگن رکوردار شد. کسب و کار شرکت از زمان تاسیس. برای سال 1401 دستیابی به ظرفیت اسمی بنگاه که تولید هزار واگن بود هدف گذاری شد که خوشبختانه پس از 40 سال محقق شد.
مدیر HSE کارخانه واگن پارس مپنا گفت: امروزه برای تولید یک واحد واگن تنها 10 درصد به کشورهای خارجی وابسته هستیم که تامین این 10 درصد نیز با چالش هایی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه پارس واگن در سال گذشته حدود 2 هزار میلیارد تومان گردش مالی داشته که این رقم در سال 1388 148 میلیارد تومان و در سال 1400 بالغ بر 1200 میلیارد تومان بوده که البته تنها 10 درصد سود و درآمد حاصل از این درآمدها به دست می آید. این کارخانه با وجود سود کمتر نسبت به سایر کارخانه های استان مانند شرکت آلومینیوم، یک کارخانه استراتژیک محسوب می شود و برای رسیدن به اهداف خود تلاش زیادی می کند.
اسلام پناه با تاکید بر اینکه سرمایه اصلی شرکت واگن پارس دانش دانش کارگران است، گفت: تجهیزات موجود در این کارخانه از نوعی است که شاید در کشور وجود نداشته باشد و افراد محدودی در این کارخانه توانایی دارند. برای کار با این تجهیزات و از این نظر نیروی کار فعال در کارخانه سرمایه بزرگی محسوب می شود. البته این نیروهای انسانی بسیجی در بلایای طبیعی کشور مانند زلزله سرپل ذهاب، سیل آهنگران شهرستان فراهان و سیل پلدختر و… حضور موثری داشتند.
وی در خصوص تعطیلی خط تولید لکوموتیو شرکت واگن پارس مپنا گفت: این کارخانه سالن تعطیل و متروکه را به سالن تولید لکوموتیو تبدیل کرد و امکان تولید یک واحد لوکوموتیو در ماه در این خط وجود داشت اما با وجود همه با تلاش و پیگیری، این سالن و این خط تعطیل و مجوز واردات لوکوموتیو مستعمل صادر شد.
وی با بیان اینکه خط لکوموتیوهای واگن پارس مپنا امروز از نظر دریافت سفارش به طور کامل تعطیل است، گفت: امروز دو شرکت خصوصی که سفارش تولید لکوموتیو با واگن پارس را داده بودند، سفارش خود را لغو کردند و این شرکت تنها برای نگه داشتن پرسنل تدابیری اتخاذ می کند. در این سالن فعال خط شاسی و بدنه لوکوموتیو را تولید و محصولات خود را انبار می کنند تا با ثبت سفارش، فرآیند تولید مجدداً راه اندازی شود تا حداقل تعدیل وجود نداشته باشد.
با اشاره به اینکه راه اندازی این خط 100 میلیارد تومان برای واگن های پارس هزینه داشته و امروز همه این سرمایه گذاری ها و 100 نفر دست نخورده مانده است اما اکنون محدودیت هایی برای واردات وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه واردات کور که متأسفانه ناشی از برخی بی احتیاطی های مدیریتی است، تأثیر شدیدی بر روند تولید خواهد داشت، گفت: کلید خط تولید در واگن پارس مانند راه اندازی کارخانه است و این کارخانه پیچیدگی و هزینه معین . از این ظرفیت عظیم نباید به راحتی گذشت.
وی بومی سازی محصول و قطعات را یکی از افتخارات واگن پارس دانست و افزود: امروزه تامین کنندگان محصولات جانبی واگن پارس از این افتخار برخوردارند و شرکت های اقماری از خروج ارزها از کشور جلوگیری کرده اند. سال گذشته 750 میلیون یورو به لطف تولید واگن پارس صرفه جویی شد.
اسلام پناه درباره تامین مواد اولیه گفت: بیش از 90 درصد مواد اولیه مورد نیاز شرکت از داخل تامین می شود. چرخ واگن در ایران تولید نمی شود و می توان سالانه 8 تا 10 هزار چرخ از اوکراین و چین خریداری کرد و با توجه به جنگ در اوکراین، تغییر خرید اوکراین به چین و نوسان قیمت ارز تاثیر گذاشته است. تامین این نیاز برای واگن های پارس و در واقع تغییر نحوه خرید از نرخ ارز دردسرسازتر است.
وی در خصوص تامین انرژی این کارخانه گفت: این کارخانه 4 مگاوات برق مصرف می کند. پارسال 40 درصد از مصرف برق کاسته شد و با هزینه 50 میلیارد تومان سقف سالن ها عوض شد تا در طول روز نیازی به روشنایی نداشته باشیم.
مدیر HSE کارخانه واگن سازی مپنا پارس گفت: امروز بیش از 200 شرکت به صورت ماهواره ای با واگن های پارس همکاری می کنند.
انتهای پیام