رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرندک) گفت: با توجه به سرعت بالای روند شهرنشینی در ایران، برگزاری نمایشگاه و همایش شهر هوشمند می تواند برای توسعه ایده های جدید و کمک به توسعه شهر هوشمند بسیار مفید باشد. مدیریت شهری کشور
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدحسن زاده گفت: جمعیت شهری ایران از حدود 32 درصد در اوایل دهه 1330 به حدود 75 درصد در اواخر دهه 1390 رسید که این رشد نشان دهنده تغییراتی با شتابی برابر یا بالاتر از روند جهانی شهرنشینی است. این در حالی است که حدود نیمی از جمعیت کشور در چندین شهر پرجمعیت در سراسر کشور زندگی می کنند. از سوی دیگر با توجه به توسعه سریع و افزایش ناگهانی جمعیت شهرهای بزرگ، چالش های فراوان دیگری از نظر زیرساخت ها، اسکان، اشتغال و تعامل در شهرها به ویژه شهرهای بزرگ وجود دارد.
به گفته وی، پاسخگویی به این چالش ها نیازمند توجه جدی به شهر هوشمند و بهره برداری از مزیت های آن برای ارتقای کیفیت زندگی و افزایش پایداری شهرها است. نمایشگاهها و همایشهای دورهای بهعنوان بردار ملی و بینالمللی برای برجستهسازی اقدامات انجامشده و افزایش تعامل فعالان شهر هوشمند در مسیر همافزایی و همکاری در نظر گرفته میشود.
وی ادامه داد: چهارمین نمایشگاه و همایش شهر هوشمند ایران که از 20 تا 23 تیرماه برگزار می شود، تلاش می کند بستر مناسبی را برای تعامل بین بازیگران شهر هوشمند، مدیران شهری، صنعت گران، اندیشمندان و صاحب نظران و همچنین دانش بنیان ها فراهم کند. برای تکمیل پازل شهر هوشمند در حومه شهر. در این نمایشگاه و همایش از یک سو فضایی برای نمایش دستاوردها، فناوریها، تکنیکها و ابزارهای پیادهسازی شهر هوشمند و از سوی دیگر امکان تحلیل علمی و معرفی آخرین متدولوژیها وجود دارد. ، یافته های علمی و دیدگاه های دانشگاهی. . در این میان توجه ویژه ای به ایده پردازی، استارت آپ ها و نوآوری های نسل جوان شده است. در واقع می توان گفت که چهارمین نمایشگاه و همایش شهر هوشمند ایران تلفیقی از علم و عمل را ارائه می کند تا بستری مناسب برای توسعه مفهومی و عملیاتی شهر هوشمند در ایران ایجاد کند.
رئیس کمیته علمی همایش شهر هوشمند ایران بر استفاده از همه ظرفیتهای ملی کشور در این زمینه تاکید کرد و گفت: بهرهگیری از دیدگاههای دانشگاهیان، آشنایی و ارائه ابتکارات و خلاقیتهای نسل جوان نوآور، انتقال آموختهها از شهرهای مختلف، معرفی و ارائه روش ها و تجربیات موثر از کشورهای مختلف از ویژگی های این رویداد ملی و بین المللی است. مسئولیت علمی این حادثه به پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرندک) نسبت داده شد. این پژوهشکده در نظر دارد با برقراری ارتباط قوی با جامعه علم و فناوری کشور، فضایی برای همفکری و راهکارهای ملی برای چالش های شهر هوشمند فراهم کند. چالش هایی مانند ادغام اقدامات، بلوغ فناوری، امنیت فیزیکی و معنایی داده ها، کاربر پسند بودن ابزارها و راه حل ها، چابکی و توانمندسازی ساختارها و فرآیندها، آموزش و پاسخگویی مدیران و شهروندان، مهارت ها مشخصات مناسب برای یک شهر هوشمند، بررسی ها و روش های انتخاب فناوری های مناسب و غیره در روزهای کنفرانس بررسی و توضیح داده خواهد شد.
حسن زاده افزود: دبیرخانه علمی زیر نظر شورای سیاسی برنامه هایی را در قالب همایش های تخصصی، میزگردهای تحلیلی، کارگاه های آموزشی، بررسی فناوری ها و ابتکارات و ایجاد شبکه علمی و تخصصی دعوت از نخبگان تدارک دیده است. جامعه علمی در هر یک از برنامه ها، خوشه های مختلفی مانند انرژی، حمل و نقل، مدیریت شهری، مراکز دانش و… با تأکید بر هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای هوشمند مورد توجه قرار میگیرند. فرآیند برنامه به گونه ای طراحی شده است که نتایج بحث ها، توضیحات، انتقادات و نظرات به صورت مناسب و سازماندهی شده به اطلاع جامعه اداری، اجرایی و علمی برسد. امیدواریم دستاوردهای دبیرخانه علمی در چارچوب کل نمایشگاه و همایش برای تحقق شهر هوشمند در ایران مفید و موثر باشد.
به گزارش ای بی اس نیوز، چهارمین نمایشگاه و همایش شهر هوشمند ایران 20 تا 23 تیرماه سال جاری در حرم امام خمینی (ره) برگزار می شود.
انتهای پیام