پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

آیا تشعشعات برج های مخابراتی بی خطر است یا مضر؟


حل مشکل آنتن دهی و تکمیل پوشش ارتباطی در شهرها و شهرک ها مستلزم ساخت دکل های مخابراتی توسط اپراتورهای ارتباطی است، فرآیندی که به طور مستمر توسط بدنه رگولاتوری مخابرات و موسسات تخصصی نظارتی بررسی و رصد می شود، اما عدم اطلاع رسانی ایمنی در این زمینه. وجود این دکل ها گاهی باعث شده تا اهالی محله های خاصی از نصب این دکل ها و تجهیزات آن جلوگیری کنند.

به گزارش ای بی اس نیوز، سایت ها و دکل های متحرک معمولا بر روی پشت بام منازل یا واحدهای اداری و تجاری شهری، پارک ها، دیوارها، خیابان ها، تقاطع ها، جاده ها و نزدیک جاده ها و قطارها در مسافت طولانی نصب می شوند و سایت را بر روی پشت بام ها نصب می کنند. خانه ها، با توجه به اینکه هیچ خطر رادیولوژیکی برای ساکنین ندارد، یکی از متداول ترین روش های مورد استفاده در جهان برای توسعه سریع شبکه ها می باشد.

استاندارد تشعشع سایت ها در سطح بین المللی شناخته شده است و اگر این تعداد بیشتر از آن باشد، سایت ناامن خواهد بود. در ایران این عدد 4 است و اگر میزان تشعشع از این عدد بیشتر شود، نصب سایت مجاز نخواهد بود. با این حال، بسیاری از مردم بر این باورند که تشعشعات دکل های متحرک یکی از مهم ترین عوامل ایجاد انواع سرطان است، اما این مشکل هنوز از نظر علمی ثابت نشده است و تحقیقات جدید در یک موسسه تحقیقاتی آلمانی نشان می دهد که نیاز به نگرانی در این زمینه وجود دارد. این منطقه، به ویژه هیچ تشعشعی از آنتن های تلفن همراه وجود ندارد.

در ایران در سال های اخیر، بروز این نگرانی ها باعث شده است تا مردم با نصب بی تی اس سیار در محله یا اطراف ساختمان خود مخالفت کنند. لذا این موضوع در دستور کار دولت قرار گرفته و توجه ویژه ای به کاهش خطرات امواج الکترومغناطیسی از جمله امواج سرگردان شده است. در همین راستا ایستگاه های ثابت اندازه گیری تشعشعات غیریونساز تا فرکانس 18 گیگاهرتز در مناطق حساس تهران اعم از بیمارستان ها، مدارس و خانه های سالمندان نصب و اجرا شده است تا تشعشعات رادیویی و مایکروویو توسط کنترلر کنترل شود. . 24 ساعت شبانه روز، هر روز هفته.

بیشتر بدانید:

آیا باید نگران تشعشعات تلفن همراه باشیم؟ !

در همین راستا وزارت ارتباطات در تازه ترین گزارش خود به این مشکل اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد پوشش جامع ارتباطی در نقاط کور شهرها و شهرک ها، اپراتورهای ارتباطی نیازمند نصب دکل های مخابراتی و تجهیزات مربوطه هستند. اما گاهی اوقات به دلیل ذهنیتی که برخی از افراد نسبت به تشعشعات مضر این دکل ها دارند، اپراتورها مجاز به نصب دکل ها و تجهیزات ارتباطی در چهارخانه نیستند که طبیعتاً باعث ایجاد مشکل و عدم آنتن دهی در نقاط کور می شود که این مشکل را برطرف می کند. مشکل تنها با همکاری اهالی این محله ها حل می شود.

در عین حال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس وظیفه ذاتی خود، تشعشعات دکل های مخابراتی را به طور مستمر رصد می کند و این فرآیند همواره توسط نهادهای نظارتی تخصصی مانند سازمان انرژی اتمی بر اساس استانداردهای بین المللی با دقت و جدیت مورد بررسی قرار می گیرد. . زیرا حفظ سلامت مردم اولویت وزارت ارتباطات است.

خوشبختانه اندازه گیری میزان تشعشعات و نظارت دقیق آنها باعث شده است که میزان تشعشعات دکل های مخابراتی در سراسر کشور بسیار کمتر از استانداردهای جهانی باشد. بنابراین لازم است رسانه ها با اطلاع رسانی دقیق، نگرانی مردم از مضر بودن تشعشعات دکل های مخابراتی را برطرف کنند تا توسعه زیرساخت های ارتباط سیار در کشور به سرعت پیگیری شود.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *