جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

مهلت بانک مرکزی برای بانک های غیر فعال و تورم زا تا شهریور ماه / تخصیص 20 درصد مسکن


رئیس کل بانک مرکزی از مهلت شش ماهه بانک ها (تا شهریورماه) برای اصلاح اضافه برداشت بانک های غیرفعال خبر داد و تاکید کرد: اجرای دقیق و موثر سیاست های پولی به منظور کنترل نقدینگی و تورم با این بانک ها امکان پذیر نیست. حضور بانک های غیر فعال

به گزارش ای بی اس نیوز، رئیس این بانک در دیدار همیشگی خود با مدیران عامل بانک ها، اصل اجرای شعار سال با محوریت کنترل تورم و رشد تولید را بر عهده بانک مرکزی و بانک مرکزی دانست. نظام بانکی گفت: برای اجرای شعار امسال به ویژه موضوع کنترل تورم که از وظایف بانک مرکزی است، مهمترین معیار و متغیر بر اساس شرح وظایف بانک است. اجرای دقیق سیاست های پولی و کنترل نرخ ارز.

رئیس شورای ارز و اعتبار بر لزوم هماهنگی همه نهادها برای کنترل تورم و نقدینگی تاکید کرد و خاطرنشان کرد: در سال 1401 با اجرای سیاست های پولی و اعتباری موثر بانک مرکزی، رشد نقدینگی کشور 9 درصد کاهش یافت. نکته ها. در مقابل 1400 در 30 درصد اما با احتساب نرخ تورم 46.5 درصدی می توان گفت که نرخ رشد واقعی نقدینگی منفی بوده و حجم واقعی نقدینگی اقتصاد کشور نیز کاهش یافته است. در نتیجه این روند، رشد تورم در سال گذشته عمدتاً ناشی از انتظارات تورمی، جو روانی، نوسانات نرخ ارز و برخی عوامل مؤثر بر افزایش هزینه‌های تولید بنگاه‌ها بوده است.

دکتر فرزین خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم نرخ تورم را در سال جاری کنترل کنیم یکی از متغیرهای کلیدی در آن مسیر کنترل نرخ ارز است. بنابراین اگر بتوانید نرخ ارز را مدیریت کنید، می توانید افزایش نقدینگی را نیز کنترل کنید.

وی افزود: همچنین هدف گذاری برای رشد نقدی در سال جاری، نرخ رشد 25 درصدی است که با توجه به هدف رشد نقدی 30 درصدی در سال گذشته، می توان به این هدف برای امسال دست یافت.

توسعه و تعمیق مرکز مبادلات ارز و طلا برای تثبیت نرخ ارز

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تامین 65 میلیارد دلار ارز از سوی بانک مرکزی در سال گذشته در خصوص سیاست های ارزی در سال جدید گفت: در راستای «ثبات سازی نرخ ارز» در سال جاری، برنامه ریزی های مشخصی برای گسترش و تعمیق مرکز مبادلات و وجود طلا وجود دارد و در این راستا بانک مرکزی در نظر دارد تا تمامی ابزارهای ممکن در این مرکز مانند صندوق تثبیت پولی، اوراق قرضه ارزی، صرافی ها را طراحی و استفاده کند. ، و غیره.

به گفته رئیس کل بانک مرکزی، صندوق تثبیت پولی متولی تنظیم و ثبات بازار ارز پس از تصویب شورای ارز و اعتبار کار خود را آغاز می کند.

وی با اشاره به آثار و نتایج ایجاد حساب های ارزی در بانک ها برای تسهیل دسترسی شهروندان به نیازهای ارزی و متعاقب آن کاهش فعالیت های دلالی و سفته بازی ارزی، گفت: اجرای برنامه ایجاد حساب های ارزی در شبکه بانکی و تسهیل روند کار. انتقال تراکنش های ارزی مردم به صورت اسکناس در چارچوب نظام بانکی در نتیجه شاهد آرامش نسبی در بازار ارز هستیم و امیدواریم با ظرفیت ایجاد شده و برنامه های اجرا شده توسط بانک ها افزایش استقبال مردم و فعالان اقتصادی برای واریز قبوض به شبکه بانکی، بستری برای افزایش سپرده‌های ارزی و ایجاد اعتماد متقابل فراهم می‌شود.

عالی ترین مقام بانک مرکزی درباره یکی از سیاست های در دست اقدام برای توسعه و افزایش حجم سپرده های ارزی در شبکه بانکی کشور گفت: در حال بررسی تعیین نرخ سود معین و مناسب برای سپرده های ارزی هستیم.

فرزین همچنین گفت: از نیمه اول اردیبهشت ماه سال جاری طرح جدید بانک مرکزی را برای حواله‌ها راه‌اندازی می‌کنیم، زیرا در روند موجود مشکلاتی وجود دارد که باید اصلاح شود تا شفاف‌سازی شود.

فرصت شش ماهه برای بانک های غیر فعال

در ادامه این جلسه، رئیس شورای پول و اعتبار بر لزوم کنترل اضافه برداشت بانکی تاکید کرد و گفت: میزان اضافه برداشت برخی بانک ها از بانک مرکزی قطعا قابل قبول نیست و بانک هایی که در این زمینه شکست می خورند. منطقه برای تعیین تکلیف باید مشمول «قاعده و فرآیند انتقالی» باشد. آنها خواهند بود.

فرزین افزود: همانطور که بارها اشاره کرده ام این میزان اضافه برداشت عمدتا ناشی از وضعیت و عملکرد چند بانک است و طبیعتا در این شرایط که بخشی از شبکه بانکی کشور است امکان پذیر نیست. اجرای صحیح و موثر سیاست های کنترل تورم در کشور.

رئیس کل بانک مرکزی در ادامه از فرصت شش ماهه بانک مرکزی به برخی بانک های غیرفعال (تا شهریور ماه) برای اصلاح اضافه برداشت خود خبر داد و گفت: بانک های غیرفعال شش ماه فرصت دارند تا مشکل اصلی خود را برطرف کنند که این مشکل منفی است. تاثیر بر شاخص های کلان اقتصادی

فرزین خاطرنشان کرد: اگر بانکی همچنان ناراضی است و در عین حال می خواهد به فعالیت خود ادامه دهد باید نسبت به تعیین تکلیف و انحلال این بانک اقدام کنیم. البته اکثر این بانک ها دارای دارایی های مناسبی مانند املاک و غیره هستند و از این رو هیات مدیره این دسته از بانک ها باید عزم لازم را برای رفع فوری این مشکل نشان دهند.

رئیس شورای پول و اعتبار به مشکلات سهامداری برخی بانک ها اشاره کرد و گفت: چند بانک مشکل سهامداری دارند و در حال مذاکره برای حل آن هستیم. البته این مشکل شامل تعدادی از بانک های خصوصی و دولتی می شود.

مسئولیت هیات مدیره در مشکلات بانک ها

فرزین خطاب به مدیران عامل بانک ها گفت: تا جایی که به برخی بانک ها مربوط می شود مشکل اصلی مدیریت این بانک ها است و باید سریعا این مشکلات را حل کنند. با توجه به رشد 33.9 درصدی پایه پولی در دوره 11 ماهه سال 1401، حدود 32.7 درصد آن ناشی از افزایش بدهی شبکه بانکی به بانک مرکزی بانک به دلیل افزایش اضافه برداشت آنها از بانک مرکزی بوده است. بانک به همین دلیل امسال باید این نارضایتی را برطرف کنیم و بخش اصلی حل این مشکل بر عهده هیات مدیره و مجمع عمومی بانک ها است.

وی افزود: در تلاش هستیم در سال جاری در مورد برخی از شرکت های دولتی که حسابشان به بانک مرکزی واریز شده است، تصمیم گیری کنیم چرا که این مشکل انقباض پولی شبکه بانکی را تشدید کرده و بر عدم تعادل برخی بانک ها تاثیر گذاشته است. . البته این مشکل با راه حل هایی که ما پیدا کرده ایم قابل حل است.

اختصاص 20 درصد تسهیلات شبکه بانکی به مسکن

رئیس کل بانک مرکزی همچنین با اشاره به اعطای تسهیلات بانکی به حوزه مسکن خاطرنشان کرد: طبق قانون باید 20 درصد از تسهیلات شبکه بانکی کشور به حوزه مسکن اختصاص یابد. برآورد من این است که امسال با توجه به هدف رشد 25 درصدی نقدینگی، طبیعتاً حدود 1600 تا 1700 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید توسط شبکه بانکی پرداخت خواهد شد که 20 درصد آن به بخش مسکن در حدود 320 تا 340 اختصاص خواهد یافت. میلیارد.

وی با اشاره به نرخ رشد منفی بخش مسکن در سال گذشته و تاثیر آن بر شاخص های کلان اقتصادی، گفت: در صورت افزایش اعطای تسهیلات بخش مسکن در شبکه بانکی، قطعا این مشکل بر نرخ رشد این بخش در حوزه مسکن تاثیرگذار خواهد بود. اقتصاد کلان نیز.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: بیشترین تولید و ساخت مسکن در طرح نهضت ملی مسکن برای اقشار پایین جامعه است. لذا امیدوارم بانک ها در این زمینه توجه لازم را داشته باشند تا در پایان سال جاری عملکرد بهتری در اعطای تسهیلات داشته باشیم و دستیابی به این هدف منجر به ارتقای سطح چاه شود. – از دهک های کم درآمد کشور بودن

لزوم توجه ویژه بانک ها به وام های رهنی

فرزین همچنین تمدید بخشنامه پرداخت وام و سپرده مسکن تا شهریورماه را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: مدیران عامل بانک ها باید دقت زیادی در پرداخت این تسهیلات به مستاجران در تمامی شعب خود داشته باشند تا از این طریق در حل و فصل مسکن کمک های لازم صورت گیرد. ممکن است مشکلات اجاره وجود داشته باشد. .

رئیس کل بانک مرکزی درباره کفایت سرمایه بانک ها نیز گفت: در حال حاضر بانک ها کفایت سرمایه بهینه را ندارند و بانک ها باید تلاش کنند مذاکرات لازم را با مجامع خود در این زمینه داشته باشند.

وی افزود: البته ما نیز حل این مشکل را در دستور کار خود داریم و سعی کرده ایم با اتخاذ تدابیر موثری به افزایش کفایت سرمایه بانک ها کمک کنیم. زیرا اگر بخواهیم وضعیت نظام بانکی را بهبود ببخشیم یکی از مهم ترین کارها ارتقای کفایت سرمایه بانک هاست.

در این جلسه معاونان اقتصادی، نظارت، ارز و فناوری های نوین بانک مرکزی به ارائه مروری بر اقدامات خود در یک سال گذشته و برشمردن مهمترین برنامه های خود برای آینده در سال جاری پرداختند. بر این اساس برخی از مدیران عامل بانک ها نیز به بیان دیدگاه های خود در خصوص مسائل روز بانکی پرداختند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *