گزارش اخبار اقتصادتحرکات اسرائیل علیه ایران پس از آذربایجان دیروز به مرزهای کشورمان هم رسید سفارت این رژیم در ترکمنستان نیز باز شد.
حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس اخبار اقتصاد گفت ؛ وی ادامه داد: اسرائیلیها میخواهند علیه ایران عمق استراتژیک ایجاد کنند، ایران و رژیم صهیونیستی به سمت تنش حرکت میکنند، اگر ایران و غرب در آینده نزدیک به سمت کاهش تنش حرکت نکنند، شرایط برای شروع جنگ اسرائیل فراهم است.
گفتگوی کامل حشمت الله فلاحت پیشه با اخبار اقتصاد به خواندن ادامه دهید؛
***********
حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با اخبار اقتصاد بهه با اشاره به تحرکات اخیر اسرائیل و آذربایجان گفت: منطقه در حال حرکت به سمت حل و فصل واقعی است. این آرایش دارای دو انتهای مخالف در منطقه است که یک قسمت آن تنش و قسمت دیگر آرامش است. دو جریان در این منطقه شکل گرفته است که تا به حال دیده نشده است. از یک سو عربستان و کشورهای نزدیک به آن تنش زدایی را رهبری می کنند و از سوی دیگر رژیم صهیونیستی که تنش ها را تشدید می کند.
هدف اصلی عربستان سعودی برقراری ارتباط با ایران است
وی ادامه داد: جنبش رادیکال در تل آویو می خواهد تنش های خود را با ایران و بازیگرانی مانند افزایش دهد. آمریکا این تنش ها را ایجاد کند. این دو جریان تنش و آرامش بی ربط نیستند. این بدان معناست که عربستان سعودی و متحدانش اهداف متفاوتی برای کاهش تنش با ایران دارند. در رأس اهداف آنها حذف منافع ریاض و متحدانش از حوزه تنش های احتمالی است.
به گفته این نماینده سابق مجلس، عربستان و متحدانش، تنش ایران با اسرائیل و تنش غیرمستقیم ایران با آمریکا آنها آن را اجتناب ناپذیر می دانند و سعی می کنند منافع خود را از آتش احتمالی اعتراضات تهران، تل آویو و واشنگتن محافظت کنند.
فلاحت پیشه با بیان اینکه در تنش زدایی با عربستان در حالی که منافع اقتصادی برای ایران اولویت است، منافع اقتصادی آخرین اولویت برای سعودی ها است، گفت: اما از سوی دیگر، روند افراطی در قدرت رژیم صهیونیستی تلاش می کند تا بر آن پیروز شود. امنیت. در منطقه؛ مشکلات امنیتی خود را با زور حل کند.
فرصت طلبی اسرائیل از تنش بین آمریکا و چین؟
وی افزود: صهیونیست ها پیش بینی می کنند آمریکایی ها در راستای چالش هژمونیک با چین به دنبال انتقال نظامی به شرق و دریای چین باشند. بنابراین، در صورت بروز چالش احتمالی با ایران، تلاش میکنند پای آمریکاییها را اینجا نگه دارند. از پشتیبانی Centcom برخوردار باشید.
رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: پس از اینکه ایران و آمریکا نتوانستند به سمت تنش زدایی حرکت کنند و موضوعاتی مانند برجام از دستور کار خارج شد؛ صهیونیست ها قصد دارند با جنگی محدود عمق استراتژیک ایران در منطقه را هدف قرار دهند. زیرا معتقدند با وجود همه سیاست های اسرائیل و آمریکا، عمق استراتژیک ایران در حال گسترش است.
شرایط برای شروع جنگ اسرائیل فراهم است اگر…
وی افزود: تحرکات دیپلماتیکی که در آذربایجان و ترکمنستان انجام می شود به همین سمت است و اسرائیلی ها می خواهند عمق راهبردی علیه ایران ایجاد کنند. ایران و رژیم صهیونیستی به سمت تنش پیش می روند. اگر ایران و غرب در آینده نزدیک به سمت کاهش تنش حرکت نکنند، شرایط برای شروع جنگ اسرائیل فراهم است.
فلاحت پیشه گفت: در عین حال نیروهای تحت امر ایران بیکار نمی نشینند و اگر به این نتیجه برسند که اسرائیل به حملات پراکنده پایان می دهد و حملات نامحدودی را علیه مواضع آنها انجام می دهد، با چالش جهانی مواجه خواهیم شد. نتانیاهو و افراط گرایان اسرائیل می دانند که برای غلبه بر چالش های داخلی به یک جنگ خارجی نیاز دارند.
ایران باید به آمریکا پیام بدهد
این تحلیلگر مسائل بین الملل در پاسخ به این سوال که ایران در این شرایط چه باید بکند، گفت: جمهوری اسلامی ایران باید پیام های جدی به آمریکا بدهد. با توجه به اینکه در صورت اقدام رژیم صهیونیستی علیه تهران، ورود آمریکایی ها به جنگ ممکن است مانع اجرای سیاست نظامی و دفاعی گذشته ایران شود.
وی افزود: هر منطقه لجستیکی که از اسرائیل حمایت کند برای ایران هدف است و حتی تنش زدایی با کشورهای عربی نیز مانعی برای سیاست دفاعی منطقه ای ایران نخواهد داشت. در حال حاضر کشوری مانند عربستان سعودی با کاهش تنش با ایران، شاخص اقتصادی خود را بهبود بخشیده است.
ایران نباید امتیازات جدیدی به چین بدهد
فلاحت پیشه ادامه داد: ایران نیز باید یک قدم پس از هیئت ها، طرح های نوآورانه اقتصادی و امنیتی منطقه ای را در دستور کار قرار دهد. ایران و عربستان سعودی باید به گونه ای عمل کنند که در صورت ورود رژیم صهیونیستی به چالش های جدید، بدانند که این چالش کل منطقه را در بر خواهد گرفت.
نماینده اسلام آباد غرب در مجلس دهم با اشاره به نقش میانجی چین در تنش های منطقه ای گفت: چین به دنبال منافع خود است. چینی ها به کشورهای عربی اطمینان دادند که در چالش هژمونیک خود با ایالات متحده، آنها را در اردوگاه رقیب نخواهند دید. البته زمانی که امنیت ایران در خطر است، ملاحظات روابط با روسیه و چین نباید کشور را از مولفه های امنیتی خود منحرف کند.
وی افزود: به عبارت دیگر آنچه برای پکن مهم بود تنش زدایی بین ایران و عربستان بود و ایران نباید امتیاز بیشتری به آنها بدهد.