رئیس تیم مذاکره کننده ایران گفت: من شخصاً به توافق خوشبین هستم، اما با توجه به کارنامه ناخوشایند مردم ما در طرف مقابل، قطعا ساده لوح نخواهیم بود.
وی در پایان گفت و گو با خبرگزاری صداوسیما خاطرنشان کرد: ما به عنوان سربازان ملت ایران در این عرصه حضور و وظیفه داریم شبانه روز در پاسداری از مرزها و حقوق ملت خود تلاش کنیم. و برای تامین منافع مردم تلاش جدی کند. از خداوند می خواهیم که این ظرفیت را به ما عنایت فرماید تا نمایندگان شایسته ای از انسان های شریفی باشیم که همواره خود را به عنوان ملتی سربلند، فهیم و فهیم در عرصه های مختلف و در تحولات مختلف نشان داده اند. حق آنهاست که در مقابل قدرت هایی که مصمم به مقابله با این ملت هستند، حق خود را بگیرند و موانع و مشکلاتی را که برای پیشرفت کشور به ویژه جوانان ایرانی وجود دارد، برطرف کنند. امیدواریم بتوانیم مولفه های قدرت ملی را عنصر اقتدار در عرصه مذاکره قرار دهیم.
این دیپلمات ارشد در خصوص ترکیب هیات ایرانی گفت: در هفتمین دور مذاکرات رفع تحریمها از سوی وزارت اقتصاد، نفت و بانک مرکزی و دستگاههای ذیربط این وزارتخانه، نمایندگان دستگاههای ذیربط حضور داشتند. . امور خارجه و غیره او برای انجام اصلاحات و اقدامات لازم در وین با طرف مقابل درگیر شد.
وی در خصوص ادعای تاخیر و موضع حداکثری ایران گفت: موضع ما بر اساس توافقی بوده و هست که در سال 2015 بین ایران و 1+5 نهایی شد و نکات، ملاحظات و درخواستهای ما بر اساس این توافق است. مورد قبول هر دو طرف یکی از موضوعات اصلی این مذاکره این است که برای آمریکا که از توافق خارج شده و می خواهد به آن بازگردد، فراهم شود و شرایط لازم برای این امر مشخص شود. بنابراین ما نمی توانیم این توافق را نادیده بگیریم و فکر می کنم دیدگاه ما اصلا حداکثری نبوده و نیست.
رئیس تیم مذاکرهکننده ایرانی در وین خاطرنشان کرد: در ابتدا طرف مقابل در برابر دیدگاههای ایران مقاومت میکرد و دلیل منطقی و قانونی برای این رویارویی نداشت، اما مقاومت کرد. در نهایت موافقت کردند که نظرات ایران را که مبتنی بر اصول مشترک بود، لحاظ کنند، ما پروژه هایی داشتیم که به وین وارد کرده بود. برخی از این پیشنهادات پذیرفته شده، برخی دیگر اصلاح شده و طبیعی است که برخی در حال بحث و بررسی است. اگر دیدگاه ایران در سطح کارشناسی پذیرفته نشود، در سطوح بالاتر و مقامات ارشد مطرح می شود.
مانند هیئت های قبلی که در کوبورگ مستقر بودند، ما در آنجا اقامت نداریم
وی ادامه داد: مسئولیت اصلی ما که بر عهده نظام و مردم شریف است سنگین است. همه ما باید به آن توجه کنیم. ممکن است نقطهنظرها و حاشیههایی وجود داشته باشد، اما تلاش خودم این است که از همه همکارانم بخواهم از برخی مسائلی که میتواند بر روند کار و در نهایت اگر مسائلی به من و سایر موارد مربوط میشود، پرهیز کنند. ما همه سربازان این مملکت و انقلاب هستیم و باید جان خود را بدهیم چه رسد به اینکه از خودمان حرف بزنیم اما مردم حق دارند حقایق را بدانند و ما نزدیکتر و معتمدتر از مردم خودمان نداریم. . ما مانند هیئت های قبلی و با همان معیارهای هیئت های مستقر در کوبورگ زندگی نمی کنیم و این یک موضوع قطعی است. محل برگزاری کوبورگ است و هزینه اجاره مکان توسط اتحادیه اروپا پرداخت می شود و ایران در تامین مالی آن دخالتی ندارد.
مذاکره کننده ارشد ایرانی در پاسخ به این سوال که آیا وقفه یک هفته ای پس از دور هفتم و بازگشت هیات ها به پایتخت ها مفید است یا خیر، گفت: یک هفته عملا دیدگاه منطقی ما را پذیرفتند و در روزهای اخیر مذاکرات کارشناسی شده است. بین ایران و 1+4 صورت گرفته است.
وی در خصوص مواضع روسیه و چین گفت: روسیه و چین از ابتدا علناً موضع خود را اعلام کردهاند که دیدگاهها، مواضع و اصلاحات طرف ایرانی در پروژه دور ششگانه قابل مذاکره است و طرف مقابل باید به آن نگاه کند. دیدگاه آنها ایران بگوید و این را هم علنا و هم در مذاکرات بیان کرده است.
باقری فضای مذاکرات را بسیار جدی خواند و افزود: ضمن رعایت احترام متقابل و با توجه به اینکه طرفین خواهان توافق هستند، از 9 آذرماه جو جدی حاکم شده است. طبیعی است که هر طرف از موضع خود دفاع کند، اما در این مدت ندیده ام که رویکرد طرف های مختلف مذاکره کننده روند مذاکرات را مختل کند.
انتهای پیام/
نگاه ما به توافق اصلا حداکثری نبوده و نیست
رئیس تیم مذاکره کننده درباره اخبار منتشر شده از سوی رژیم صهیونیستی علیه برنامه هسته ای ایران گفت: خیلی عجیب نیست. گاهی با انجام اقدامات تروریستی و گاهی در جریان مذاکرات تلاش می کنند تاسیسات هسته ای ما را مختل کنند و این ماهیت تهاجمی رژیم صهیونیستی است که با تنش پیوند خورده و حیات آن ایجاد تنش است و هر بار که ایجاد می شود. روندی که باعث تثبیت آن شود، صهیونیست ها در هر منطقه از منطقه ما با آن مخالف هستند. طبیعی است که ایران هنگام بحث درباره اختلافات با قدرتهای جهانی ناراضی باشد و با نزدیکتر شدن به توافق، این ناراحتی بیشتر میشود.
باقری به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا گفت: «هفت یا هشت نقطه باز است. وی ادامه داد: در یکسری زمینهها مذاکراتی صورت گرفته است و در برخی بخشها توافق منعقد نشده است، مثلاً در برخی بخشها اقدامات هستهای توافق شده است، اما در این زمینه، موضوعات وین ششم باقی است. ممکن است مسائلی به دلیل دیدگاه ها و نظرات دولت جدید به وجود بیاید که ممکن است به بحث های عمومی اضافه شود، این موضوعات ممکن است در مرحله اول مورد توافق طرف مقابل قرار نگیرد و تبدیل به موضوع شود، بنابراین دو موضوع حل نشده داریم. که بخش اصلی آن محور مذاکرات ما در دوره آینده خواهد بود.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی باقری گفت: مذاکرات این دور سابقه چند ماهه دارد. ما وارث مجموعه ای از تلاش های انجام شده در نیمه اول امسال هستیم. زمانی که دولت جدید تشکیل شد، طبیعی بود که ما در موضوعات مختلف از جمله سیاست خارجی برنامه های متفاوتی داشته باشیم، اما در مورد مسائل مربوط به تعهدات بین المللی یا منافع ملی، یک نگاه کل نگر باید بتواند اجماع احزاب مختلف را دنبال کند. کشور. برای حکومت بر این عرصه.
باقری درباره اینکه آیا امکان توافق وجود دارد یا خیر، گفت: مذاکرات دو طرفه دارد و هر دو طرف باید شرایط پیشرفت مذاکرات را داشته باشند. آنچه برای طرف ایرانی مهم است این است که تیم ایران با تمام قوا به وین آمده و نظرات خود را در مورد موضوعات مختلف جمع بندی و اولویت بندی کرده و در صورت امکان در روزهای آینده برخی را ارائه و برخی دیگر را ارائه خواهد کرد. اینکه ما به چارچوبی که زیربنای توافق است پایبند بوده ایم. بیشتر از این که ما خود را بر اساس توافق 2015 قرار داده ایم. اما دیدگاه، رویکرد و جدیت آنها در تعیین موفقیت یا عدم موفقیت مذاکرات مؤثر است. من شخصاً به امکان دستیابی به توافق خوشبین هستم، اما با توجه به سوابق ناخوشایند مردم ما در طرف مقابل، قطعا ساده لوح نخواهیم بود.
باقری تصریح کرد: این صحبت ها شایستگی دارد. از جمله مدارک مبادله شده در سالهای گذشته؛ مثلاً قرارداد 2015 که با روی کار آمدن دولت ترامپ و اعمال تحریم های جدید علیه ایران از توافق خارج شد و ما نظرات خود را بر اساس توافق تنظیم کردیم که در سال 2015 یا 1394 نهایی شد. زیرا ما این کار را نکردیم. صرفاً برای بیان انتظارات بدون توجه به زمینه های مشترک. ما خواسته های خود را به گونه ای تنظیم کردیم که مبنای مذاکرات باشد و از 9 آذر مذاکراتی را که در چند ماه گذشته ارائه کرده بودیم انجام دادیم و نظر خود را در مورد نتیجه نهایی دور ششم نوشتیم و ارائه کردیم. . و ارائه او نشان داد که ما هم درگیر مذاکرات جدی هستیم و هم آماده رسیدن به توافق هستیم.
در این مدت رویکرد طرف های مختلف مذاکره کننده را ندیدم که روند مذاکرات را مختل کند.
رئیس تیم مذاکره کننده ایرانی در خصوص موضع خود در خصوص موضوع خروج ایران تصریح کرد: کسانی که این حرف را زدند، نمی دانم اظهاراتشان بر چه اساس بوده است. اما هفته گذشته دیدگاه طرف ایرانی را در مورد پیش نویسی که در وین نهایی شد اعمال کردیم و آن را به طرف مقابل تحویل دادیم، یعنی ایران مذاکرات را بر اساس این اصول و اولویت ها آغاز خواهد کرد و زمانی که به وین بازگشتیم. جلساتی بین ایران و +1 4 برای مذاکره مستمر بر اساس اسناد رد و بدل شده بین دو طرف برگزار می شود. یعنی هفته گذشته پای میز مذاکره آمدیم و طرف ایرانی دیدگاه خود را توضیح داد. طبیعی است که طرف مقابل بحث ها و اولویت های خود را بیان کند و در جریان گفتگو طبیعی است که برخی اختلافات در سطح کارشناسی حل شود و برخی باقی بماند که باید در سطوح عالی مطرح شود.
وی ادامه داد: در مذاکرات سعی شده از همه ظرفیت هایی که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر روند مذاکرات تأثیر گذاشته است استفاده کنیم، مانند دستگاه های اقتصادی ذیربط و سایر ارگان های مرتبط که می توانند به ارتقای مذاکره کنندگان و مذاکره کنندگان کمک کنند. نقش مهمی ایفا کند.” . چندین ماه است که با نمایندگان نهادهای اقتصادی در ارتباط دائمی بوده و از آنها در خصوص رفع تحریم ها مشاوره گرفته و آنها را در قالب اسناد قابل ارائه به طرف مقابل برای رسیدن به توافقی پایدار و مطلوب تنظیم می کنیم. توافق.
باقری تاکید کرد: در پایان مذاکرات شش وین درباره رفع تحریمها و اقدامات هستهای، چند موضوع حلنشده داشتیم. در این چرخه اگر مسائل حل نشود به مسائل قبلی اضافه می شود و این موضوعات به محور گفتگوی ما با طرف مقابل تبدیل می شود که قسمت اصلی مذاکرات است که در این مرحله به آن می پردازیم. در روزهای آینده
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز