رئیس پژوهشکده علوم دامی کشور گفت: محققان با هیدرولیز پرهای مرغ توانستند درصد پروتئین آن را از 40 درصد به 70 درصد برسانند و از این پر مرغ در خوراک طیور استفاده کنند. این اقدام می تواند میزان سویا مورد نیاز مرغداری ها را کاهش دهد و نیاز به واردات را کاهش دهد.
مختار مهاجر در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه در پژوهشکده علوم دامی وظیفه ما حل مشکلات صنعت طیور، شناسایی چالش ها و ارائه راهکارهای مقابله با آن است، اظهار کرد: در این پژوهشکده می توانیم مشکلات صنعت طیور را حل کنیم. این امر با ارائه مدل های فنی، علمی و فناوری انجام شد. در پژوهشکده علوم دامی
وی ادامه داد: یکی از این اقدامات بهینه سازی محصولات خوراکی از بقایای گیاهی و سرشاخه های باغی بود. به عنوان مثال در استان بوشهر حدود 300 هزار تن شاخه نخل داریم. همچنین در استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، یزد و کرمان توانستیم فرمولی را برای بهینهسازی خوراک دام طراحی کنیم که بر اساس آن بتوان از بقایای گیاهی برای خوراک دام استفاده کرد و علوفههای مشکلدار برخی از استانها را میتوان. حل شود.
رئیس پژوهشکده علوم دامی افزود: یکی دیگر از اقدامات این پژوهشکده فرآوری پر مرغ بود. محققان با هیدرولیز پرهای مرغ توانستند درصد پروتئین آن را از 40 درصد به 70 درصد برسانند و از این پر مرغ در خوراک طیور استفاده کنند. این اقدام می تواند میزان سویا مورد نیاز واحدهای مرغداری را کاهش داده و نیاز به واردات را نیز کاهش دهد.
وی گفت: سال گذشته در خصوص پرورش مرغ بومی دو منظوره گوشتی و مرغ تخمگذار اقداماتی انجام شد. این کار چند سالی است که در 6 استان انجام می شود و امروز یک نژاد مرغ بومی داریم که سالانه بیش از 220 تخم می گذارد.
مهاجر در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه 7 نژاد گاو و 27 نژاد گوسفند داریم که شناسایی آنها برای تولید و نحوه افزایش تولید بسیار مهم است، افزود: محققین توانستند مدلی متناسب با آن طراحی کنند. افزایش تولید و قرار دادن آن در گله های مردم. این طرح در استان های غربی و شرقی آذربایجان اجرا شده است و امکان افزایش راندمان باروری از 60 و 70 درصد به 90 تا 100 درصد وجود دارد. در واقع امید می رود بدون افزایش جمعیت و کاهش فشار بر مراتع بتوان تولید را افزایش داد.
رئیس پژوهشکده علوم دامی گفت: مرحله بعدی جوجه آرین لاین بود. امیدوارم با توجه به پرورشی که انجام داده ایم یک گونه تجاری از این لاین را برای سال 1402 رهاسازی کنیم تا دچار نقص تولید نشویم و راندمان تولید را افزایش دهیم.
وی افزود: ایستگاه دام دو منظوره در منطقه بابل داریم. طول عمر این گاوها 3 تا 4 سال بیشتر از گاوهای هلشتاین است که قرار است بین دامداران روستایی توزیع شود.
مهاجر در پایان گفت: در مورد زنبورهای عسل اقداماتی از قبیل توسعه و تصفیه، افزایش دوام و مقاومت در برابر بیماری ها انجام شده است.
انتهای پیام