رئیس وقت مؤسسه شرقشناسی شیکاگو، وقتی با چهارمین محموله الواح هخامنشی به تهران سفر کرد، درباره زمان بازگشت 5000 لوح هخامنشی که هنوز در اختیار این مؤسسه است، گفت: وزارت خزانهداری آمریکا میدهد. نظر نهایی، اما دلم روشن است. چون من هنگام انتقال الواح هخامنشی مراحل کار را یاد گرفتم اما نیاز به مجوز از دولت دارد و ما هیچ کنترلی روی این مجوز نداریم و فقط می توان گفت که در مسیر درستی حرکت می کنیم و سعی می کنیم کمک کنیم که لوح های دیگر مانند لوح های گذشته باشد. دو سال. .
اگرچه دو سال از آن اعلامیه می گذرد، اما ایران امیدوار است که اساتید و مؤسسه شرق شناسی در شیکاگو همچنان در بازگرداندن الواح باقیمانده هخامنشی به ایران کمک کنند. با این حال، با توجه به تحریم ها، بسته بندی و انتقال آن ها به ایران، نگرانی ها در مورد نحوه بیمه شدن تبلت ها همچنان وجود دارد.
انتهای پیام/
باستان شناسان این لوح ها را آرشیو بی نظیری از دوره هخامنشی می دانند. شاهرخ رزمجو، باستان شناس و محققی که نمونه هایی از الواح برگشتی را بررسی کرده است، گفت: اطلاعاتی که این لوح ها به دست می دهند عموماً در کتیبه های سلطنتی موجود نیست. این اطلاعات به نوعی پشت صحنه نظام اداری است که حکومت هخامنشی را دگرگون کرد. این مجموعه در واقع غنی ترین مجموعه هنرهای تجسمی هخامنشی است که از نظر هنری و باستان شناسی نیز بسیار حائز اهمیت است.
پس از اعلام مدیرکل حقوقی و املاک وزارت میراث فرهنگی مبنی بر ادامه بازگرداندن حدود پانزده اثر تاریخی به ایران تا قبل از پایان سال 1400، احتمال بازگرداندن برخی از الواح هخامنشی از ایالات متحده وجود دارد. -متحد به ایرانی.
تاخیر در بازگشت الواح هخامنشی به ایران که در سال 1383 و پس از انتقال سومین محموله رخ داد، به این دلیل بود که قبل از شروع برنامه ریزی برای بازگرداندن قسمت چهارم الواح به کشور، شکایت متوقف شد. پرونده ای موسوم به «جنی روبین» (شاکی پرونده الواح هخامنشی) علیه ایران تشکیل شده است که رویترز تاریخچه شکایت و سرنوشت الواح آن را اینگونه بیان کرده است: دانشگاه شیکاگو حفظ، مصادره و 71.5 میلیون دلار در غرامتی که به قربانیان آمریکایی بمب گذاری انتحاری در اورشلیم برای فروش این کتیبه ها و آثار تاریخی پرداخت شده است. بمب گذار انتحاری سال 1997 اندکی بعد از ظهر در مقابل یک مرکز خرید شلوغ منفجر شد و خود را منفجر کرد. در این حمله انتحاری پنج نفر کشته و 200 نفر زخمی شدند.
به پیگیری ای بی اس نیوز از سوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مبنی بر بازگشت احتمالی الواح باقیمانده هخامنشی از آمریکا پاسخ داده شد: بازگشت الواح هخامنشی در حال انجام است اما محدودیت های کرونا محموله چهارم کند بود. ، از بازگرداندن الواح باقیمانده هخامنشی در امان نمانده است، اما با همکاری اساتید و موسسه شرق شناسی شیکاگو، امید است به تدریج 17000 لوح و مهر هخامنشی به کشور بازگردانده شود که برخی از آنها “ممکن است” «تا پایان سال 1400 به ایران مسترد شود.» وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر این باور است که بازگرداندن الواح بر اساس احکام دادگاه آمریکایی، مانع قانونی نیست.
اما دادگاه عالی ایالات متحده که در ۲۳ مارس ۲۰۱۷ برگزار شد، مصادره و فروش الواح ایرانی هخامنشی را لغو کرد. قاضی حکم داد که این آثار به موسسه تحقیقات باستان شناسی شیکاگو اهدا شده است و هیچ هدف تجاری ندارد، بنابراین نمی توان آنها را مصادره کرد. با این حال، انتقال برخی از الواح هخامنشی به ایران حدود دو سال از حکم دادگاه به طول انجامید، زیرا ایران در انتظار بازگرداندن همه الواح هخامنشی بود. در واقع، OFAC، اداره کنترل دارایی های خارجی ایالات متحده، در سال 1783 مجوز بازگرداندن لوح هخامنشی به ایران را صادر کرد و 17000 قطعه و سفال دیگر در شیکاگو باقی ماند تا بعداً به ایران منتقل شود.
مطالعه فسیلها پس از پارافینزدایی در سال 1937 آغاز شد. رمزگشایی و خطنویسی برخی از قرصها پیچیده و کند گزارش شده است. مطالعاتی که قرار بود در مدت سه سال انجام شود، با شروع جنگ جهانی دوم قطع شد و پس از جنگ در سال 1945 از سر گرفته شد. نتایج مطالعات در هر دوره منتشر می شود. این تبلت ها تاکنون در چهار مرحله به ایران بازگردانده شده است. سال 1327 شمسی (179 قطعه)، سال 1329 شمسی (37000 قطعه)، سال 1383 شمسی (300 قطعه) و سال 1398 شمسی (1783 قطعه). تقریباً 17000 لوح دست نخورده هخامنشی و قطعاتی از الواح هخامنشی هنوز در اختیار مؤسسه شرقی شیکاگو است.
به گزارش ای بی اس نیوز، الواح یا الواح هخامنشی توسط باستان شناسان در سال 1313 در تخت جمشید کشف شد. این تبلت ها با موافقت دولت وقت ایران برای مطالعه به دانشگاه شیکاگو امانت داده شد. این قرص ها در 50 جعبه چوبی حاوی حدود 2000 جعبه مقوایی و چند چاه نفت آغشته به پارافین مذاب در تخت جمشید (پارسه، تخت جمشید) از طریق بوشهر به آمریکا ارسال شد. در این قرارداد آمده است که «ایران الواح گلی را برای رمزگشایی و خواندن به دانشگاه شیکاگو که در حال کاوش در تخت جمشید (پارسه، تخت جمشید) بود، تحویل خواهد داد.
دادگاهی در آمریکا ایران را به همکاری با نیروهای حماس متهم کرد و خواستار غرامت ۷۱.۵ میلیون دلاری برای خانوادههای قربانیان شد. هنگامی که ایران از پرداخت امتناع کرد، دادگاه ایالات متحده دستور مصادره آثار تاریخی ایران را به صورت امانت به مؤسسه شرق شناسی در دانشگاه شیکاگو صادر کرد و حکم به فروش آنها برای جبران خسارت داد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز