قیمت نفت روز دوشنبه به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای کاهش بیشتر تولید و انتظارات سرمایه گذاران از داده های اقتصادی جدید که از چین برای سنجش علائم بهبود تقاضا در این کشور منتشر می شود، افزایش یافت.
به گزارش ای بی اس نیوز، قیمت نفت برنت با ۶ سنت افزایش به ۸۶ دلار و ۳۷ سنت در هر بشکه رسید. قیمت معاملات نفت تگزاس اینترمدیت آمریکا با 40 سنت افزایش به 82 دلار و 56 سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص هفته گذشته چهارمین افزایش هفتگی متوالی خود را به ثبت رساندند که طولانیترین افزایش قیمت نفت از اواسط سال 2022 است، پس از گزارش ماهانه آژانس بینالمللی انرژی که پیشبینی میکرد تقاضای نفت در سال 2023 دو میلیون بشکه در روز افزایش یابد و به رکورد 101.9 میلیون بشکه رسید. در روز، پشتیبانی می شود.
با این حال، آژانس بین المللی انرژی در آخرین گزارش ماهانه خود هشدار داد که کاهش تولید اعلام شده توسط تولیدکنندگان اوپک پلاس می تواند کمبود عرضه نفت مورد انتظار در نیمه دوم سال را تشدید کند و به مصرف کنندگان و کسب و کارها آسیب برساند. .
افزایش قیمت صادرات نفت از خاورمیانه که بیش از نیمی از تقاضای آسیا را برآورده می کند، حاشیه سود پالایشگاه ها را کاهش داده و آنها را مجبور به جستجوی منابع از سایر مناطق کرده است. پالایشگاه ها همچنین تولید بنزین را پیش از اوج تقاضای سوخت در تابستان افزایش دادند، اما تولید گازوئیل را در میان کاهش حاشیه ها کاهش دادند.
تحلیلگران مالی ING در یادداشتی نوشتند: اگرچه قیمت ها بر اساس انتظارات عرضه ضعیف تقویت شده است، نگرانی ها در مورد چشم انداز تقاضا به وضوح همچنان قوی است.
این در حالی است که صادرات نفت شمال عراق به بندر جیهان ترکیه با گذشت سه هفته از تصمیم دادگاه بازرگانی بین المللی که آنکارا را به پرداخت خسارت به بغداد به دلیل صادرات غیرمجاز محکوم کرد، همچنان در حالت توقف قرار دارد.
تینا تنگ، تحلیلگر CMC Markets، گفت: سرمایه گذاران منتظر آمار تولید ناخالص داخلی سه ماهه اول چین هستند که در هفته جاری منتشر خواهد شد که باید برای قیمت کالاها مثبت باشد. درآمد شرکت های ایالات متحده همچنین می تواند بینشی در مورد جهت گیری سیاست فدرال رزرو و جهت دلار ارائه دهد.
بر اساس گزارش رویترز، دلار همراه با افزایش نرخ بهره در ایالات متحده تقویت شده و معاملات نفتی با این ارز را برای دارندگان سایر ارزها گرانتر کرده است.
انتهای پیام