بر اساس این گزارش خاور میانه iبیش از 130 عضو کنگره آمریکا در نامهای به جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی گفتند: «با توجه به تهدید فزاینده [ادعایی] ایران، برای کشورهای عضو و شهروندان اتحادیه اروپا، بورل باید به این موضوع به صورت فوری رسیدگی کند.
این نمایندگان تاکید کردند که شواهد زیادی در دسترس ایالات متحده وجود دارد که می تواند مبنایی برای شناسایی این سازمان به عنوان یک سازمان تروریستی فراهم کند.
در 13 آوریل، کلودیا تنی، نماینده جمهوری خواه کنگره، قطعنامه ای دو حزبی ارائه کرد که در آن از اتحادیه اروپا خواسته بود تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند. تنی نوشت: «مقابله با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از ضروری ترین موارد در دستور کار امروز امنیت ملی ما است. کنگره علیه کارزار سپاه متحد است… این نامگذاری فشار را افزایش می دهد و پیام روشنی به جمهوری اسلامی می دهد که اقدامات تروریستی انجام می دهد. [ادعایی] باید متوقف شود.”
در 18 ژانویه، پارلمان اروپا با 598 رای موافق در مقابل 9 رای موافق به لایحه ای رای داد که از اتحادیه اروپا خواسته شده بود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در گزارش سالانه سیاست خارجی و امنیتی خود به عنوان گروه تروریستی معرفی کند. پس از رای گیری، شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا تصمیم گرفت این اقدام را اعمال نکند.
نمایندگان مجلس نمایندگان ایالات متحده مدعی شدند که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله سرکوب معترضان حمایت کرده و در آن مشارکت داشته است. در ادامه این نامه آمده است: «ما از شما و همکارانتان در وزارت خارجه میخواهیم تصمیم بگیرید که سپاه را به طور کامل تحریم، مجازات و مشروعیتزدایی کنید تا از تهدیدات بیشتر علیه دموکراسی و آزادی در ایالات متحده، اروپا و سراسر جهان جلوگیری کنید.»
در سال ۲۰۱۹، یک سال پس از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا از توافق هستهای ایران و اجرای استراتژی «فشار حداکثری» بر تهران که شامل اعمال مجدد تحریمها بود، ایالات متحده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی (FTO) قرار داد. . این نامگذاری از آن زمان به نقطه گیر مهمی در مذاکرات برای احیای توافق هسته ای ایران، معروف به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تبدیل شده است.
آخرین فشار قانونگذاران آمریکایی بیش از یک هفته پس از آن صورت میگیرد که اکسیوس گزارش داد که ایالات متحده با شرکای اروپایی و اسرائیلی درباره طرحی برای توافق هستهای موقت با ایران که شامل لغو برخی تحریمها در ازای مسدود کردن بخشهایی از برنامه است، بحث کرده است. . هسته ای جمهوری اسلامی