بزرگترین پروژه ساخت مسکن در سال دوم اجرا مورد بررسی رئیس دولت سیزدهم قرار گرفت; در نشستی سه ساعته با حضور رئیس جمهور، مقامات دولتی و مسئولان مرتبط با حوزه مسکن، نقاط قوت و ضعف طرحهای ساخت مسکن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به برخی از مسئولان نسبت به ناکافی بودن این پروژهها هشدار داده شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، بررسی نقاط قوت و ضعف نهضت ملی مسکن روز گذشته با حضور رئیس جمهور انجام شد. سید ابراهیم رئیسی در ششمین جلسه شورای عالی مسکن که سه ساعت به طول انجامید دستور تسریع در اجرای پروژه های مسکن مهر را صادر کرد که مهمترین آن تامین زمین توسط دستگاه های دولتی و ایفای تعهدات نظام بانکی با پرداخت 20 درصد تسهیلات به مسکن مهر است. بخش و تامین مواد ارزان قیمت از طریق تولیدکنندگان سیمان و فولاد دخیل بود.
امسال نهادهای دولتی در تلاش هستند تا هدف دولت برای ساخت چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال را محقق کنند.
از مجموع 26 بانک و موسسه اعتباری که موظف به اعطای 360 میلیارد تومان وام به نهضت ملی مسکن هستند، 6 بانک تاکنون مجدانه کار کرده اند. این در حالی است که 20 بانک دیگر آمار عملکرد خود را در این زمینه ارائه نکردند.
دستگاه های متولی از جمله وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن نیز اقدامات لازم را برای تسریع در اتمام کار انجام داده اند. بنیاد مسکن که مسئولیت ساخت 400000 خانه در سال را بر عهده دارد، تاکنون 354000 خانه را در شهرهای زیر 25000 نفر، برخی از شهرها و شهرستان های بزرگ تکمیل کرده است.
شرکت های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی از جمله شرکت عمران شهرهای جدید و اداره کل راه و شهرسازی استان ها مسئولیت ساخت سالانه 600000 واحد را بر عهده دارند و هنوز آمار دقیق n در این بخش جمع آوری نشده است.
بیشتر بدانید
مسکن ملی در مرز میلیون واحد
اما بررسیها نشان میدهد که بیش از 900 هزار نفر ودیعه اولیه را پرداخت کردهاند و بیش از 500 هزار واحد در مراحل مختلف ساخت قرار دارند. قرار است در خرداد ماه امسال تعدادی از واحدهای نهضت ملی مسکن با برنامه ریزی یک تا دو ساله در شهرهای مختلف افتتاح شود.
واحدهای ساخته شده توسط بخش خصوصی نیز به کل تولید مسکن در کشور اضافه می شود. اگرچه به دلیل کسادی بازار مسکن، ساخت و ساز از اوایل دهه 1390 کاهش یافته است، اما در 6 ماهه اول سال گذشته 188 هزار واحد ساخته شده است. نوسانات قیمت مصالح ساختمانی، نبود نگاه روشن به بازگشت سرمایه در بازار مسکن، کاهش قدرت خرید متقاضیان مصرفی و کاهش معاملات از جمله مشکلات ساختمانی بخش خصوصی است.
هشدار رئیس جمهور برای برخورد با بی توجهی احتمالی برخی مدیران در طرح نهضت ملی مسکن از نکات قابل توجه ششمین جلسه شورای عالی مسکن بود. رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن به وزیر کشور و وزیر راه و شهرسازی دستور داد تا وضعیت استان های عقب مانده در اجرای سیاست های دولت در حوزه مسکن را بررسی کنند. 10 ردیف آخر جدول و در صورت کوتاهی در پیگیری، مسئولان مربوطه باید توبیخ شوند.
رئیسی همچنین به ضرورت جذب سرمایه بخش خصوصی برای ساخت و ساز مسکن پرداخت و وزرای راه و اقتصاد، رؤسای بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه را موظف به ارائه راهکارهای تامین مالی برای اجرای طرح مسکن کرد. قانون جهش تولید ظرف یک ماه برای تسریع در تکمیل آن وعده دولت برای بررسی و ارائه به شورای عالی.
در این جلسه علاوه بر بررسی مصوبات گذشته، 14 بسته جدید در حوزه های تامین مالی و کمک به دهک های اول تا چهارم، تامین مصالح ساختمانی و استقرار شهرک های جدید در سواحل جنوب کشور پیشنهاد شد. یک رویکرد اقتصادی دریا محور ارائه و بررسی شد.
در حال حاضر برآوردهای مختلفی از هزینه های ساخت مسکن انجام می شود. دولت سیزدهم در نظر دارد با اجرای طرح حرکت ملی مسکن، هزینه های ساخت و ساز را کاهش دهد. براساس اعلام مدیرعامل بنیاد مسکن، هزینه ساخت این واحدها در بافت فرسوده شهر تهران، خدمات مهندسی کمتر و عوارض شهرداری به متری 10 میلیون تومان رسید. اما بسته به کیفیت ساخت، آب و برق، امکانات، حقوق و … قیمت ها در نقاط مختلف کشور متفاوت است.
هدف دولت سیزدهم افزایش تولید مسکن در کشور به یک میلیون واحد در سال از طریق پروژه های دولتی و بخش خصوصی است. با توجه به زمان بر بودن پروژه های مسکونی، پیش بینی می شود در مدت چهار سال چهار میلیون واحد اجرا شود.
انتهای پیام