اتاق صنایع دستی ایران از افزایش جریمه جرایم جرایم مربوط به شرکت ها و مؤسسات حمل و نقل کالا و مسافر خبر داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، اتاق صنایع ایران در اطلاعیه ای اعلام کرد که هیات وزیران در جلسه دی ماه سال گذشته و به پیشنهاد وزارت دادگستری در جلسه ای قانون مجازات اسلامی را اصلاح کرده و میزان جریمه های جریمه را اعلام کرده است. جرایم مربوط به شرکت ها و مؤسسات حمل و نقل کالا و مسافر موضوع تبصره (1) ماده (31) قانون رسیدگی به تخلفات راهنمایی و رانندگی – مصوب 1388 که مبلغ 100 تا 500 هزار تومان بوده است، به 1 تا 5 میلیون تومان افزایش یافت. .
لازم به ذکر است که بر اساس ماده 31 قانون جرایم راهنمایی و رانندگی، مؤسسات و مؤسسات حمل و نقل بار و مسافر و رانندگان وسایل نقلیه عمومی در صورت تخلف از قوانین حمل و نقل کالا و مسافر و ایمنی تردد در جاده های کشور. کشوری که در قوانین و مقررات مربوطه آمده است مشاهده می شود که راننده وسیله نقلیه طبق مقررات این قانون و در صورت حمل بار یا مسافر اضافی در محل بارگیری و یا آسیب رساندن به آن توسط ماموران راهنمایی و رانندگی جریمه می شود. راه و ساختمان و تاسیسات فنی در هنگام توقف وسیله نقلیه حمل کننده کالا جهت تعیین و پرداخت خسارت حسب مورد به سازمان حمل و نقل جاده ای و راهداری و یا شهرداری محل ارائه می گردد. همچنین در صورت تخلف از ایمنی راه، ادامه گردش وسیله نقلیه منوط به مطابقت وضعیت آن با مقررات جاری و پرداخت خسارت وارده توسط شرکت یا مؤسسه حمل و نقل یا راننده است.
در تبصره 1 این ماده همچنین آمده است: «به تخلفات مؤسسات و مؤسسات حمل و نقل کالا و مسافر حسب مورد توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای یا شهرداری و در موارد تخلفات ایمنی برخورد خواهد شد. و حوادث توسط کمیسیونی مرکب از نماینده سازمان مذکور رسیدگی خواهد شد.» و نماینده پلیس راهنمایی و رانندگی و نماینده اتحادیه صنفی مربوطه رسیدگی و در صورت تخلف برای بار اول اخطار کتبی و بار دوم از یک تا پنج میلیون جریمه خواهند شد. تومان برای هر تخلف بسته به نوع و تکرار جرم.
لازم به ذکر است که بر اساس این قانون «در صورت وقوع جرائمی که منجر به جرح یا تصادف منجر به فوت ناشی از سهل انگاری یا تقصیر شود و یا در صورت تکرار بیش از سه بار تخلف، مراجع مذکور مجاز به ابطال مجوز شرکت یا مؤسسه حمل و نقل متخلف از یک ماه تا یک سال تعلیق و در صورت تکرار برای چهارمین بار قطعی می شود. پلیس موظف است با اعلام سازمان مذکور، مؤسسه یا شرکت متخلف را تعطیل کند. در صورت مخالفت، قاضی موضوع ماده (5) این قانون با حضور مخالف و در صورت لزوم نماینده ارگان راهداری یا شهرداری به پرونده رسیدگی و تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد. که نهایی خواهد شد.
همچنین بر اساس ابلاغیه اتاق اصناف، اساسنامه اجرایی در خصوص این تبصره و مدت تعطیلی و لغو پروانه بهره برداری شرکت های حمل و نقل توسط وزارت راه و ترابری و در حوزه حراست با همکاری وزارت راه و ترابری تهیه می شود. وزارت کشور (پلیس) و وزارت دادگستری و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
انتهای پیام