به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، اکبر نیکزاد در نشست خبری با اشاره به راه اندازی بنیاد مسکن در فروردین سال 58 به دستور امام خمینی (ره)، اظهار داشت: اقشار کم درآمد در روستاها و شهرها مخاطبان ما بوده اند. و تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا در سالهای اخیر بنیاد مسکن بتواند خدمتگزار خوبی برای مردم باشد.
وی با بیان اینکه 12 هزار نفر کارمند بنیاد مسکن هستند، افزود: مسکن روستایی یکی از موضوعات مهم و اساسی است و تلاش می کنیم در سال 1410 یک واحد مسکونی ناپایدار نداشته باشیم که برای رسیدن به این هدف نیاز به ساخت 200 هزار واحد در هر واحد داریم. سال در حال حاضر 245 و 763 واحد در دست ساخت است و با این روند به هدف 1410 خواهیم رسید.
وی با یادآوری توافق با شهرداری تهران برای ورود این بنیاد به نوسازی بافت فرسوده پایتخت، گفت: بر این اساس 11 هزار و 230 واحد در بافت فرسوده تهران در حال ساخت است. در نهضت ملی مسکن 104 هزار و 220 واحد در شهرهای مختلف و در مجموع 361 هزار و 213 واحد در نقاط مختلف کشور در دست ساخت است.
رئیس بنیاد مسکن مدت ساخت و ساز در روستاها و شهرها را به ترتیب یک و دو سال اعلام کرد و تاکید کرد: دغدغه مسکن مردم را حل می کنیم.
نیکزاد در ادامه با اشاره به اینکه تمامی روستاهای بالای 20 خانوار دارای طرح راهداری مصوب هستند افزود: سالانه 4 هزار طرح راهداری باید بازنگری شود و سال گذشته طرح راهداری 4 هزار و 300 روستا مورد بازنگری قرار گرفت.
وی با یادآوری اینکه 9215 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، استانی و قیر برای اجرای طرح هادی در 8956 روستا هزینه شد، گفت: در استان های شمالی (دریای خزر) با توجه به اینکه مجاز به استفاده از شالیزار و جنگل نیستیم. برای توسعه روستاها حذف ساخت و ساز مسکن، ساختمان های دو و سه طبقه در روستاها ساخته می شود تا مشکل جوانان در حوزه مسکن حل شود.
وی یادآور شد: در حوزه بازسازی، عملکرد جمهوری اسلامی ایران قابل تقدیر است. تهدیدات ناشی از سیب، زلزله و غیره به فرصت تبدیل شد بنیاد مسکن در حال بحث برای بازسازی پیوند بین مردم، دولت، مسئولان، گروه های جهادی و غیره است. از همان لحظه اول که با حادثه مواجه می شویم، بنیاد با تمام توان به کمک امدادگران می شتابد.
وی گفت: در مرحله بعد پرونده ها تشکیل می شود و این آمار مبنای همه دستگاه ها است. ما بازسازی مناطق سیل زده و زلزله زده را به بودجه مرتبط نکرده ایم، اینطور نیست. بنیاد مسکن بازسازی مناطق سیل زده و زلزله زده را زود آغاز می کند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از برنامه ریزی برای مهار آب باران خبر داد و گفت: با مدیریت صحیح بارندگی، مشکل خشکسالی و همچنین مشکلات مربوط به سیل برطرف می شود.
نیکزاد از برنامه ریزی برای ساخت 75 هزار واحد مسکونی برای مستضعفان با مشارکت نهادهای انقلابی و نهادهای دولتی از جمله بنیاد مصطفان، بهزیستی و … خبر داد. ماشین آلات بنیاد مسکن در اختیار بنیاد استان است که در حوادث به ستاد بازسازی کمک می کند. سال گذشته حدود 300 دستگاه خریداری و تعدادی از آنها تحویل داده شد و مابقی نیز تا خرداد ماه امسال تحویل داده می شود.
وی با یادآوری اینکه 70 درصد واحدهای روستایی واگذار شده است، گفت: تاکنون 3 میلیون و 800 هزار سند برای روستاها و شهرها صادر شده که اختلاف اراضی را به صفر می رساند، ضمن اینکه از این اسناد می توان برای دریافت وام استفاده کرد.
وی همچنین با توجه به تامین رایگان زمین نهضت ملی مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرد: ساخت واحدهای این پروژه از محل مشارکت و وام مردمی عملیاتی می شود.
وی با بیان اینکه واحدهای 100 متری حدود 700 میلیون تومان هزینه دارد که بخشی از آن باید توسط مردم تامین شود، گفت: در بندرعباس پروژه فونداسیون مسکن 10 طبقه و در سیرجان 5 طبقه است. در بندرعباس به صورت تونل و در سیرجان به صورت ستون بتنی ساخته شده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ کاندیدایی در مورد قیمت ساخت بلاتکلیف نبوده است، افزود: به دوستان توصیه کرده ایم رقمی را به نامزدها اعلام کنند تا 100 هزار تومان کمتر از آن دریافت کنند.
وی با اعلام اینکه هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران برای ساختمان های 4 تا 5 طبقه حدود 10 میلیون تومان است، تصریح کرد: پیشرفت فیزیکی این واحدها 30 درصد و مراحل تحویل آنها است. از 1403 شروع می شود.
وی گفت: سال گذشته واحدهای نهضت ملی مسکن در قم با هزینه 6 میلیون تومان ساخته شد، در حالی که قیمت امروز همان واحدها متری 24 تا 25 میلیون تومان است.
وی درباره موجودی حساب صد امام (ره) گفت: موجودی حساب صد امام پایانی ندارد و سرمایه ما در جیب مردم است.
وی درباره وام مسکن روستایی نیز گفت: بر اساس شعار سال، وام 200 میلیون تومانی مسکن روستایی امسال افزایش نمی یابد و روستاییان عزیز باید بر این اساس برنامه ریزی کنند.
absnews+